طرز تهیه فرنی پستهای برای عصرانه+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
2 نفر
زمان آمادهسازی
5 دقیقه
زمان پخت
10 دقیقه
فرنی پسته یک دسر خوشمزه و مقوی برای عصرهای زمستانی است. این فرنی با پودر پسته آماده میشود و عطر و بوی دسرهای اصیل ایرانی را دارد. در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه فرنی پستهای آشنا میشویم. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت فرنی پستهای، آرد برنج و نشاسته ذرت را الک کنید. سپس آن را با شکر مخلوط کرده و شیر سرد را به مواد اضافه کنید و خوب با همزن دستی هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
مواد را روی حرارت بگذارید و کمی که فرنی غلیظ شد، گلاب و کره را اضافه کنید. بعد از این که فرنی به غلظت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید. خامه و وانیل را اضافه کنید و سپس فرنی را در ظرف مورد نظر بریزید و تزئین کنید.
میتوانید فرنی را به صورت گرم یا سرد سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه فرنی پستهای به صورت مرحله به مرحله آشنا میشویم.
مواد لازم برای فرنی پستهای برای ۲ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشیر۲ پیمانهآرد برنج۲ تا ۳ قاشق غذاخورینشاسته ذرت (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریشکر۲ قاشق غذاخوریپودر پسته⅓ پیمانهکره (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریگلاب۲ قاشق غذاخوریوانیل (اختیاری)۱ پینچخامه (اختیاری)۴ قاشق غذاخوریپودر یا خلال پسته برای تزئینبه میزان لازمگل محمدی و پودر دارچین (اختیاری برای تزئین)به میزان لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: مواد خشک را با هم ترکیب کنید
در ابتدا همه مواد خشک به جز پودر پسته را با یکدیگر مخلوط کنید. به این صورت که آرد برنج و نشاسته ذرت را الک کرده و سپس شکر را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
فرنی بافت رقیقتری نسبت به پودینگ دارد. با توجه به این موضوع اگر دوست دارید که فرنی شما بافتی غلیظ و منسجم مثل پودینگ پیدا کند حتما از نشاسته ذرت هم در فرنی پستهای استفاده کنید.
مرحله دوم: مواد را در شیر سرد حل کنید
شیر سرد را کمکم به مواد فرنی اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید. توجه کنید که استفاده از شیر گرم در این مرحله میتواند باعث گلوله گلوله شدن مواد شود.
بعد از این که مواد یکدست شد آن را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
توجه کنید که لازم است در تمام مدت پخت فرنی آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و بافتی یکدست داشته باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی حلوا کدویی
مرحله سوم: گلاب و کره را اضافه کنید
بعد از ۲ دقیقه حرارت دیدن فرنی، وقتی کمی مواد به غلظت رسید، گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
در صورت تمایل میتوانید در این مرحله ۱ قاشق غذاخوری کره هم به فرنی اضافه کنید. این کار بافت فرنی را لطیفتر میکند.
بعد از این که کره و گلاب با مواد به خوبی ترکیب شدند، پودر پسته را به فرنی اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
مرحله چهارم: فرنی را سرو کنید
وقتی فرنی به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید. با توجه به این که در این رسپی از گلاب استفاده میکنیم، اجباری به استفاده از وانیل وجود ندارد اما اگر عطر وانیل را دوست دارید میتوانید کمی وانیل هم اضافه کنید.
خامه به دمای محیط رسیده را با روش بنماری کمی گرم کرده و بعد به فرنی اضافه کنید.
فرنی را خوب هم بزنید تا یکدست شود. استفاده از خامه اجباری نیست اما میتواند فرنی را بسیار لطیفتر و خوشمزهتر کند.
وقتی هنوز فرنی داغ است آن را در ظرفهای مورد نظرتان برای سرو بریزید و بنا بر سلیقه خود با پودر پسته، گل محمدی و دارچین تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی خرمالو
نکات و فوتوفن های طرز تهیه فرنی پستهای
در این بخش با برخی نکات و جایگزینهای کاربردی برای پخت فرنی پستهای آشنا میشویم:
برای پخت فرنی میتوانید به جای نشاسته ذرت از همین مقدار نشاسته گندم استفاده کنید.اگر دوست دارید فرنی عطر گلاب بیشتری داشته باشد، میتوانید به جای ۲ قاشق غذاخوری، ⅓ پیمانه گلاب به آن اضافه کنید.در صورت تمایل میتوانید به جای شکر از عسل یا شیره خرما هم استفاده کنید. البته شیره خرما کمی رنگ فرنی را تیره میکند.اگر ترجیح میدهید فرنی پستهای شما طعم شیرینتری داشته باشد، میتوانید مقدار شکر را تا ۵ قاشق غذاخوری افزایش دهید.اگر میخواهید فرنی شما بافتی مشابه پودینگ داشته باشد، بعد از ریختن آن در ظرفهای مورد نظر و تزئین فرنی، آن را تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید.ریختن خامه سرد در فرنی میتواند باعث بریدن خامه شود. این کار ظاهر فرنی شما را دچار آسیب میکند پس حتما خامه را به صورت بنماری گرم کنید.اگر پودر پسته کافی در اختیار ندارید، میتوانید این دسر را با ۳ قاشق غذاخوری پر پودر پسته هم آماده کنید. البته استفاده از ⅓ پیمانه پودر پسته طعم بسیار بهتری به فرنی شما میدهد.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه فرنی پستهای، دسر خوشمزه و اصیل ایرانی آشنا شدیم. این دسر انتخاب خوبی برای مهمانیها و همینطور عصرانههای زمستانی است.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!