طرز تهیه برنج زعفرانی+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

5 نفر

زمان آماده‌سازی

35 دقیقه

زمان پخت

45 دقیقه

برنج زعفرانی یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است. این غذا به خاطر استفاده از زعفران که یک ادویه ارزشمند و مخصوص ایران است، اهمیت ویژه‌ای در بین غذاهای ایرانی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه برنج زعفرانی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای طبخ برنج زعفرانی ابتدا برنج را با آب ولرم بشویید و حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه خیس کنید. زعفران ساییده را با آب جوش یا قالب یخ دم کنید تا رنگ آزاد کند. برای روش کته، برنج خیس‌خورده را با آب و نمک بجوشانید و پس از تبخیر آب، زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و برنج را بپزید.

در روش آبکش، برنج را چند دقیقه در آب جوش بپزید و پس از آبکش کردن، در قابلمه‌ای با ته‌دیگ دلخواه قرار دهید و دم کنید. در نهایت، برنج سفید را با برنج زعفرانی ترکیب و برای سرو تزیین کنید.

رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای برنج زعفرانی برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴ پیمانه یا ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارزعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوریروغن۲ قاشق غذاخورینمک و آببه مقدار لازم

طرز تهیه برنج زعفرانی

مدت زمان آماده‌سازی: ۲۵-۳۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۴۵ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برنج را ۲ تا ۳ بار با آب ولرم بشویید تا نشاسته اضافی آن از بین برود و آب آن شفاف شود.

برنج شسته شده را در کاسه مناسبی بریزید. مقداری آب ولرم و نمک به آن اضافه کنید.

مدت زمان خیساندن برای برنج ایرانی، ۳۰-۶۰ دقیقه است. اما اگر از برنج‌های هندی استفاده می‌کنید، زمان خیساندن را افزایش دهید.

مرحله دوم: زعفران را دم کنید

زعفران ساییده شده را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب جوش مخلوط کنید. ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا زعفران دم بکشد.

یا می‌توانید زعفران ساییده شده را در کاسه کوچکی بریزید و یک قالب یخ روی زعفران بریزید. صبر کنید تا یخ به آرامی ذوب شود. این روش باعث می‌شود زعفران رنگ بیشتری آزاد کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قارچ پلو زعفرانی با مرغ

مرحله سوم: برنج زعفرانی را بپزید

برای طبخ برنج زعفرانی به روش کته باید برنج خیس خورده را در قابلمه بریزید و روی آن آب سرد بریزید. سطح آب باید یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد.

به مقدار دلخواه نمک به برنج اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید.

وقتی آب شروع به جوشیدن کرد و تقریباً تبخیر شد، زعفران دم‌کرده را به برنج اضافه کنید و هم بزنید.

در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و حرارت را کم کنید. ۳۵ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

برای طبخ برنج زعفرانی به روش آبکش برنج خیس‌خورده را در آب جوش بریزید و به مدت ۴-۶ دقیقه بجوشانید تا دانه‌های برنج نرم شوند؛ ولی مغز آن کمی سفت بماند. توجه داشته باشید که این زمان با توجه به جنس برنج مصرفی شما متفاوت است.

برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را با کمی روغن چرب کنید. ته‌دیگ دلخواه خود مانند نان یا سیب‌زمینی را در کف قابلمه قرار دهید.

برنج را به‌ صورت مخروطی در قابلمه بریزید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا بخار به‌ خوبی به تمام نقاط برنج برسد.

قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و ۴۰ تا ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده و روغن مخلوط کنید و برای تزیین استفاده کنید.

مرحله چهارم: سرو برنج زعفرانی

بعد از پخت، برنج کته را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید تا ته دیگ طلایی آن زیبایی غذایتان را دوچندان کند.

برای سرو برنج آبکش نیز باید ابتدا برنج سفید را در ظرف سرو بریزید و با برنج زعفرانی به دلخواه آن را تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نارنج پلو افغانی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه برنج زعفرانی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن برنج زعفرانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای دم کردن بهتر برنج، از دم‌کنی استفاده کنید.هنگام دم کشیدن، حرارت را بسیار کم کنید تا ته‌دیگ نسوزد.از زعفران باکیفیت و تازه استفاده کنید تا عطر و رنگ بهتری داشته باشد.اضافه کردن یک لیوان آب سرد قبل از آبکش کردن برنج باعث قد کشیدن دانه‌ها می‌شود.برای طعم بهتر، می‌توانید مقداری کره یا روغن حیوانی به برنج اضافه کنید.در روش پخت کته می‌توانید برای ته‌دیگ طلایی‌تر کف قابلمه کمی زعفران دم‌کرده بریزید.استفاده از برنج ایرانی با کیفیت عطر و طعم بهتری به غذا می‌بخشد.اگر از روش کته استفاده می‌کنید، مراقب باشید آب کاملاً تبخیر شود.زعفران را به‌ صورت تازه بسایید تا عطر بیشتری داشته باشد.اگر ته‌دیگ قالبی می‌خواهید، پس از خاموش کردن شعله، قابلمه را در آب سرد قرار دهید.برای تزیین، از خلال بادام، پسته و گلبرگ‌های زعفرانی استفاده کنید.از قابلمه بزرگ و مناسب استفاده کنید تا فضای کافی برای پخت داشته باشد.هنگام آبکش کردن، مراقب باشید برنج بیش از حد نرم نشود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه برنج زعفرانی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید