طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب (ویژه ناهار با نکات)
چلو مرغ زعفرانی یکی از غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی است که به روشهای مختلفی طبخ میشود. پخت مرغ با زعفران یکی از خوشمزهترین روشهای درست کردن این غذا است که طعم و عطر منحصر به فردی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا زعفران را به خوبی بسابید و با آب جوش یا تکهای یخ کنار گذارید تا زعفران آماده شود. تکههای مرغ را شسته و در آب جوش برای چند دقیقه قرار دهید تا بوی زهم آن گرفته شود. سپس مرغها را با کره و کمی زعفران روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شوند.
پیاز، هویج، و فلفل دلمهای را خلالی خرد و با مرغ تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. نمک، فلفل سیاه، چوب دارچین، و برگبو را اضافه کنید و ترکیب را با یک لیوان آب جوش روی حرارت ملایم بپزید.
در انتها، زعفران دم کرده و آب لیموترش را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید عطر زعفران به خورد آن برود. برنج را بپزید و پس از پخت در ظرف سرو بریزید و با زرشک یا خلال پسته تزیین و در کنار مرغهای زعفرانی سرو کنید.
رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای چلو مرغ زعفرانی بدون رب برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمرغ۴-۵ تکهپیاز۲-۳ تکههویج۱ عددفلفل دلمهای۱ عددزعفران دم کرده۱ فنجانچوب دارچین۱ تکهبرگ بو۱ عددلیمو ترش۱ عددکرهبه مقدار لازمبرنج ایرانیبه مقدار دلخواهنمک و فلفلبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب
مدت زمان آمادهسازی: ۸-۱۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: زعفران را آماده کنید
زعفران را در هاون کوچکی بسابید تا کاملاً پودر شود. سپس آن را در یک قوری مخصوص زعفران یا فنجان کوچکی بریزید و مقداری آب جوش یا تکهای یخ به آن اضافه کنید و زمان دهید تا زعفران به خوبی رنگ خود را آزاد کند.
مرحله دوم: مرغ را آماده کنید
تکههای مرغ را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد.
سپس مرغها را به قابلمه اضافه کنید و ۴-۵ دقیقهای زمان دهید تا مرغها در آب جوش بماند.
با این روش بخش زیادی از هورمونها و بوی زهم مرغ گرفته میشود.
مرغها را بشویید و کنار گذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زعفران پلو با مرغ
مرحله سوم: مرغها را تفت دهید
در یک تابه بزرگ مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرغها را در تابه گذارید و کمی محلول زعفران روی آنها بریزید و از هر دو طرف سرخ کنید تا کاملاً طلایی شوند.
سرخ کردن مرغ با محلول زعفران باعث میشود که طعم آن غنیتر شود.
مرحله چهارم: پیاز و هویج را آماده کنید
پیازها و هویج را بشویید و پس از پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.
فلفل دلمه را به همین ترتیب پس از شستن خالی کنید و به چند قسمت برش زنید.
تکههای هویج، پیاز و فلفل دلمه را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند و عطر خود را آزاد کنند.
مرحله پنجم: ادویهها را اضافه کنید
به مرغ و سبزیجات نمک، فلفل سیاه، چوب دارچین و برگ بو را اضافه کنید. کمی تفت دهید تا طعم ادویهها به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.
مرحله ششم: مرغ را بپزید
یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید، درب آن را ببندید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد.
در طول پخت اگر آب مرغ در حال خشک شدن بود میتوانید مقدار کمی آب اضافه کنید تا مرغ خشک نشود.
مرحله هفتم: زعفران دم کرده و آب لیموترش را اضافه کنید
وقتی مرغ تقریباً پخته شد، سبزیجات، برگ بو و چوب دارچین را از تابه خارج کنید و مقداری محلول زعفران دم کرده و آب لیموترش را به مرغها اضافه کنید.
اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا زعفران به خورد مرغ برود و عطر و رنگ بینظیری به آن ببخشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مرحله هشتم: برنج را آماده کنید
از چند ساعت قبل از پخت، برنج را چند بار بشویید و با آب و نمک خیس کنید. سپس برنج را نیمپز و آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن یا کره بریزید و با سیبزمینی یا نان تهدیگ گذارید و برنج را در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و زمان دهید تا برنج به آرامی بپزد.
مرحله نهم: چلو مرغ زعفرانی را سرو کنید
چلو را در دیس کشیده و مرغ زعفرانی را کنار آن قرار دهید. برای تزیین میتوانید از زرشک یا خلال پسته استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن چلو مرغ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کره به مرغ طعمی لطیف و مجلسی میدهد.مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا به آرامی نرم شود، عطر ادویهها را جذب کند و مرغ خشک نشود.زعفران را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید تا عطر و رنگ آن از بین نرود.مراقب باشید که آب مرغ بیش از حد نباشد تا طعم مرغ حفظ شود و بیش از حد رقیق نشود.هویج و فلفل دلمهای تازه طعم و رنگ بهتری به غذا میدهند.میتوانید به دلخواه از زنجبیل یا پودر لیمو برای عطر بهتر استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.