طرز تهیه ساتِی (نوعی کباب اندونزی)+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
20 تا 30 دقیقه
ساتِی یک نوع کباب سنتی اندونزیایی است. بافت ساتی شبیه جوجه کباب است اما به دلیل مرینیت آن، طعمی جدید و متفاوت دارد. در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه کباب ساتی آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت ساتی، سس سویا و گوجه را با سیر رنده شده، روغن بادام زمینی، فلفل سیاه و زیره ترکیب کنید. مرغهای خرد شده را در این سس مرینیت کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه در یخچال بماند.
سس بادام زمینی را با پیاز و سیر رنده و تفت داده شده، سس سویا، شکر و کره بادام زمینی بپزید. وقتی آن را از روی حرارت برداشتید، آب لیمو را هم به آن اضافه کنید.
مرغها را به سیخ بکشید، کباب کنید و در نهایت به همراه سس سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ساتی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسس سویا۵ قاشق غذاخوریسس گوجه۳ قاشق غذاخوریروغن بادام زمینی۱ قاشق غذاخوریسیر۳ حبهفلفل سیاه۱ پینجزیره۱ پینچسینه مرغ بدون پوست و استخوان کامل۳ عددروغن گیاهی۱ قاشق غذاخوریپیاز رنده شده¼ فنجانکره بادام زمینی غلیظ½ پیمانهشکر سفید۲ قاشق غذاخوریآب لیمو۱ قاشق غذاخوری
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: سس را ترکیب کنید
۳ قاشق از سس سویا را با سس گوجه، روغن بادامزمینی، فلفل سیاه و زیره در یک کاسه مخلوط کنید.
۲ حبه از سیرها را پوست بکنید و رنده کنید. سیر رنده شده را به سس اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله دوم: مرغ را طعم دار کنید
سینه مرغ را به صورت مکعبی در ابعاد جوجه کبابی خرد کنید. مرغ خرد شده را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید تا همه تکههای مرغ به سس آغشته شوند.
روی کاسه را با سلفون بپوشانید یا مرغ و سس را داخل یک زیپ کیپ بریزید و در آن را ببندید. اجازه دهید مرغ با مواد مرینت ۱۵ دقیقه در یخچال باشد.
توجه کنید که باقی ماندن زیاد مرغ در این مواد خوب نیست و میتواند گوشت مرغ را تیره کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه می گورنگ؛ رشته فرنگی سرخ شده اندونزی
مرحله سوم: سس روی ساتِی را آماده کنید
گریل را گرم کنید. همزمان روغن گیاهی را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
یک حبه سیر باقی مانده را رنده کنید و به همراه پیاز رنده شده در روغن تفت دهید. این کار را ادامه دهید تا رنگ ترکیب پیاز و سیر کمی کاراملی شود.
یک فنجان آب به ماهیتابه اضافه کنید و کره بادام زمینی، شکر و ۲ قاشق باقی مانده از سس سویا را هم به سس اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
اجازه دهید سس کمی بیشتر روی حرارت بماند و غلیظ و یکدست شود.
سپس زیر ماهیتابه را خاموش کنید. آب لیمو را به سس اضافه کنید و سس را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: مرغها را گریل کنید
گریل را کمی چرب کنید. برشهای مرغ را به سیخ چوبی بکشید و مواد مرینیت را دور بریزید. هر طرف مرغ را ۵ دقیقه گریل کنید.
سیخها را در ظرف مورد نظر خود بگذارید و با پیازچه خرد شده تزئین کنید.
میتوانید سس بادام زمینی را در ظرفی جدا کنار ساتی سرو کنید یا این که سس را روی سیخهای کباب آماده شده بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب به سبک رستورانی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ساتِی
درادامه با برخی نکات و روشهای جایگزین برای پخت و سرو ساتِی آشنا خواهیم شد:
میتوانید روی ساتِی را با پیازچه خرد شده تزئین کنید.با توجه به این که سس روی ساتِی سس بادام زمینی است، از بادام زمینی خرد شده هم میتوانید برای تزئین استفاده کنید.بهتر است که از سس سویای شیرین برای طعم دار کردن مرغ استفاده شود.میتوانید به مواد مرینیت، ۲ قاشق کره آب شده هم اضافه کنید تا بافت ساتِی لطیفتر شود.میتوانید به جای گریل از باربیکیو یا منقلهای عادی استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید در ماهیتابه گریل کمی روغن اسپری کنید و دو طرف ساتی را روی ماهیتابه کباب کنید. تنها لازم است مطمئن شوید سیخهای چوبی در ماهیتابه گریل شما جا میشوند.اگر میخواهید ساتی را روی منقل بپزید، به جای سیخ چوبی از سیخ فلزی استفاده کنید.با توجه به شور بودن سس سویا، مرینیت مرغ و سس بادام زمینی نمک لازم ندارد. با این حال میتوانید در مرحله آخر در صورت لزوم به سس کمی نمک بزنید.در اندونزی سرو ساتِی به همراه برنج کته و سبزیجات رواج دارد.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه ساتی آشنا شدیم. ساتی مانند جوجه کباب است اما این غذا مرینت و سس مخصوص به خود را دارد. این غذای اندونزیایی خوشمزه را میتوانید به عنوان یک فینگر فود هم بپزید و سرو کنید.
منبع: allrecipes.com
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!