طرز تهیه بطاطا پیش غذای عربی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

75 دقیقه

بطاطا یک پیش غذای عربی بسیار پرطرفدار و محبوب است که با سیب‌زمینی درست می‌شود و طعمی تند دارد. احتمالاً واژه بطاطا همان معرب potato است. در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه این پیش‌غذای عربی آشنا می‌شویم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت این پیش غذای عربی باید سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کنید. بعد آن‌ها را به صورت نگینی درشت خرد کنید و با ادویه‌ها و سیر له شده مخلوط کنید. سپس سیب‌زمینی‌ها را در فر بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه بپزد.

بعد از این که بطاطا آماده شد، آن را با کنجد، جعفری یا گشنیز خرد شده تزئین و سرو کنید. رسپی این پیش‌غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای بطاطا برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسیب زمینی۳ عدد متوسطسیر۳ حبهپودر پیاز۱ قاشق غذاخوریپودر فلفل قرمز۱/۲ قاشق چای‌خوریسماق۱ قاشق غذاخوریروغن زیتونبه مقدار کافیپاپریکا و زردچوبهبه مقدار کافینمک و فلفل سیاهبه مقدار کافیپونه کوهی و تخم گشنیزبه مقدار کافی

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را بشویید

برای درست کردن بطاطا ابتدا سیب‌زمینی‌ها را بشویید و روی حرارت ملایم نیم‌پز کنید. سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و بگذارید تا خنک شود. بعد سیب‌زمینی را به صورت نگینی درشت خرد کنید.

مرحله دوم: مواد را مخلوط کنید

سیرها را پوست گرفته و سپس له کنید. سیر له شده را داخل کاسه‌ای ریخته و به آن سماق، تخم گشنیز، پودر پیاز، روغن زیتون، پاپریکا، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و پونه کوهی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

در انتها سیب‌زمینی‌ها را اضافه کنید. دقت کنید که مخلوط کردن را به آرامی انجام دهید تا سیب‌زمینی‌ها له نشوند. اجازه دهید سیب‌زمینی‌ها در این مواد برای حدود ده دقیقه طعم‌دار شوند. 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بقچه بادمجان

مرحله سوم: سیب‌زمینی‌ها را بپزید

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و سیب‌زمینی‌ها را به مدت ١۵ دقیقه در دمای ١٨٠ درجه داخل فر بگذارید تا سرخ شوند.

در اواسط این زمان می‌توانید سینی را بیرون آورید و سیب‌زمینی‌ها را زیر و رو کنید. در این مرحله نباید سیب‌زمینی‌ها را روی همدیگر بگذارید.

مرحله چهارم: بطاطا را سرو کنید

سیب‌زمینی‌ها را از فر خارج کرده و صبر کنید تا روغن اضافی آن خارج شود. در آخر می‌توانید روی سیب‌زمینی‌ها کنجد و جعفری بریزید و آن را سرو کنید. همچنین می‌توانید مقداری گشنیز ساطوری شده روی آن بریزید و نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فته لبنانی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه بطاطا

در ادامه به چند نکته طلایی برای طبخ این پیش غذای عربی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بطاطا را می‌توانید بدون نان یا با نان تافتون یا پیتا میل کنید.در مرحله اول نباید سیب‌زمینی را زیاد آبپز کرد تا له نشوند.برای خوشمزه‌تر شدن بطاطا می‌توان به آن ادویه‌ مخصوص سیب‌زمینی اضافه کرد.مزه این پیش غذا در اصل تند و آتشین است اما اگر غذای تند دوست ندارید، می‌توانید مقدار تندی آن را طبق ذائقه خود کم کنید.اگر فر نداشتید می‌توانید سیب‌زمینی را در قابلمه پر از روغن سرخ کنید. برای این کار باید سیب‌زمینی‌ها کاملاً در روغن شناور باشند.برای بررسی میزان نرم شدن سیب زمینی در هنگام آبپز شدن، می‌توانید چنگال یا سیخ چوبی را در سیب‌زمینی‌ها فرو کنید و میزان نرمی آن را بسنجید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه بطاطا آشنا شدیم. می‌توانید میزان تندی این پیش غذای عربی را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

مطالب مفید