طرز تهیه شیرینی دانمارکی+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
6-7 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
30-40 دقیقه
شیرینی دانمارکی یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار است که تنوع بسیار زیادی در مدلهای آن وجود دارد. یکی از دلایل محبوبیت این شیرینی کرم خوشمزه میانی آن است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی دانمارکی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی ابتدا خمیر مایه را با شیر ولرم فعال کنید و پس از حجیم شدن، خمیر شیرینی را با تخممرغ، شکر، و سایر مواد آماده کنید و ورز دهید. روی خمیر را بپوشانید و استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
سپس کرم شیرینی را آماده کنید و روی خمیر باز شده بزنید و خمیر را رول کنید. شیرینیها را با زرده تخممرغ رومال زده و در فر از پیش گرم شده بپزید. در نهایت شربت زعفرانی روی آنها بریزید و سرو کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر شیرینی دانمارکی برای ۷ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشیر ولرم۱/۲ پیمانهخمیر مایه۱ قاشق غذاخوریشکر۱ و ۱/۲ قاشق چایخوریتخم مرغ۱ عددسفیده تخم مرغ۱ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوریروغن۱/۲ پیمانهنمکبه مقدار لازمزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریآرد۳ و ۱/۲ پیمانه
مواد لازم برای شهد شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازشکر۱/۲ پیمانهآب۱/۲ پیمانهگلاب۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای کرم میانی و رومال شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازآرد قنادی۱/۲ پیمانهشکر۱/۲ پیمانهشیر۱/۲ پیمانهگلاب۱ قاشق غذاخوریوانیل۱/۲ قاشق چایخوریزرده تخم مرغ۱ عددزعفران دم کرده۲ قاشق چایخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید
خمیر مایه را در ظرف مناسبی بریزید و شیر ولرم را به آن اضافه کنید.
روی ظرف را بپوشانید و ۸-۱۰ دقیقهای به آن در دمای محیط استراحت دهید تا خمیر مایه عمل کند و حجیم شود.
مرحله دوم: خمیر شیرینی را آماده کنید
سفیده تخممرغ و تخم مرغ را در کاسه بزرگی بشکنید. سپس شکر، وانیل، روغن، نمک و زعفران دمکرده را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
آرد را ۲-۳ بار الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. آرد الک شده را کم کم و به تدریج به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر کم کم جمع شود و شکل بگیرد.
پس از جمع شدن خمیر آن را کمی ورز دهید. در این مرحله خمیر شما چسبناک است که با ورز دادن اصولی چسبندگی خمیر از بین میرود.
کاسه مناسبی را با کمک براش و کمی روغن چرب کنید. خمیر را در کاسه گذارید و روی آن را بپوشانید.
سپس کاسه را در دمای محیط قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین
مرحله سوم: کرم شیرینی را آماده کنید
در یک تابه، آرد قنادی را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
سپس شیر سرد، شکر، گلاب و وانیل را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد غلیظ شوند.
بعد از غلیظ شدن، کرم را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سرد شود. سپس آن را در قیف پلاستیکی بریزید.
مرحله چهارم: خمیر را پر کنید
پس از استراحت خمیر را روی سطح میز کار قرار دهید و پف اضافی آن را بگیرید.
کمی میز کار را آرد پاشی کنید. سپس با کمک وردنه خمیر را به شکل مستطیل با قطر ۱ سانتیمتر باز کنید.
از کرم آماده شده روی یک سمت خمیر بزنید و خمیر را به آرامی رول کنید. با کمک چاقو یا نخ رول را به اندازههای یکسانی برش بزنید.
مرحله پنجم: فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و زمان دهید تا فر به خوبی گرم شود. گرم کردن فر پیش از پخت شیرینیها تأثیر مثبتی در بافت و کیفیت شیرینی دارد.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینیهای برش خورده را با کمی فاصله روی سینی بچینید و روی آنها را با پارچه تمیز بپوشانید تا کمی استراحت کنند.
مرحله ششم: رومال بزنید و شیرینیها را بپزید
زرده تخممرغ را در کاسه کوچکی کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
سپس محلول زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
با کمک براش از مواد رومال روی شیرینیها بزنید. سپس سینی را در فر قرار دهید.
با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه فر برقی به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه شیرینیها را بپزید تا کاملاً طلایی شوند و پف کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خانگی
مرحله هفتم: شهد شیرینی را آماده کنید
شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به نقطه جوش رسد و دانههای شکر کاملاً در آب حل شود.
سپس گلاب و زعفران را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و زمان دهید تا شربت به غلظت مناسب برسد. زمان دهید تا شربت کمی خنک شود.
مرحله هشتم: شیرینیها را سرو کنید
شیرینیهای پخته شده را در ظرف مناسبی بچینید و زمانی که هنوز داغ هستند شربت خنک را روی آنها بریزید.
اجازه دهید تا شربت جذب بافت شیرینی شود، سپس آنها را در ظرف سرو بچینید.
شیرینیهای دانمارکی جذاب و خوشمزه شما آماده نوش جان کردن هستند.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی بدون فر
برای پخت شیرینی دانمارکی بدون فر، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. یکی از این روشها، پخت در تابه دو طرفه است. ابتدا کف تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس شیرینیها را در تابه بچینید و درب تابه را با دمکنی بپوشانید. تابه را روی شعلهپخشکن قرار دهید و با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
روش دیگر استفاده از توستر است؛ ابتدا توستر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس یک کاسه فلزی را تا نیمه پر از آب کرده و داخل توستر قرار دهید تا رطوبت ایجاد شود و شیرینیها خشک نشوند.
همچنین، برای جلوگیری از خشک شدن روی شیرینیها، یک فویل آلومینیومی جلوی المنت بالایی توستر قرار دهید. شیرینیها را به مدت ۳۰ دقیقه در توستر بپزید و در پایان، فویل را بردارید تا روی شیرینیها طلایی و برشته شود.
مایکروفر نیز میتواند گزینه مناسبی برای پخت شیرینی دانمارکی باشد. شیرینیها را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد در مایکروفر قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا
برای آماده سازی شیرینی دانمارکی با خمیر هزارلا کارخانهای کافی است یک بسته خمیر خریداری کنید و کرم و شربت را طبق دستور فوق آماده کنید. سپس مراحل پخت شیرینی را مانند نسخه معمولی پیش بروید. این خمیر میتواند برای مدت طولانی در یخچال نگهداری شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی صدفی
طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی با نشاسته
ابتدا آرد را در قابلمه مناسب بریزید و شیر سرد را به آرامی به آن اضافه کنید. ترکیب فوق را مدام هم بزنید تا آرد در شیر کاملاً حل شود. سپس شکر را اضافه کنید و به هم زدن روی حرارت ملایم ادامه دهید تا کرم غلیظ شود.
در ادامه وانیل و گلاب را به کرم اضافه کنید و آن را در کاسه بریزید. روی کرم را با سلفون بپوشانید و کنار بگذارید تا خنک شود.
به جای شیر در شیرینی دانمارکی از چه موادی میتوان استفاده کرد؟
برای جایگزینی شیر در شیرینی دانمارکی، بهترین گزینه استفاده از آب است. معادل مقدار شیر دستور آب به شیرینی اضافه کنید.
همچنین میتوانید نصف پیمانه شیر را با نصف پیمانه ماست جایگزین کنید. ماست نه تنها مزه شیرینی را تغییر نمیدهد، بلکه باعث میشود بافت شیرینی لطیفتر شود.
شیرینی دانمارکی را چگونه نگهداری کنیم تا تازه بماند؟
اگر شیرینی را در معرض هوای آزاد بگذارید، به مرور خشک شده و طعم آن تغییر خواهد کرد. شیرینی دانمارکی را باید در یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا از خشک شدن جلوگیری شود. بهترین زمان مصرف با چنین شرایط نگهداری برای این شیرینی خوشمزه، ۷-۱۰ روز است.
دلیل سفت شدن شیرینی دانمارکی چیست؟
پف نکردن و سفت شدن شیرینی دانمارکی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. از دلایل رایج سفت شدن شیرینی دانمارکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رعایت نکردن مقدار صحیح شیر میتواند باعث سفت شدن شیرینی شود.استفاده زیاد از شکر به بافت شیرینی آسیب میزند و آن را سفت کند.هم زدن و ورز دادن بیش از حد خمیر نیز باعث میشود که شیرینی سفت شود و پف نکند.نازک کردن بیش از اندازه خمیر در زمان وردنهکشی موجب سفت شدن و پف نکردن شیرینی میشود.اگر فر به اندازه کافی گرم نباشد، شیرینی به درستی پف نمیکند و سفت خواهد شد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی دانمارکی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی دانمارکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
میتوانید در خمیر از کره به جای روغن استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.به خمیر اجازه دهید تا به خوبی استراحت کند تا بافت نرمتری داشته باشد.قبل از قرار دادن شیرینیها در فر، حتماً آنها را با پارچه تمیز بپوشانید تا استراحت کنند و بافت لطیفی پیدا کنند.پخت شیرینی دانمارکی در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد مناسب است، اما اگر شیرینیها خیلی زود تیره شدند، دما را کمی کاهش دهید.برای زیبایی بیشتر، میتوانید روی شیرینیها خلال بادام یا کنجد بپاشید.قبل از استفاده از کرم، مطمئن شوید که غلظت آن به اندازه کافی مناسب است تا کرم از داخل شیرینیها بیرون نریزد.بعد از خارج کردن شیرینیها از فر، بگذارید کمی خنک شوند و سپس به آنها شهد بزنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی دانمارکی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.