کانون پرورش فکری آمادگی میزبانی از هفتههای فرهنگی استانها را دارد – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: فضای نگارخانهها و سالنهای مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون تهران به منظور برپایی هفتههای فرهنگی کودک و نوجوان در اختیار کانون استانهای سراسر کشور قرار میگیرد.
به گزارش سینماپرس به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی در آیین گشایش نمایشگاه «آوای نقوش و کتیبهها» ی کانون استان اردبیل اظهار داشت: مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همواره بهعنوان مرکزی برای برپایی رویدادها و جشنوارههای ملی شناخته میشود اما در نظر داریم با برپایی «هفتههای فرهنگی کودک و نوجوان» هر یک از استانها در بازههای زمانی جداگانه از نگارخانهها، فضاهای نمایشگاهی و سالنهای آن استفاده کنند و فعالیتهای فرهنگی هنری کودکان و نوجوانان استانشان را در پایتخت به معرض نمایش در آورند.
او تاکید کرد همه استانها میتوانند در این مجموعه نمایشگاه عکس، سفال، نقاشی و… برنامههای فرهنگی متناسب با کودک و نوجوان برگزار کنند، فیلم به نمایش بگذارند و عموم مردم، مسئولان، صاحبنظران و هنرمندان حتی هماستانیهایشان را -که ساکن تهران هستند- به بازدید از این نمایشگاه دعوت کنند.
در نمایشگاه «آوای نقوش و کتیبهها» ی کانون استان اردبیل مجموعهای از ۱۰۰ اثر سفالی ۴۵ مربی و عضو نوجوان و هنرمند مراکز کانون این استان برای بازدید علاقهمندان به نمایش گذاشته شده است.
اعضا و مربیان کانون استان اردبیل برای ساخت این سفالینهها با حضور در بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی و تصویربرداری از نقش و نگارهای این بقعه و در ادامه با انجام فعالیتهای پژوهشی، نگارههای این بقعه را بر روی ظروف سفالی اجرا و رنگآمیزی کردند.
مدیرعامل کانون درباره این نمایشگاه اظهار نظر کرد و گفت: اصل برگزاری این نمایشگاه ارزشمند است. آثار فرهنگی و تاریخی به عنوان یکی از ابزارهای هویتی محسوب میشود. مجموعهی جهانی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی که در فهرست آثار یونسکو قرار گرفته است، یکی از آثار بسیار فاخر کشور عزیزمان ایران در عصر صفویه و پر از آثار معماری و نقوش است. در عین حال بحث شیخ صفیالدین، موضوعی هویتی و خاستگاه شیعه است.
علامتی ادامه داد: اینکه کانون استان اردبیل، نوجوانان را یک هفته آنجا بردند و آنان نقوش و عکسهایشان را دیدند و مخاطب ما در آن فضا قرار گرفته و بعد از روی آن قلم زدند، یک کار بسیار خوب فرهنگی و ارزشمند و بهنوعی یک انتقال فرهنگی است. نکته بعد اینکه مربی بالای سرشان بوده و حاصل این کار ارایه محصولات خوبی است که جای تقدیر دارد نقوشی که مثلا یک نوجوان ۱۲ ساله آن را کشیده که بهواقع آثار خلق شده نوجوانان و مربیان کانون با کیفیت خیلی بالایی ارایه شده است.
پیشنهاد مدیرعامل کانون به دستاندرکاران این نوع نمایشگاهها این بود که استانها برای برگزاری این برنامهها، نخست نگاهی به زیست بوم آن سامان و آثار تاریخی و فرهنگی آن داشته باشند دوم اینکه خود مخاطب زیر نظر مربیان درگیر کار شوند.
او در همین حال بیان کرد در عین ارایه آثار خوب، نوع عرضه و زیبایی آن نیز مهم است. بهعنوان مثال استفاده از فناوری و کدهای الکترونیکی برای معرفی یکیک آثار و سازندگان آن در کنار هر اثر و تعریف رویداد و برپایی برنامههای کودکانه و نوجوانانه برای معرفی فرهنگ آن سامان در کنار نمایشگاه به کودکان پایتخت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
نمایشگاه گروهی «آوای نقوش و کتیبه» روزهای ۱۰ تا ۱۳ دی ۱۴۰۳ به همت اداره کل کانون استان اردبیل در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برپا شده است.