انتقاد یک کارگردان تئاتر از رواج برخی عبارات در فضای تئاتر

‎کارگردان نمایش «شش پنگوئن کوچک» با اشاره به رواج برخی از عبارات در فضای نمایشی کشور در سال‌های اخیر می‌گوید: اصطلاحی این روزها بین بعضی گروه‌های تئاتری رایج است که می‌گویند «یه کار ببندیم» و در کمتر از یک‌ ماه، نمایشی را برای کودکان آماده می‌کنند و روی صحنه می‌برند و این بدترین حالت ممکن برای تولید یک تئاتر است.
‎رضا عبدالعلی‌زاده که این روزها نمایش خود را در تالار هنر روی صحنه می‌برد، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تئاتر کودک هم باید جذاب باشد و هم تاثیرگذار، ادامه داد: تئاتر کودک، غذای روح و روان کودک است پس نباید غذای ناسالم به او بدهیم و برای غذای سالم باید هزینه کنیم تا بتوانیم در آینده کودکانمان تاثیرگذار باشیم.
‎او ادامه داد: برای زنده ماندن تئاتر کودک و بهتر شدن آن نیازمند حمایت بخش دولتی و خصوصی با هم هستیم و تنها با حمایت می‌توان به بالندگی تئاتر کودک و رشد و شکوفایی فرهنگی کودکان تاثیر گذاشت. در نبود حمایت گروه‌های تئاتری مجبور به کمتر کردن هزینه می‌شوند و از عوامل اجرا به خوبی استفاده نمی‌کنند و به همین دلیل کیفیت کارها پائین می‌آید. 
‎این کارگردان تئاتر در ادامه درباره وضعیت تولید و اجرای تئاترهای کودک و نوجوان، توضیح داد: در حال حاضر برای اینکه یک تئاتر کودک به نخستین روز اجرا برسد، باید حداقل هشتاد، نود میلیون تومان هزینه کرد تا شاید با فروش گیشه بتوان هزینه‌های آن را جبران کرد. اما با وضعیت فعلی فروشِ تئاترها، عموما حداقل‌ها هم برآورده نمی‌شود. حتی نمی‌توان دستمزد بازیگرها و عوامل پشت صحنه را آنطور که حق‌شان است، پرداخت کرد و تنها چیزی که می‌ماند، شرمندگی مقابل بچه‌های گروه است. 
‎عبدالعلی‌زاده که پیش‌تر نمایش «شش پنگوئن کوچک» را اجرا کرده بود، درباره اجرای دوباره آن گفت: ترجیح می‌دهم نمایشنامه‌هایی را که برایم دغدغه ایجاد می‌کنند را اجرا کنم. پیش از تولید این نمایش تصور می‌کردم ممکن است بتوانم از لباس‌ها، موسیقی و دکور اجرای قبلی در راستای کمتر شدن هزینه تولید استفاده کنم اما وقتی وارد پروسه تولید شدیم، متوجه شدم که همه‌شان باید به روز شوند. به همین دلیل همه لباس‌ها، دکور و موسیقی و … از نو بازطراحی شده‌اند.
‎او اضافه کرد: زمان زیادی از اجرای اول ما می‌گذرد اما هنوز به این متن علاقه دارم و معتقدم این قصه‌، روایت بچه‌های امروز ماست چراکه یک پرسشگری و چرایی در درون متن نهفته است که این داستان را بسیار جذاب و تاثیرگذار می‌کند.
‎به گزارش ایسنا، نمایش «شش پنگوئن کوچک» نوشته بوریس آپریلف، روایت سفر شش بچه پنگوئن‌ است که با تمام هشدارهایی که بزرگ‌ترها در باره خرس قطبی وحشی می‌دهند، باز آنها دوست دارند که خودشان تجربه کنند و برای پیدا کردن خرس قطبی وحشی که دشمن‌شان است حرکت می‌کنند و در این راه با حیواناتی از قبیل شیر دریایی، نهنگ و شتر آشنا می‌شوند و از هر کدام چیزی می‌آموزند و در آخر با بچه خرس آشنا می‌شوند و با تمام ترسی که دارند به بچه خرس در درس‌هایش کمک می‌کنند و به رشدی می‌رسند که با همکاری، دوستی و کمک می‌توانند بر خرس قطبی وحشی غلبه کنند.
‎این اثر نمایشی تا ۱۵ بهمن هر روز ساعت ۱۹ در تالار هنر روی صحنه می‌رود.

مطالب مفید