طرز تهیه کیک اسفنجی با آب نارنج+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

5-6 نفر

زمان آماده‌سازی

10-12 دقیقه

زمان پخت

40-50 دقیقه

کیک‌ها تنوع بسیار زیادی در طعم و بافت خود دارند. در این میان کیک اسفنجی با آب نارنج یکی از جذاب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع کیک‌ها است. اگر علاقه‌مند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این کیک غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک اسفنجی با آب نارنج را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این کیک، ابتدا فر را گرم کنید. قالب را چرب و آرد پاشی کنید. تخم‌مرغ، شکر، وانیل و رنده پوست پرتقال را با همزن برقی هم بزنید تا کرمی و کشدار شود. سپس آب نارنج، آب و روغن‌مایع را اضافه و کمی مخلوط کنید.

در ادامه آرد و بیکینگ‌پودر را الک و در چند مرحله به مایه اضافه کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر بپزید. پس از خنک شدن، کیک را از قالب جدا و با میوه تازه یا خلال پسته تزیین کنید.

رسپی این کیک جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کیک اسفنجی با آب نارنج برای نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲/۵ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریتخم مرغ۴ عددشکر۱ پیمانهوانیل۱ قاشق چای‌خوریروغن۱/۲ پیمانهآب نارنج۱/۲ پیمانهآب۱/۲ پیمانهرنده پوست پرتقال۱ قاشق چای‌خوری

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. پیش گرم کردن فر قبل از پخت در بافت و کیفیت نهایی کیک شما تاثیرگذار است.

قالب کیک را با کمی روغن چرب کنید. سپس آن را آرد پاشی کنید. این کار در جدا شدن کیک پس از پخت به شما کمک می‌کند.

مرحله دوم: تخم‌مرغ، شکر، رنده پوست پرتقال و وانیل را با هم ترکیب کنید

تخم‌مرغ‌ها را در کاسه بزرگی بریزید. شکر، وانیل و رنده پوست پرتقال را به آن‌ها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقه مواد را هم زنید تا تخم‌مرغ کاملاً کرمی و کشدار شود.

در این بازه زمانی چند بار ظرف را دورگیری کنید تا تمام ذرات تخم‌مرغ با شکر ترکیب شود.

مرحله سوم: آب نارنج، آب و روغن مایع را اضافه کنید

آب نارنج، آب و روغن مایع را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن با دور کند مواد را هم زنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک پرتقالی

مرحله چهارم: آرد سفید و بیکینگ‌ پودر را با هم ترکیب کنید

آرد سفید و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.

الک کردن مواد خشک ناخالصی‌های آرد را می‌گیرد و بافت نهایی کیک شما را نرم و لطیف‌تر می‌کند.

مواد خشک را کم کم طی چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک مواد را به صورت دورانی هم زنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: کیک را بپزید

مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید. قالب را چند بار به سطح میز کار بکوبید تا هوای درون مواد گرفته شود.

قالب را در طبقه وسط فر برقی بگذارید و کیک را با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید.

پس از پخت کیک را از فر خارج کنید و زمان دهید کیک در قالب کاملاً خنک شود.

سپس آن را از قالب جدا کنید و روی توری خنک کننده قرار دهید. 

در نهایت به دلخواه کیک را برش بزنید و از میوه‌های تازه یا خلال پسته برای تزیین کیک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک پرتقال و انار

طرز تهیه کیک اسفنجی با سس نارنج

برای پخت کیک اسفنجی با سس نارنج، ۱۲۵ گرم آرد را با ۱ قاشق چای‌خوری بیکینگ‌ پودر مخلوط کنید. زرده ۶ عدد تخم‌مرغ را جدا کنید، زرده‌ها را با ۲۰۰ گرم شکر و ۱ قاشق چای‌خوری وانیل بزنید تا کرمی شود.

سفیده‌ها را جداگانه با باقی‌مانده شکر بزنید تا فرم بگیرند. زرده‌ها و سفیده‌ها را به آرامی با آرد مخلوط کنید. ۶۰ گرم کره آب‌ شده را به خمیر اضافه کنید. مایه کیک را به دو قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را در قالب چرب‌ شده بریزید و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه بپزید.

برای شربت، ¼ پیمانه آب نارنج، ¼ پیمانه آب و ¼ پیمانه شکر را بجوشانید و در آخر ۱ قاشق چای‌خوری وانیل اضافه کنید.

برای کرم، ۱.۵ قاشق چای‌خوری پودر ژلاتین را در ۲ قاشق چای‌خوری آب سرد حل کنید، سپس به مخلوط زرده ۴ عدد تخم‌مرغ، ۱۰۰ گرم شکر، ۳۵ گرم آرد، ۱/۳ پیمانه شیر داغ، ۲ قاشق غذاخوری کره و کمی آب نارنج اضافه کنید و بجوشانید.

کیک‌ها را به سه لایه تقسیم کرده و هر لایه را با شربت مرطوب کنید. کرم را بین لایه‌ها بمالید و روی کیک را با میوه تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کیک نارنج

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک اسفنجی با نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تخم‌مرغ‌ها را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال خارج کنید.آرد را سه بار الک کنید تا خمیر سبک و پف‌دار شود.قالب را در مرکز فر قرار دهید تا کیک به طور یکنواخت پخته شود.می‌توانید برای عطر بیشتر، کمی رنده پوست نارنج نیز به خمیر اضافه کنید.به جای آب از ماست یا شیر نیز می‌توانید در مایه کیک استفاده کنید.

امیدواریم این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما قرار گرفته باشد. شما نیز با انجام مراحل بالا می‌توانید این کیک با طعم خاص نارنج را به راحتی در خانه آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

اگر شما از ترفندهای خاصی برای پخت کیک نارنج استفاده می‌کنید، خوشحال می‌شویم که نظراتتان را با ما و سایر علاقه‌مندان به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید