اسلحهای که جان آل کاپون را نجات داد + تصویر
آلفونسه گابریل کاپون، معروف به آل کاپون، از جمله معروفترین خلافکارهای آمریکایی ایتالیاییتبار بود و در سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ به چهره شاخص جرائم سازمانیافته در آمریکا بدل شده بود.
اکنون پس از نزدیک به یک قرن دیان کاپون پته، نوه آل کاپون، نمایشگاهی از آثار او برپا کرده است. او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «او تکبعدی نبود. مردی با جنبههای مختلف بود.»
وی اضافه کرد: «او از بیرحمی و خوی تهاجمی برخوردار بود، ولی از سوی دیگر مردی بود که عشق و وفاداری فوقالعادهای به خانواده و دوستانش داشت.»
نمایشگاه جدید، که قصد دارد بخش نادیدهای از زندگی کاپون را به نمایش بگذارد، در موزه مافیا در مرکز شهر لاسوگاس برپا شده است.
این نمایشگاه برای اولین بار به عموم مردم امکان میدهد تا از نزدیک اسلحه شخصی مورد علاقه کاپون و یک فیلم کوتاه خانگی را که خود او در سال ۱۹۲۹ ضبط کرده است مشاهده کنند.
پس از مرگ کاپون در سال ۱۹۴۷ بر اثر علل طبیعی، وسایل او برای دههها در خانواده باقی ماندند. ابتدا نزد همسر و پسرش، و سپس پس از مرگ آنها، به چهار نوهاش منتقل شد. از این میان، دو نفر از آنها از جمله دیان پته هنوز زنده هستند.
پته،۸۱ ساله، و خواهرانش چند سال پیش برخی از وسایل پدربزرگشان را به حراج گذاشتند زیرا نگران بودند که ممکن است در آتشسوزیهای رایج کالیفرنیا که در آن زندگی میکنند از بین بروند یا پس از مرگشان گم شوند.
اسلحه آل کاپون عکس: آسوشیتد پرس
یکی از ارزشمندترین یادگاریهای آنها، اسلحه محبوب کاپون یک کلت ۱۹۱۱ با کالیبر ۴۵ بود که در دوران جنگ جهانی اول محبوبیت داشت.
پته گفت: «او این اسلحه را ‘عزیزم’ مینامید و ما نیز به همین نام او را میشناسیم.»
در داستانهای خانوادگی، این اسلحه به عنوان یک همراه وفادار شناخته میشود که چندین بار جان کاپون را نجات داده است.
جف شوماخر، تاریخدان و معاون نمایشگاههای موزه، گفت: «اشیاء بهجا مانده از مجموعه خانواده کاپون منحصربهفرد هستند. اکثر آیتمهایی که خانواده در حراج فروختهاند به کلکسیونرهای شخصی رفتهاند.»
نوه آل کاپون عکس: آسوشیتد پرس
در سال ۱۹۲۹ چند سال پیش از آنکه کاپون به جرم فرار مالیاتی محکوم و به هفت سال زندان فرستاده شود، او یک فیلم کوتاه خانگی در عمارت ساحلیاش در میامی ضبط کرد.
این فیلم سیاهوسفید و بیصدا، که کاپون پشت دوربین آن است و در فیلم هرگز دیده نمیشود، روزی را از زندگی او با دوستان کنار استخر و روی قایق نشان میدهد. دو نفر از این دوستان، گانگسترهای معروف «لاکی لوچیانو» و «فرانک کاستلو» هستند.
پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۳۹، کاپون از زندگی مافیایی کنارهگیری کرد و سالهای پایانی عمر خود را در عمارت میامی گذراند.
وی به خاطر زخمی که در یک درگیری برداشته بود، لقب «صورت زخمی» را گرفته بود. میراث او امروزه در افکار عمومی مترادف با خشونت، زندان و جرم است.
سلطه آل کاپون بر گروه «مافیای شیکاگو» از دهه ۱۹۲۰ الهامبخش دهها فیلم و سریال بوده و فیلم معروف «صورت زخمی» با بازی آل پاچینو در سال ۱۹۸۳ از روی شخصیت وی ساخته شده است.