دیپ قارچ؛ یک میان وعده و مزه لذیذ
دیپ نوعی سس غلیظ خوشمزه است که برای مزهدار کردن در کنار انواع ساندویچ، سیب زمینی، گوشت، ماهی، سبزیجات و فینگرفود سرو میشود. اشتباه نکنید! دیپ هیچ ربطی به سس ندارد.
پایه اصلی دیپ ممعولا شیر و خامه و پنیر است و به صورت مکمل در کنار غذا از آن استفاده میشود. دیپ درواقع یکجور پیشغذاست که به صورت تنها هم سرو میشود و خیلی هم خوشمزه است.
دیپها انواع مختلفی دارند مثل دیپ چدار، دیپ گوجه فرنگی، دیپ لوبیا، دیپ قارچ و…. کافی است کمی خلاقیت داشته باشید تا بتوانید دیپهای جدید با طعمهای خوشمزه را در منزل تهیه کنید.
دیپ قارچ نوعی مزه لذیذ است که از ترکیب قارچ با ماست، روغن زیتون، جعفری خرد شده، گردو و… تهیه میشود و میتوانید آن را به صورت پیشغذا و یا در میز مزه کنار چیپس و انواع نانهای ترد میل کنید.
اگر دوست دارید این دیپ خوشمزه را برای میز مهمانی در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش دیپ قارچ همراه ما باشید.
مواد لازم
قارچ: ۳۵۰ گرم
ماست یونانی یا ماست چکیده: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
پول بیبر: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این دیپ خوشمزه ابتدا قارچها را خوب بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید، سپس قارچهای خرد شده را به ماهی تابه اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه تفت بدهید و ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو تازه روی قارچها بریزید تا رنگ قارچ تغییر نکند و سفید بماند.
حالا اجاق گاز را خاموش کنید و قارچها را داخل یک کاسه مناسب بریزید تا خنک شود. در مرحله بعد ماست یونانی یا ماست چکیده، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش، جعفری خرد شده، نمک و فلفل سیاه و قرمز را با هم مخلوط و به قارچ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند.
حالا دیپ را داخل ظرف سرو بریزید. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید، سپس مغز گردو خرد شده را به روغن اضافه کنید و پول بیبر را داخل گردو و روغن زیتون بریزید و ۱ دقیقه تفت بدهید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و این ترکیب را روی دیپ بریزید.
حالا دیپ قارچ خوشمزه ما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با هر نوع نان ترد یا چیپس میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است، همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود.
درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
1ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.