طرز تهیه کباب با سس نارنج به روش شمالی (ویژه شام با نکات)

کباب یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که در هر شهری، با طعمی متفاوت و مخصوص به همان منطقه درست می‌شود. بین این همه تنوع، کباب با سس نارنج یکی از خوشمزه‌ترین کباب‌ها است که اصالت عطر و مزه آن، به شمال ایران برمی‌گردد. استفاده از نارنج تازه و ادویه‌های مخصوص، این غذا را به یکی از لذیذترین کباب‌ها تبدیل کرده است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کباب با سس نارنج شمالی را به شما آموزش می‌دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز، ادویه‌ها و زعفران دم شده ورز داده و به شکل کباب فرم دهید. سپس آن را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید تا مغز پخت شود.

برای سس، پیاز را تفت داده، رب گوجه و گوجه‌فرنگی پوره‌ شده را اضافه و با عصاره نارنج و ادویه‌ها مزه‌دار کنید. سس را روی کباب‌ها ریخته و سرو کنید. رسپی این غذای اصیل شمالی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کباب برای ۷ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده گوسفندی۲ کیلوگرمپیاز رنده شده و آب گرفته شده۱ عدد بزرگنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریسماق به میزان دلخواه

مواد لازم برای سس نارنج برای ۷ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عدد متوسطرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری سرخالیگوجه فرنگی۴ عدد متوسطنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمرب نارنج یا عصاره نارنجبه میزان دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه کباب با سس نارنج

مدت زمان آماده‌سازی: تقریبا ۱ ساعتمناسب برای: ۵ تا ۷ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: مواد کباب را آماده کنید

گوشت چرخ‌کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز رنده‌ شده را به آن اضافه کنید. دقت کنید آب پیاز کاملاً گرفته شود که مواد کباب شل نشود.

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم‌کرده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

مواد را به‌ خوبی ورز دهید تا کاملاً یکدست و چسبنده شود که کباب‌ها هنگام پختن از هم باز نشوند.

روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت مزه‌دار شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاوا کباب تبریزی

مرحله دوم: کباب‌ها را بپزید

پس از استراحت مواد در یخچال، مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و با دست مرطوب به شکل کباب لقمه‌ای (یا هر شکلی که دوست دارید) درآورید.

سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و کمی چرب کنید که کباب‌ها به آن نچسبند.

کباب‌ها را روی سینی فر بچینید و فضای کافی بین آن‌ها بگذارید تا کامل بپزند.

فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید کباب‌ها حدود ۲۰ دقیقه بپزند.

سپس کباب‌ها را برگردانید تا دو طرف آن‌ها طلایی شود. اگر دوست دارید روی کباب‌ها برشته‌تر شود، چند دقیقه آخر از گریل فر استفاده کنید.

اگر فر در دسترس ندارید، می‌توانید دو طرف کباب‌ها را در روغن سرخ کنید.

مرحله سوم: سس نارنج را آماده کنید

پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن روی حرارت متوسط سرخ کنید تا سبک و طلایی شود.

رب گوجه‌ فرنگی را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

گوجه‌ فرنگی‌ها را رنده یا پوره کنید و به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. اجازه دهید گوجه‌ها بپزند و سس غلیظ شود.

مقدار دلخواهی از نمک، فلفل سیاه، رب نارنج یا عصاره نارنج و سپس یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.

سس را روی حرارت کم بگذارید تا کمی غلیظ شود.

مرحله چهارم: کباب را با سس نارنج سرو کنید

کباب‌های آماده را در ظرف سرو بچینید و سس نارنج را روی کباب‌ها بریزید یا در کنار آن‌ها قرار دهید.

برای تزئین می‌توانید از سماق، پیاز حلقه شده، نارنج تازه یا سبزیجات معطر استفاده کنید.

کباب‌های آغشته به سس نارنج، کنار نان یا برنج آماده سرو است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو کباب قالبی آذری

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کباب با سس نارنج

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کباب با سس نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

آب پیاز رنده‌ شده را کامل بگیرید تا کباب شل نشود و راحت‌تر فرم بگیرد.کمی روغن یا کره روی کباب‌ها بمالید تا هنگام پختن خشک نشوند.زمان پختن گوشت در فر بستگی به ضخامت کباب‌ها دارد.کمی سماق روی کباب‌ها بپاشید تا طعم ترش و خوشمزه‌تری پیدا کنند.سس نباید خیلی رقیق باشد؛ باید خوب جا بیفتد تا طعم بهتری به کباب بدهد.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا، با طرز تهیه کباب با سس نارنج به سبک شمالی آشنا شدیم. امیدواریم با رعایت نکات ذکر شده، این کباب خوشمزه را درست کرده و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

مطالب مفید