طرز تهیه گراتن مرغ و اسفناج (یک شام خوشمزه با نکات)

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

45 دقیقه

گراتن مرغ و اسفناج یک نوع غذای خوشمزه و مقوی است که می‌توانید آن را به راحتی در خانه آماده کنید. برای درست کردن این غذا معمولا از ترکیب مرغ و اسفناج همراه با سس بشامل استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه گراتن مرغ و اسفناج و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این گراتن ابتدا باید سینه مرغ را با یک عدد پیاز و مقداری ادویه بپزید و بعد ریش ریش کنید. سیب زمینی را آبپز کنید و به صورت ورقه‌ای برش دهید. پیاز را همراه با سیر، قارچ، اسفناج و ادویه‌ها تفت دهید.

برای درست کردن سس بشامل آرد را با کره تفت دهید و بعد شیر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا سس غلیظ شود. در ادامه سیب زمینی، ترکیب مرغ و اسفناج و سس را به صورت لایه لایه در یک ظرف پیرکس بریزید. ظرف را در فر قرار دهید تا غذا آماده شود.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای گراتن مرغ و اسفناج برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسیب زمینی۲ عددسینه مرغ۱ عدداسفناج۱ پیمانهقارچ۶ عددپیاز۲ عددسیر۲ حبهبرگ بو۱ عددپنیر پیتزابه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مواد لازم برای سس بشامل

مواد لازممقدار مورد نیازکره۲۵ گرمآرد۱ قاشق غذاخوریشیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: مرغ را بپزید

برای شروع باید سینه مرغ را همراه با یک عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه، برگ بو و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد و نرم شود.

مرحله دوم: مرغ را ریش ریش کنید

بعد از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه خارج کنید. اجازه دهید کمی خنک شود و بعد مرغ را با چنگال یا دست ریش ریش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج

مرحله سوم: سیب زمینی‌ها را بپزید و خرد کنید

سیب زمینی‌ها را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و آبپز کنید. بعد از این که سیب زمینی‌ها پختند، آن‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: پیاز و سیر را سرخ کنید

یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن سرخ کنید تا سبک شود. سیر را رنده کنید و همراه با کمی نمک و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید.

مرحله پنجم: آرد و قارچ را اضافه کنید

در این مرحله باید مقداری آرد به ماهیتابه اضافه کنید و همراه با پیاز و سیر آن را تفت دهید. کمی بعد می‌توانید قارچ‌ها را به صورت اسلایسی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید. اجازه دهید قارچ‌ها به خوبی سرخ شوند و آب اضافه‌شان کشیده شود.

مرحله ششم: اسفناج و مرغ را اضافه کنید

در این مرحله باید اسفناج شسته و خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و همراه با سایر مواد تفت دهید. چند دقیقه بعد می‌توانید مرغ ریش ریش شده را نیز در ماهیتابه بریزید و بعد از ۵ تا ۷ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرپ مرغ و اسفناج

مرحله هفتم: سس بشامل را آماده کنید

برای درست کردن سس بشامل ابتدا باید کره را در ماهیتابه بریزید و بعد آرد را اضافه کنید. آرد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه شیر را کم کم به آن اضافه کنید.

در این مرحله شیر باید به دمای محیط رسیده باشد. مواد را خوب هم بزنید و بعد نمک و فلفل را اضافه کنید. زمانی که سس غلیظ شد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله هشتم: گراتن را آماده کنید

در آخرین مرحله از پخت گراتن مرغ و اسفناج باید یک ظرف پیرکس را کمی چرب کنید. مقداری سس بشامل کف ظرف بریزید و بعد یک لایه سیب زمینی روی آن قرار دهید.

حالا دوباره کمی سس و مقداری پنیر پیتزا روی سیب زمینی‌ها بریزید و سپس مواد گراتن را اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و روی لایه آخر گراتن مقداری سس و پنیر بریزید.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا برای ۱۰ دقیقه گرم شود. در ادامه گراتن را به مدت ۲۰ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شود.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه گراتن مرغ و اسفناج

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت گراتن مرغ و اسفناج اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای پخت گراتن مرغ و اسفناج در فر برقی باید دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.بعد از آماده شدن این گراتن باید صبر کنید تا کمی از حرارت بیفتد و بعد آن را برش دهید.برای درست کردن این گراتن می‌توانید به جای پنیر پیتزا از پنیر ورقه‌ای استفاده کنید.برای مزه دار کردن این گراتن می‌توانید از مقداری آویشن نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این گراتن از رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود.اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید از مقداری پودر سیر برای مزه دار کردن گراتن استفاده کنید.برای درست کردن این گراتن می‌توانید به جای ریش ریش کردن مرغ، مرغ را به صورت مکعبی خرد و همراه با پیاز در روغن سرخ کنید.به منظور پخت این گراتن بهتر است اسفناج‌ها را به صورت متوسط خرد کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت این گراتن از سیب زمینی خام به جای سیب زمینی پخته استفاده می‌شود.بعد از این که گراتن شما آماده شد، بهتر است گریل فر را برای ۵ دقیقه روشن کنید تا روی گراتن نیز طلایی و خوشرنگ شود.برای درست کردن این گراتن می‌توانید از مقداری پیازچه خرد شده یا سبزیجاتی که دوست دارید نیز استفاده کنید.به منظور جلوگیری از گلوله شدن آرد در سس بشامل باید سس را به سرعت هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.برای مزه دار کردن سس بشامل می‌توانید از مقداری آب مرغ در کنار شیر استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه گراتن مرغ و اسفناج و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این گراتن خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید