رهاورد سفر استانی هیات دولت به سیستان و بلوچستان چه بود؟

به گزارش تجارت نیوز،

در این سفر ۲ روزه، پنج وزیر شامل وزرای آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزیر نیرو، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و رئیس دفتر رئیس جمهور، دکتر پزشکیان را همراهی و با حضور در شهرستان‌های استان پهناور سیستان و بلوچستان به دغدغه‌ها و مطالبات مردم گوش دادند.

دیدار با مردم چابهار، حضور در نشست نهضت توسعه فضای آموزشی و پرورشی، بازدید از ظرفیت‌های بندر شهید بهشتی، بازدید از طرح انتقال آب، بازدید و حضور از حاشیه شهر(مرادآباد) چابهار و بازدید از شهر جدید ساحلی تیس، بازدید از چند شهرک صنعتی و احیای مجدد کارخانه‌ها، افتتاح شهرک صنعتی زرآباد، بازدید از طرح های گردشگری و افتتاح تکمیل کریدور ساحلی جنوب از جمله برنامه‌های رئیس جمهور و اعضای هیات دولت در جنوب سیستان و بلوچستان بود که در این بین مشکلاتی مانند حاشیه‌نشینی و مسائل بهداشتی و درمانی این مناطق نیز بررسی شد.

در ادامه سفر استانی روز جمعه رئیس جمهور و اعضای هیات دولت که مهمان مردم زابل بودند دکتر پزشکیان در بدو ورود به زابل ابتدا از روستای کلوخی که در سال ۵۲ در آن مشغول گذراندن دوران سربازی بود بازدید و سپس با اقشار مختلف مردم سیستان دیدار کرد.

علاوه بر آن افتتاح چندین طرح آبی، افتتاح شبکه فاضلاب و ایستگاه‌های پمپاژ، آغاز بکار منطقه آزاد سیستان، تکمیل و بهره برداری از بزرگراه زابل زاهدان، آغاز عملیات اجرایی۶۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در میل نادر، بازدید از آب‌شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت، شرکت در نشست بررسی مسائل منطقه سیستان و گفت‌وگوی تلویزیونی دکتر پزشکیان با هدف تشریح دستاوردهای سفر پایان بخش سفر ۲ روزه رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان به عنوان دومین سفر استانی دولت چهاردهم بود.

برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیستان و بلوچستان

همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان سید محمد اتابک وزیر صمت و هیات همراه نیز در سفری ۲ روزه به این استان آمدند و از نزدیک به بررسی و بازدید از طرح های حوزه صنعت، معدن و تجارت پرداختند، سفر به شهرستان دشتیاری و بازدید از ناحیه صنعتی شهر نگور، بازدید از مرز ریمدان، شرکت در جلسه شورای اداری، بازدید از واحد تولیدی در کنارک، بازدید از شهرک صنعتی کنارک، شرکت آریا پروفیل منطقه آزاد چابهار، بازدید از پتروشیمی و شهر جدید تیس، شرکت در نشست فعالان اقتصادی و فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار بخشی از برنامه‌ها در این دور از سفر استانی بود.

اعلام برنامه‌های سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به سیستان و بلوچستان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: وزیر صمت که رئیس جمهور را در دور دوم سفر استانی همراهی می‌کند، برای بازدید از شهرک صنعتی کنارک و شهر جدید تیس، بازدید از مرز ریمدان و نشست با فعالان اقتصادی به جنوب این استان سفر خواهد کرد.

همزمان با دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، آیین احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده در شهرک صنعتی کنارک برگزار شد، این واحد تولیدی پس از تعطیلی طولانی، با تغییر مالکیت و ورود سرمایه گذار جدید و با بروزرسانی و بهینه سازی تجهیزات و ماشین آلات خطوط تولید و انجام طرح های توسعه‌ای، احیا و به چرخه تولید و اشتغال بازگشت.

حسین سنجرانی، مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان گفت: اولین محموله تجاری با کدگمرکی منطقه آزاد سیستان به کشور افغانستان صادر شد.

همزمان با دومین دور از سفر استانی رئیس جمهور به استان وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و هیات همراه از ” مجتمع شناور سازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران” بازدید کرد که این اقدام با هدف بررسی قابلیت‌ها این شهرک صنعتی و توانمندی‌های خوشه کسب و کار شیلات چابهار و کنارک است.

مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع برای ساخت و تعمیر انواع کشتی و قایق با اشتغال مستقیم ۲۰ نفر و ظرفیت تولید سالانه ۲۵ فروند در شهرک صنعتی کنارک قرار دارد.

همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور به جنوب سیستان و بلوچستان و در جریان سفر هیئت دولت به این استان «سید محمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان نماینده رئیس‌جمهور از پایانه مرزی، بازارچه مرزی خرده فروشی و پایان مسافربری پیشین در راسک بازدید کرد.

همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان، ناحیه صنعتی زرآباد با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به بهره‌برداری رسید.

شهرستان زرآباد با وجود ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و شیلاتی در حالی نیازمند زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های مختلف بوده که افتتاح شهرک صنعتی در این منطقه به رونق اقتصادی، افزایش تولید و اشتغال پایدار دامن زده است.

همزمان با دومین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، با حضور “رضا انصاری” معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ناحیه صنعتی زرآباد در سواحل مَکُران به بهره برداری رسید، طرح ایجاد ناحیه صنعتی زرآباد برای جذب سرمایه گذاری و ایجاد زنجیره ارزش در صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوه‌های گرمسیری با مساحت ۴۹ هکتار و فاز عملیاتی ۱۴ هکتار در سال ۱۴۰۰مصوب شده است.

همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور به جنوب سیستان و بلوچستان و در جریان سفر هیئت دولت به این استان «سید محمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان نماینده رئیس‌جمهور از پایانه مرزی، بازارچه مرزی خرده فروشی و پایانه مسافربری پیشین در راسک بازدید کرد، این بازارچه که در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان واقع شده یکی از مهمترین نقاط تجاری منطقه محسوب می‌شود و نقش کلیدی در رونق اقتصادی جنوب شرق کشور ایفا می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مشکلات اعتباری بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهرستان سرباز را قطعاً پیگیری می‌کنیم و از سازمان برنامه بودجه می‌خواهیم به دلیل نبود بیمارستان در این نزدیکی، پیمانکار آن مشخص و منابع آن تامین شود.

جلسه شورای اداری و دیدار با معتمدان شهرستان راسک در جنوب سیستان و بلوچستان با حضور سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

رئیس سازمان توسعه تجارت در حاشیه بازدید از اقدامات انجام شده برای تسهیل تجارت مرزی گفت: آیین‌نامه ساماندهی تجارت مرزی شامل رویه‌های کولبری و ملوانی در هیئت دولت تصویب شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سفر دوم رئیس جمهور نشانگر توجه به سیستان و بلوچستان است، گفت: در سایر نقاط با محدودیت عمرانی مواجه هستیم اما در رابطه با مرز و این استان نگاه خاص وجود دارد.

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه «نشست توسعه فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار» که با حضور رئیس جمهور در چابهار برگزار شد، مجتمع پتروشیمی را نگین سواحل مَکُران دانست و اظهار کرد: از اهداف کلان سرمایه گذاری کشور حوزه پتروشیمی است و پتروشیمی چابهار قابلیت تبدیل شدن به قطب سوم پتروشیمی کشور را دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده احیا می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور، با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده احیا و به چرخه تولید برگشت، این واحد تولیدی پس از تعطیلی طولانی، با تغییر مالکیت و ورود سرمایه گذار جدید و با بروزرسانی و بهینه سازی تجهیزات و ماشین آلات خطوط تولید و انجام طرح های توسعه‌ای، احیا و به چرخه تولید و اشتغال بازگشت.

عزم حوزه اقتصادی دولت چهاردهم بر احیای واحدهای راکد جزم شده که پس از سال‌ها تعطیلی با احیای مجتمع تولیدی و صنایع غذایی هومان گوهر آینده در شهرک صنعتی کنارک چراغ امید در این واحد تولیدی روشن شد.

فعال اقتصادی حوزه شیلات سیستان و بلوچستان به طرح‌های توسعه‌ مجتمع تولیدی ساحل صید کنارک اشاره کرد و افزود: این مجموعه اکنون بزرگترین تولیدکننده کنسرو آبزیان در کشور است و برای توسعه ۱۳ خط تولید جدید، به سرمایه‌گذاری به میزان ۱۵ هزار میلیارد ریال نیاز داریم.

همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت، نشست بررسی توانمندی ها و مشکلات اعضا و ذی نفعان خوشه کسب و کار شیلات چابهار و کنارک در شهرک صنعتی کنارک برگزار و مشکلات این قشر بررسی شد.

سواحل مکُران با ظرفیت‌های بالقوه و منحصر به فردی که دارد تکیه‌گاهی اقتصادی برای کشور به شمار می‌رود و با روشن بودن چراغ مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت در این منطقه، خوشه کسب و کار در زمینه شیلات رونق گرفته است.

همزمان با دومین حضور رئیس جمهور در سیستان و بلوچستان، سیّد محمّد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرستان سرباز حضور یافت و از پروژه‌های در حال ساخت این شهر بازدید و در ادامه با علما، معتمدان و اعضای شورای اداری سرباز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست «بررسی مسائل جنوب سیستان و بلوچستان» که با حضور رئیس جمهور در چابهار برگزار شد، افزود: یکی از مزیت‌های اصلی این استان همجواری و طول مرز مشترک با پاکستان است، در سفر به جنوب استان بازدیدهایی از مرز ریمدان و پیشین، مجموعه صنعتی کنارک و لنج سازی‌ها، بازدید از شهر راسک و سرباز انجام شد و به نمایندگی از رئیس جمهور پای صحبت‌های مردم بودیم که در این دیدارها مزیت اول مرز این استان بود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دومین دور از سفر استانی رئیس جمهور به استان معاونان وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و هیات همراه از ” مجتمع شناور سازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران” بازدید کرد.

صادرات چهار میلیون دلاری از منطقه آزاد چابهار/جذب سرمایه‌گذار در مناطق آزاد

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار در مناطق آزاد با نگاه صادراتی انجام می‌شود، گفت: در حال حاضر چهار میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد چابهار انجام می‌شود در حالیکه سه همت ارزش تولیدات آن است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور از آغاز بکار رسمی منطقه آزاد سیستان خبر داد و تاکید کرد: این منطقه با تمرکز بر رویه‌های تجاری و تخصصی نظیر صادرات و ترانزیت به‌ویژه در ارتباط با کشور افغانستان فعالیت خود را آغاز کرده است.

پس از سال‌ها چشم انتظاری و کش و قوس بالاخره روزنه امید در دل مردم منطقه سیستان دیار رستم؛ با وفاق شکل گرفته در دولت چهاردهم با اختصاص کد گمرکی به منطقه آزاد سیستان روشن شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان، ناحیه صنعتی زر آباد با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به بهره‌برداری می‌رسد.

برنامه‌های وزیر راه در سیستان و بلوچستان

همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی به همراه دکتر رضا اکبری معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور به منظور بررسی وضعیت پروژه‌های حوزه وزارت راه و شهرسازی به این استان سفر و بازدید از پروژه قطعه اول باند دوم چابهار – نیکشهر – ایرانشهر ، بازدید از پروژه راه آهن چابهار – زاهدان، بازدید از چندین پروژه در حال اجرای راهداری و راه و شهرسازی و شرکت در جلسه شورای اداری و معتمدان شهرستان‌های نیکشهر، فنوج و قصرقند از برنامه‌های وی در سفر دو روزه به این استان بود.

روز جمعه (۲۱ دی‌ماه) در مراسمی با حضور «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور، بخشی از بزرگراه زابل- زاهدان افتتاح شده و به بهره‌برداری می‌رسد، این بزرگراه به طول ۲۰۰ کیلومتر طراحی شده که برای تکمیل آن ۲۵ هزار میلیارد ریال (۲.۵ همت) اعتبار پیش‌بینی شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: رویای مردم ۶۵ هزار نفری فنوج برای تکمیل جاده نیکشهر محدوده تنگ سرحه به فنوج پس از ۱۶ سال محقق خواهد شد و این پروژه بزودی افتتاح می‌شود.

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی که برای بازدید و بهره‌برداری از پروژه‌های راه و مسکن در چابهار حضور دارد، ضمن بازدید از روند عملیات اجرایی ساخت یک‌هزار واحد مسکونی برای حاشیه نشینان چابهار، گفت: این خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار نوساز متعلق به دهک‌های محروم محلات حاشیه نشین این شهرستان است.

کریدور ساحلی جنوب یکی از مهمترین کریدورها و راهگذر در حال ساخت کشور به شمار می‌رود که تکمیل آن نقش مهمی در توسعه و رونق سواحل مَکُران دارد.

وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از پروژه ساخت خط ریلی راه‌آهن چابهار – زاهدان گفت: این پروژه با تلاش‌هایی که در حال انجام است سال ۱۴۰۶ به طور کامل افتتاح می‌شود.

راه‌آهن چابهار – زاهدان که این بندر اقیانوسی را به شبکه ریلی متصل می‌کند این مسیر ریلی به طول ۶۳۴ کیلومتر از بندر چابهار آغاز و پس از عبور از نیکشهر و ایرانشهر و خاش به زاهدان می‌رسد و این خط پس از ۲ سال تعطیلی با پیگیری‌های صورت‌ گرفته و پس از اولین سفر وزیر راه و شهرسازی به خاش مجدد فعالیت خود را از سرگرفت.

معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل گفت: پیش بینی شده۳۱۲ کیلومتر کریدور بزرگراهی نوار ساحلی جنوب در استان سیستان و بلوچستان تا پایان دولت چهاردهم تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

وزیر راه و شهرسازی ۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی منطقه مَکُران را افتتاح کرد

۴۵ کیلومتر رهگذر بزرگراهی در نوار ساحلی منطقه مَکُران در جنوب سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.

وزیر راه و شهرسازی در سفر به سیستان و بلوچستان از پروژه‌های نهضت ملی مسکن چابهار بازدید و بر تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی پروژه‌های در دست اجرا هم زمان با ساخت واحدها تاکید کرد.

۴۵ کیلومتر راهگذر بزرگراهی نوار ساحلی در منطقه مَکُران با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با حضور در پروژه ساماندهی سکونت حاشیه نشینی چابهار گفت: جابجایی این افراد با نظر خودشان انجام می‌شود.

فزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در سفر خود به چابهار در شامگاه چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه، از ۵۰دستگاه ماشین‌آلات سنگین راهداری و راه‌سازی که به‌تازگی از طریق بندر چابهار وارد کشور شده است، بازدید کرد؛ این محموله شامل ۲۲ دستگاه گریدر، ۱۸ دستگاه لودر، ۷ دستگاه بولدوزر و ۳ دستگاه بیل مکانیکی است که به منظور تأمین نیازهای اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در جنوب سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

وزیر راه و شهرسازی در بدو ورود به چابهار، از ۵۰ دستگاه ماشین آلات سنگین راهداری که برای جنوب استان سیستان و بلوچستان وارد کشور شده است، بازدید کرد.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: هفت میلیون و ۳۹۹ هزار و ۵۸۶ متر مکعب عملیات زیر سازی به همراه ۵۸۶ هزار و ۵۶۰ تن آسفالت و سه هزار و ۶۴۷ تن آرماتور و آهن آلات در عملیات ساخت بزرگراه زابل – زاهدان بطول ۲۰۰ کیلومتر توسط این اداره کل انجام شد.

وزیر راه و شهرسازی با حضور در پروژه ساماندهی سکونت حاشیه نشینی چابهار گفت: ساماندهی حاشیه نشینی از برنامه‌های این وزارتخانه است و جابجایی این افراد با نظر خودشان انجام می‌شود.

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان: در بازدیدی که دیشب از پروژه یک‌هزار واحدی چابهار انجام شد، نواقص و مشکلات اعلام و مقرر شد تا پایان سال حداقل ۶۰۰ واحد تحویل متقاضیان شود.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در سفر به شهرستان فنوج وعده‌ای محکم و صادق برای پایان رویاهای مردم فنوج برای آسفالت و بازگشایی ۳۸ کیلومتر راه فنوج به تنگ سرحه مشهور به محور “کلدر” داد و موجب خوشحالی مردم شد.

وزیر راه و شهرسازی در بازدید از مسیر ارتباطی فنوج – تنگه سرحه در سیستان و بلوچستان از تلاش برای تکمیل این مسیر تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد.

چابهار با بیش از ۷۰ هزار نفر حاشیه نشین و وجود ۱۴ سکونتگاه غیررسمی، از نظر جمعیت بیشترین میزان حاشیه نشینی کشور را دارد که مردم ساکن در این مناطق در آستانه سفر رئیس جمهور، درخواست حل مشکلات برق، آب، فضای آموزشی، ساخت بوستان، آسفالت معابر، بهداشت و صدور سندمالکیت اراضی را دارند.

استقبال از وزیر راه و شهرسازی در بدو ورود به شهرستان نیکشهر؛ متفاوت از مراسم‌های مرسوم استقبال بود. دختر بچه بلوچ؛ ابتدا خانم وزیر را شیرزن اندیشمند و مهربانو خطاب کرد و بعد مادرنمونه و همسر فداکار و در نهایت هم او را «مامان فرزانه» نامید و به عنوان دخترش از او قول گرفت که برای شهرستان نیکشهر پل بسازد.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه گذرگاه ریلی چابهار به زاهدان در عملیاتی ویژه و تلاشی شبانه روزی و با پیگیری‌های صورت‌گرفته در ۶ قطعه باقی مانده در حال اجراست، گفت: راه آهن چابهار به زاهدان با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد روبرو است.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی گفت: رویای مردم شهرستان ۶۵ هزار نفری فنوج برای تکمیل جاده نیکشهر محدوده تنگ سرحه به فنوج پس از ۱۶ سال محقق خواهد شد و این پروژه تا پایان سال آینده تکمیل می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با تشریح ظرفیت های کریدوری سیستان‌وبلوچستان، ظرفیت‌های ریلی، جاده‌ای و بندری، همچنین طرح توسعه دریا محور در مکران گفت: مهمترین موضوعات در جهت افزایش سهم تجارت در سواحل جنوبی منطقه مکران، تهیه طرح توسعه دریا بر اساس اسناد دریا محور و اقتصاد دریا است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: رئیس جمهور تاکید ویژه‌ای بر توسعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های سواحل مَکُران دارند و تا کنون نشست‌های زیادی در این رابطه برگزار شده است.

وزیر راه و شهرسازی پس از جلسه شورای اداری در شهرستان‌های نیکشهر، فنوج و قصرقند، گفت: ارتقای شاخص‌های فضاهای آموزشی و بهداشتی، دسترسی به آب آشامیدنی و برخورداری از جاده‌های مطمئن روستایی را به عنوان مهمترین مطالبات مردم به دولت گزارش و پیگیری خواهم کرد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: حاشیه نشینی در کنار شهرهای بزرگ با توسعه روستاها، شهرستان‌ها و شکوفایی آنها، به حداقل خواهد رسید چرا که این پدیده به جهت کمبود منابع در سرزمین اصلی رخ می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: ارتقای شاخص‌های فضاهای آموزشی و بهداشتی، دسترسی به آب آشامیدنی و برخورداری از جاده‌های مطمئن روستایی را به عنوان مهمترین مطالبات مردم، به دولت گزارش و پیگیری خواهیم کرد.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دومین روز از سفر خود به سیستان و بلوچستان امروز جمعه از پروژه‌های در دست ساخت مسکن ملی زابل در شمال این استان بازدید کرد.

سرپرست فرمانداری ویژه زابل با بیان اینکه بزرگراه زابل – زاهدان پس از ۱۸ سال با حضور رئیس جمهور به طور کامل افتتاح می‌شود، گفت: با افتتاح این بزرگراه جاده مرگ به جاده امنیت تبدیل خواهد شد.

کریدور لجستیکی بندر چابهار با اعتبار ۱۸ میلیون دلار بطول ۲ هزار و ۶۰۰ متر و عرض ۱۱۰ متر از انتهای بلوار صیاد تا میدان پرچم واقع در دریا بزرگ چابهار با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی بزودی افتتاح می‌شود که رونق بخش تجارت و حمل و نقل خواهد بود.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور از زیرساخت‌ها، تجهیزات لجستیکی، طرح‌های توسعه‌ای و روند تخلیه و بارگیری در بندر شهید بهشتی چابهار بازدید و در جریان آخرین وضعیت و ظرفیت‌های موجود این بندر قرار گرفت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر قرار است توسعه به جنوب سیستان و بلوچستان و سواحل مَکُران بیاید حتما به ساخت راه‌ها توجه شود تا شاهد روان سازی ترافیک، حل مشکلات تردد و رونق حمل و نقل باشیم و در نهایت ساخت راه‌های ۲ بانده در سیستان و بلوچستان توسعه سواحل این سواحل را شتاب می‌دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰ همت در سفر رئیس جمهور به این استان به پروژه راه آهن چابهار – زاهدان تزریق شده که امیدواریم تا پایان سال بعد به بهره برداری برسد.

طرح نهضت ملی مسکن با هدف کمک به اقشار متوسط و ضعیف جامعه برای صاحب خانه شدن در حالی با تامین زمین از سوی دولت در حال انجام است که مردم سیستان و بلوچستان چشم امید به دولت چهاردهم برای خانه دار شدن، دوخته‌اند.

تیس به عنوان اولین شهر جدید ساحلی در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری از چابهار با رویکرد گردشگری در همجواری دریای مَکُران و اقیانوس هند قرار دارد و با هدف ایجاد یک شهر پایدا و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی طراحی شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: حل مشکلات راه‌های روستایی شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان نیازمند برنامه‌ریزی و توجه ویژه است.

قطعه پایانی بزرگراه ۲۰۰ کیلومتری زابل-زاهدان که به عنوان بخشی از مسیر ۹۸۷ کیلومتری کریدور شمال-جنوب در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده است، با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.

فرزانه صادق، وزیر راه وشهرسازی در آیین افتتاح قطعه آخر بزرگراه زابل – زاهدان با حضور رییس جمهور گفت: ۱۸ سال از آغاز ساخت این جاده گذشت که در چهار سال پایانی عملیات ساخت سرعت گرفت و بیش از ۲۰ کیلومتر آخر این بزرگراه نیز در سالجاری تکمیل شد که از این نظر خوشحالیم مطالبه چندین و چندساله مردم سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست.

بزرگراه زابل – زاهدان به طور کامل بطول ۲۰۰ کیلومتر با اعتبار ۲۵ هزار میلیارد ریال امروز جمعه توسط رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

مهدی پارسی، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: عملیات اجرایی ساخت بزرگراه زابل – زاهدان از سال ۱۳۸۵ در قالب هفت قطعه آغاز و قطعه آخر نیز امروز جمعه با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بعد از وقفه‌ای طولانی،بزرگراه زابل به زاهدان با تلاش و همتی چهارساله به ثمر رسیده،گفت: توسعه شبکه بزرگراهی علاوه‌بر کاهش سوانح،توسعه‌ای همه جانبه را به دنبال خواهد داشت.

برنامه‌های وزیر میراث، فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سیستان و بلوچستان

سیدرضا صالحی امیری برای سومین بار به سیستان وبلوچستان سفر و به صورت میدانی از ظرفیت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بازدید کرد، بازدید از ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی در شهرستان‌های چابهار و کنارک و دیدار با فعالان اقتصادی، بررسی نظام مسائل منطقه و شرکت در شورای اداری شهرهای ساحلی از جمله برخی برنامه‌های سفر صالحی امیری به جنوب استان بود.

اعلام برنامه‌های وزیر میراث فرهنگی به سیستان و بلوچستان

 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان از سومین سفر استانی مقام عالی وزارت به این استان خبر داد و گفت: یکی از اهداف سفر بازدید میدانی از ظرفیت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: بازدید از زیرساخت‌ها و تأسیسات گردشگری، صنایع دستی و برخی طرح‌های دیگر در شهرهای کنارک، دشتیاری، چابهار و زرآباد در اولویت کاری معاونان وزارت میراث فرهنگی قرار گرفت.

سواحل مکران با موقعیت راهبردی و ظرفیت‌های تجاری، گردشگری، کشاورزی، شیلاتی و متصل به آب‌های آزاد اقیانوس هند، سرزمینی سرشار از ظرفیت برای توسعه و رونق اشتغال و تولید در این خطه از ایران اسلامی است و با رویکردهای اتخاذ شده، نگاه ویژه مسئولان به آن و تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، در آینده‌ای نزدیک بیشتر از این منطقه خواهیم شنید.

معاون گردشگری کشور امروز چهارشنبه از برخی طرح‌های عمرانی، زیرساختی و گردشگری در شهرستان کنارک استان سیستان و بلوچستان بازدید کرد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: طرح‌های ویژه گردشگری و صنایع‌دستی برای شهرستان زرآباد سیستان و بلوچستان عملیاتی خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: سفرهای استانی به سیستان و بلوچستان،‌ چابهار و سواحل مَکُران تا زمان حذف کامل شکاف‌ها و کاستی‌ها ادامه خواهد داشت.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: استفاده از ظرفیت دریا و ساحل جزو راهبردهای اصلی دولت است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: دولت، مردم سیستان و بلوچستان را هرگز تنها نخواهد گذاشت و تا زمان رفع کامل کمبودها در کنار آنان خواهد بود و حل مشکلات این استان در اولویت دولت چهاردهم است.

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه سفر استانی دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان گفت: با بانک مرکزی برای پرداخت ۱۵ همت توافق کردیم و در کنار آن صندوق توسعه ملی هم پنج همت کمک خواهدکرد تا پروژه‌ها نیمه کاره کشور در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تکمیل شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سواحل مَکُران یکی از بهترین سواحل دنیاست که در سیستان و بلوچستان واقع شده و می‌توان از آن به عنوان سکوی توسعه ایران نام برد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: آب، جاده، بهداشت و درمان در جنوب سیستان و بلوچستان موضوعات در حد اضطرار است که باید زودتر به آن‌ها رسیدگی شود.

نماینده گروه ماهان گفت: یکی از آرزوهای دیرین مردم چابهار راه‌اندازی فرودگاه است و ما برای کمک به احداث فرودگاه بین‌المللی در این منطقه آمادگی داریم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: داشتن زیرساخت‌هایی مثل هتل‌ عاملی مهم در جذب گردشگر در سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود که تعداد کم هتل‌های استان جوابگوی مسافران و گردشگران این منطقه نیست.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مردم سیستان و بلوچستان در مجموع انتظاراتی دارند که در سه عنوان تقسیم بندی می‌شود که حل این‌ها همت دولت و نظام را می‌طلبد و اولین آن برخورداری از منزلت برابر و سهیم شدن در قدرت ملی است که برآورده شده و از این جهت قدردان هستند.

برنامه‌های وزیر آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش به نمایندگی از رئیس جمهور و هیئت دولت با هدف بررسی وضعیت شاخص‌های مختلف در شهرستان‌های قطب ایرانشهر وارد این شهرستان شد، در ادامه برنامه‌های سفر معاونان و نمایندگان وزیر آموزش و پرورش، مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات در جلسه مدیران مدارس و شورای آموزش و پرورش شهرستان بمپور حضور یافت و به بررسی شاخص‌های مختلف موجود در بمپور بویژه در حوزه آموزش و پرورش پرداخت.

همچنین معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش به نمایندگی از سوی وزیر آموزش و پرورش به شهرستان دلگان سفر و در جلسه شورای آموزش و پرورش و مدیران مدارس حضور یافت و به بررسی شاخص‌های مختلف موجود در دلگان بویژه در حوزه آموزش و پرورش پرداخت.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۸ هزار مصوبه در سال قبل در شوراهای آموزش و پرورش کشور وجود داشت که بیش از ۲۴ هزار آن عملیاتی شده است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۵۵ هزار ردیف استخدامی در سه سال اخیر به آموزش و پرورش تخصیص داده شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از مشکل کمبود فضای آموزشی رنج می‌برد گفت: تمام مدارس سنگی و کانکسی در حال حذف شدن هستند و تلاش خواهیم کرد با برنامه‌ریزی صحیح، سرانه فضای آموزشی استان و به تبع آن مناطق و شهرستان‌ها را در یک برنامه هدفدار و منسجم ارتقا بخشیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان از آغاز عملیات اجرایی ساخت مدرسه شبانه‌روزی دلگان با زیربنای ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع و اعتباری بیش‌از ۴۰۰ میلیارد ریال خبر داد.

جمعی از خیران مدرسه‌ساز سیستان و بلوچستان حضور دوباره رئیس‌جمهور در استان را زمینه‌ساز توسعه و تحقق عدالت دانستند و گفتند: توسعه عدالت آموزشی از موارد مهم است که مورد توجه ویژه دکتر پزشکیان هم قرار گرفته و امیدواریم که اعتبار مناسبی برای پیاده سازی این طرح از سوی دولت اختصاص داده شود.

نماینده سابق مجلس و فعال اجتماعی و فرهنگی گفت: مَکُران سرزمینی با پارادوکس‌های عجیب از ظرفیت‌ها، چالش‌ها، عقب ماندگی‌ها، زیبایی‌ها و توسعه نیافتگی‌ها است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: سازمان بسیج سازندگی به عنوان بازوی اجرایی و یک تشکل بزرگ وظیفه داریم که برای توسعه فضاهای آموزشی در کنار دولت‌ قدم بردارد.

مدیر عامل «بنیاد هاسب» (همدلان آینده نگر سیستان و بلوچستان) با بیان اینکه ۴۶ درصد دختران در استان به دلیل نبودن مدرسه ترک تحصیل می‌کنند، گفت: ۹۲ مدرسه شبانه روزی مکان یابی شده که ۵۱ مدرسه شبانه روزی دخترانه و ۴۱ مدرسه شبانه روزی پسرانه برای اقامت و سوادآموزی به دانش آموزان اختصاص پیدا کرده است.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: خواسته عموم مردم این شهرستان ایجاد اداره‌کل آموزش و پرورش جنوب استان در این منطه بوده چرا که ظرفیت لازم را دارا است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: توسعه عدالت آموزشی، رویکرد کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت و تحول در نظام یاد دهی و یادگیری که رئیس جمهور در این باره دغدغه‌های فراوانی دارد در دستور کار ما قرار گرفته است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان‌ گفت: مجتمع شبانه‌روزی ۶ کلاسه سور کمی کنارک با استانداردهای روز برای پاسخگویی به نیازهای تحصیلی و رفاهی دانش‌آموزان طراحی شده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: ساخت ۵۰۰ کلاس درس در پی تخصیص ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت برای توسعه فضاهای آموزشی در سیستان و بلوچستان با حضور دکتر پزشکیان آغاز می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: سه هزار کلاس درس در یک برنامه پنج ساله به فضای آموزشی سیستان و بلوچستان اضافه می‌شود.

مدرسه ۱۲ کلاسه که به دست خیرین بنا شده است، امروز جمعه با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در زابل افتتاح شد.

برنامه‌های وزیر نیرو در سیستان و بلوچستان

عباس علی آبادی شامگاه پنجشنبه ۲۰ دی ماه در پی دومین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان به منظور بررسی میدانی و بهره‌برداری از طرح‌های آب و فاضلاب منطقه سیستان وارد زاهدان شد و در اولین برنامه خود در این سفر در سه راهی دشتک حضور یافت و کارخانه آب‌شیرین‌کن شهدای خدمت را مورد بازید قرار داد.

وی در این برنامه که با هدف بررسی اقدامات انجام شده در طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان صورت گرفت، در جریان بهره‌برداری از واحدهای مختلف کارخانه آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت قرار گرفت و پس از بازدید ایستگاه پمپاژ و خط دوم انتقال آب به زاهدان، در ادامه برنامه های سفر استانی راهی شهرستان زهک شد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دور دوم سفر رئیس‌جمهور به استان و با حضور وزیر نیرو، هفت پروژه آب و فاضلاب در منطقه سیستان به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با سفر رئیس‌جمهور و وزیر نیرو به استان هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پروژه آب و فاضلاب در منطقه سیستان به بهره‌برداری رسید.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه زابل گفت: تقاضا داریم نگاه بلند و امید بخش دولت چهاردهم، گره‌گشای مشکلات سرزمین عیاران، مردمان حماسه، نگهبانان و پاسبانان تنگه احد باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان، با بهره‌برداری از طرح توسعه شبکه فاضلاب شهر زابل به طول ۲۶ کیلومتر و ساخت یک باب ایستگاه پمپاژ، ارائه خدمات جمع‌آوری فاضلاب برای ۱۶ هزار نفر فراهم شد.

معاون سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، طرح ساخت نیروگاه بادی ۶۲۰ مگاواتی میل نادر امروز جمعه با حضور وزیر نیرو کلنگ زنی شد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه از ظرفیت‌های محلی برای پیگیری حقابه هیرمند استفاده می‌شود، گفت: لازم است برای توسعه سیستان و بلوچستان با بهره‌گیری از صنایع کم آب بر و هوشمند اقدامات جدی صورت گیرد.

وزیر نیرو گفت: امیدواریم با پیگیری‌های ملی و همکاری نمایندگان مجلس بتوانیم مشکلات حقابه منطقه سیستان را رفع کنیم که می‌طلبد رئیس جمهور هم نماینده‌ای ویژه در این زمینه معرفی تا کارها بهتر با ورود وزارت امورخارجه و سایر دستگاه‌ها پیگیری و به نتیجه مثبت منجر شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: ۲۷۰ میلیارد ریال پروژه توزیع برق در زهک انجام و ۱۷۰ میلیارد ریال پروژه نیز در این شهرستان در حال انجام است.

طرح ملی انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی کشور با تولید آب پایدار برای صنعت، کشاورزی و آشامیدنی ضامن تحول اشتغال و تولید خواهد بود و می‌تواند نقش مهمی در توسعه و آبادانی این خطه از ایران اسلامی داشته باشد.

عباس علی‌آبادی وزیر نیرو در دومین سفر استانی هیات دولت به سیستان و بلوچستان پس از بازدید از پروژه آب‌شیرین کن دشتک و چاه نیمه سیستان حضور یافت و گفت: دولت و وزارت نیرو بصورت جدی پیگیر حقابه سیستان از کشور همسایه است و مذاکرات خوبی هم با مسوولان افغانستان داشتیم که گزارش این مذاکرات به زودی خدمت مردم عزیز اعلام خواهد شد.

وزیر نیرو گفت: در تعامل با کشور همسایه تلاش می‌کنیم موضوع تامین حقابه هیرمند را به خوبی پیش ببریم و این موضوع به طور جد در حال پیگیری است.

وزیر نیرو رویکرد برنامه‌های بخش آب در سیستان و بلوچستان برای ارتقای شاخص‌ بهره‌مندی از آب آشامیدنی را در ۲ حوزه تأمین و توسعه آب اعلام کرد و از اجرای ۶ طرح کلیدی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای منطقه سیستان خبر داد.

آب چالش جدی استان‌های کشور/استفاده از همه ظرفیت‌ها برای تأمین آب آشامیدنی سیستان وبلوچستان

وزیر نیرو با بیان اینکه آب چالش جدی همه استان‌های کشور است، گفت: از همه ظرفیت‌ها برای تأمین آب آشامیدنی سیستان و بلوچستان استفاده می‌شود.

بازدید وزیر نیرو از آب‌شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت

وزیر نیرو در دومین سفر استانی هیئت دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان از آب‌شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت بازدید کرد.

مدیرعامل شرکت تامین آب صنایع و معادن(ایمواسکو) گفت: یک میلیارد مترمکعب آب دریای عمان توسط این شرکت شیرین سازی و به سه استان شرقی کشور منتقل می‌شود که سهم مَکُران ۳۰۰ میلیون مترمکعب و ۷۰۰ میلیون مترمکعب برای سه استان شرقی است.

فعال اقتصادی و کشاورزی منطقه مَکُران با تأکید بر ضرورت توجه به منابع آبی و توسعه کشاورزی در این منطقه، از مسوولان خواست تا اقدامات مؤثری برای بهره‌برداری بهینه از منابع آبی این منطقه انجام دهند.

سیدجواد حسینی، رییس سازمان بهزیستی کشور در مراسم توزیع ۲۰۰ سری جهیزیه و ۹۵ دستگاه ویلچر برقی اهدایی رهبر معظم انقلاب به مددجویان بهزیستی در سیستان و بلوچستان از نصب و بهره‌برداری مزرعه بزرگ انرژی خورشیدی در راستای درآمد پایدار برای مددجویان این سازمان خبرداد و گفت: این پنل‌های خورشیدی برای ۱۹۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

در دومین سفر استانی دولت چهاردهم به سیستان و بلوچستان وزیر نیرو ضمن حضور در آئین آغاز عملیات اجرایی ۶۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در میل نادر از طرح‌های صنعت آب و برق استان بازدید خواهد کرد.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: مشترکان بخش کشاورزی این استان با ساخت نیروگاه خورشیدی می‌توانند به تولید ۵۲ مگاوات انرژی پاک و تجدید پذیر اقدام کنند.

برنامه‌های رئیس سازمان بهزیستی در سیستان و بلوچستان

همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان، با حضور رئیس سازمان بهزیستی و رئیس بسیج سازندگی کشور آئین توزیع ۹۵ دستگاه ویلچر برقی و ۲۰۰ سری جهیزیه بین مددجویان بهزیستی در حسینیه عاشقان ثارالله زاهدان برگزار شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: براساس پیمایش بزرگ، ۲۹۷ هزار خانواری سازمان بهزیستی که در ۱۹ استان کشور انجام شد، ۱۱ درصد جامعه ایران را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهند که البته این وضعیت در میانگین جهانی ۱۵ درصد است.

سردار احمد شفاهی، فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با تحویل ۹۵ دستگاه ویلچر برقی به معلولان، ۲۰۰ سری جهیزیه اهدایی رهبر معظم انقلاب بین مددجویان بهزیستی استان توزیع شد.

معاون محرومیت زدایی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسدران گفت: ۲۰۰ سری جهیزیه و ۹۵ دستگاه ویلچر برقی به مددجویان زیرپوشش بهزیستی سیستان و بلوچستان اهدا شد.

منبع :

ایرنا

مطالب مفید