طرز تهیه آش ماش+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

2 ساعت

آش ماش یک نوع آش سنتی و خوشمزه ایرانی است که روش طبخ آن در شهرهای مختلف ایران متفاوت است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش ماش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش باید پیاز داغ را با گوشت تفت دهید و بعد مقداری آب به مواد اضافه کنید تا گوشت بپزد. جو پرک را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و بعد ماش را اضافه کنید.

در ادامه برنج و گوشت پخته شده را همراه با آب گوشت به قابلمه اضافه کنید. پیاز داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. برای درست کردن این آش به روش کرمانی باید از مقداری عدس و اسفناج استفاده کنید.

در طرز تهیه آش ماش لری از مقداری تره فرنگی استفاده می‌شود. شیرازی‌ها مقداری ترخون در این آش می‌ریزند و اصفهانی‌ها به جای سبزی آش از شوید و تره استفاده می‌کنند.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش ماش یزدی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازماش۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربرنج نیم دانه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارجو پرک۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارگوشت گوسفندی۲۵۰ گرمسبزی آش۱/۵ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۱ عدد متوسطپیاز داغ و نعنا داغ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارکشک۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: ماش را بخیسانید

برای شروع باید ماش را در یک کاسه آب بریزید و برای حدود ۶ ساعت بخیسانید. این کار به از بین بردن نفخ ماش و پخت سریع‌تر آن کمک می‌کند.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ترخینه لرستانی

مرحله سوم: گوشت را اضافه کنید

بعد از این که پیاز کمی نرم شد، مقداری زردچوبه به آن بزنید. ۲ دقیقه دیگر پیاز و زردچوبه را تفت دهید و بعد تکه‌های گوشت را اضافه کنید. گوشت را به مدت ۵ دقیقه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه ۶ لیوان به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد.

مرحله چهارم: جو پرک را بپزید

یک قابلمه آب را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، جو پرک را اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت بپزد و لعاب بیندازد.

مرحله پنجم: ماش را اضافه کنید

بعد از پخت جو پرک باید ماش را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید ماش برای یک ساعت روی حرارت بپزد و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.

مرحله ششم: برنج و گوشت را اضافه کنید

بعد از پخت ماش، نوبت اضافه کردن برنج به قابلمه است. برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. در ادامه گوشت پخته شده را با دست یا به کمک چنگال ریش ریش کنید و همراه با آب آن در قابلمه بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوجه

مرحله هفتم: پیاز داغ و چاشنی‌ها را به آش اضافه کنید

در این مرحله باید نیمی از پیاز داغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. سبزی آش را نیز در قابلمه بریزید و اجازه دهید آش بپزد و جا بیفتد.

به خاطر داشته باشید که در این مرحله به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا در این صورت رنگ آش تیره می‌شود.

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

بعد از اضافه کردن سبزی، حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا آش جا بیفتد. کشک را به آش اضافه و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

آش ماش در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی پخته می‌شود، در ادامه این بخش می‌توانید با روش‌های درست کردن این آش در شهرهای مختلف آشنا شوید.

آش ماش کرمان

برای درست کردن این آش تنها باید در ترکیبات آن از مقداری عدس و اسفناج خرد شده نیز استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است. کرمانی‌ها معمولا برای تزیین این آش از مقداری گردو استفاده می‌کنند.

آش ماش لری

در طرز تهیه آش ماش لری از مقداری تره فرنگی نیز استفاده می‌شود. سایر مراحل پخت این آش تفاوتی با روش قبل ندارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش لبو و اسفناج

آش ماش شیرازی

برای درست کردن این آش باید از ترکیب برنج نیم دانه، ماش، سبزی آش، پیاز و مقداری ترخون خشک استفاده کنید. در این روش پخت آش ماش نیازی به اضافه کردن گوشت نیست.

آش ماش اصفهانی

برای درست کردن این آش به روش اصفهانی باید به جای سبزی آش تنها از ترکیب شوید و تره به مقدار برابر استفاده کنید. در این روش نیازی به اضافه کردن گوشت و کشک به آش نیست.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش ماش

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش ماش اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن آش ماش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیر داغ نیز برای مزه دار کردن و تزیین این آش استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم آش شما تند و تیز شود، می‌توانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری آبغوره یا آبلیمو برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.اضافه کردن کشک به آش ماش اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.در برخی رسپی ها برای درست کردن آش ماش اصفهانی از مقداری شلغم نیز استفاده می‌شود.برای افزایش غلظت این آش می‌توانید از مقداری آرد برنج یا آرد سفید استفاده کنید.برای درست کردن این آش می‌توانید از مقداری بلغور گندم نیز استفاده کنید.به منظور پخت آش ماش با گوشت باید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.اضافه کردن مقداری آب قلم طعم بهتری به این آش می‌بخشد.اضافه کردن جو پرک به آش ماش یزدی اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.به منظور پخت آش ماش برای سرماخوردگی بهتر است مواد اولیه را بدون سرخ کردن در آش بریزید و در صورت تمایل از مقداری شلغم نیز در آش استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش ماش و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید