طرز تهیه چلو گوشت (ویژه ناهار)+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
4 ساعت
چلو گوشت یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن معمولا از تکههای گوشت گوسفندی یا گوساله در کنار برنج استفاده میشود. برخی این غذا را با گوشت گوسفند و برخی دیگر با گوشت گوساله درست میکنند. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه چلو گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن چلو گوشت ابتدا باید پیاز را با گوشت و زردچوبه سرخ کنید. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و همه مواد را برای ۵ دقیقه دیگر تفت دهید. حدود ۸ لیوان آب در قابلمه بریزید و بعد سیر، برگ بو و دارچین را اضافه کنید.
اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد و سس آن غلیظ شود. سپس برنج را آماده کنید و گوشت را در کنار برنج آبکش سرو کنید. رسپی این غذای مخصوص را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای چلو گوشت گوسفندی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گردن گوسفندی۱ عددپیاز۲ عد بزرگزعفران۶ قاشق غذاخوریچوب دارچین۱ عددبرگ بو۴ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مواد لازم برای چلو (برنج)
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴ پیمانهروغنبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازم
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
برای شروع باید پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را تفت دهید تا سبک شوند.
سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر آن را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. در این مرحله بهتر است برنج را بشویید و در آب بخیسانید.
مرحله دوم: گوشت را اضافه کنید
بعد از این که پیازها سبک شدند، میتوانید تکههای گوشت گردن را به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند.
نیازی به سرخ کردن طولانی مدت گوشت نیست، زیرا سرخ کردن بیش از حد گوشت موجب سفت شدن آن میشود.
بیشتر بخوانید: چه گوشتی برای چلو گوشت مجلسی مناسب است؟
مرحله سوم: رب گوجه را اضافه کنید
در این مرحله باید رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. به خاطر داشته باشید که اضافه کردن رب گوجه به چلو گوشت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
مرحله چهارم: آب را اضافه کنید
بعد از تفت دادن رب گوجه فرنگی باید حدود ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: چاشنیها را اضافه کنید
پوست سیرها را جدا کنید و آنها را همراه با برگ بو و دارچین در قابلمه بریزید، درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. به هیچ عنوان سیر را حذف نکنید، زیرا سیر موجب خوشمزهتر شدن چلو گوشت میشود.
مرحله ششم: گوشت را آماده کنید
چلو گوشت برای پخت به حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان نیاز دارد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت گوشت میتوانید مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران به آن اضافه کنید. زمانی که گوشت آماده شد آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ و زرشک تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب
مرحله هفتم: برنج را آماده کنید
برای درست کردن چلو باید یک قابلمه آب را در حرارت قرار دهید. اجازه دهید آب شروع به جوشیدن کند و بعد برنج را همراه با مقداری نمک اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد و بعد آن را آبکش کنید.
مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. کمی برنج زعفرانی برای ته دیگ آماده کنید و بعد بقیه برنج را اضافه کنید. کمی روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.
اجازه دهید برنج برای ۴۰ دقیقه دم بکشد تا آماده شود. سپس برنج را در ظرف مورد نظر بریزید و با گوشت سرو کنید.
چلو گوشت با گوشت گوساله
برای درست کردن این غذا میتوانید به جای گوشت گوسفندی از گوشت گوساله تازه نیز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که استفاده از گوشت گوساله کهنه برای این غذا مناسب نیست، زیرا این گوشت بعد از پخت کمی سفت میشود.
بهتر است برای پخت این غذا با گوساله از گوشت سردست استفاده کنید. برای درست کردن این غذا با گوشت گوساله بهتر است از مقداری گوشت گوسفندی یا کمی آب قلم نیز استفاده کنید. کلیه مراحل درست کردن این غذا با گوشت گوساله، مثل پخت آن با گوشت گوسفندی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چلو گوشت هویج تبریزی
چلو گوشت بدون رب
برای درست کردن چلو گوشت میتوانید رب را حذف کنید و این غذا را تنها با مقداری زعفران آماده کنید. روش پخت این غذا مثل روش قبل است، تنها باید رب را به طور کامل حذف کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه چلو گوشت
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت چلو گوشت زعفرانی و مجلسی به روش رستورانی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در دستور اصلی طرز تهیه چلو گوشت از رب گوجه فرنگی استفاده نمیشود و اکثر رستورانها و هتلها این غذا را بدون رب سرو میکنند.زعفران را در آخرین مراحل پخت گوشت استفاده کنید تا عطر آن از بین نرود.در صورت تمایل میتوانید چلو گوشت را در زودپز نیز آماده کنید. در این روش باید گوشت را همراه با چاشنیها در زودپز بریزید و برای یک ساعت و نیم بپزید.بری خوشمزهتر شدن چلو گوشت میتوانید در زمان پخت گوشت یک عدد هویج و یک فلفل دلمهای نصف نیز به آن اضافه کنید.چلو گوشت باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزد تا غذای شما خوشمزه شود.برای خوش طعم شدن این غذا میتوانید از مقداری پاپریکا و جوز هندی نیز استفاده کنید.چلو گوشت باید به آرامی و برای چند ساعت روی حرارت بجوشد تا سس این غذا کاملا غلیظ شود.به منظور خوشمزهتر شدن چلو گوشت میتوانید از روغن دنبه برای سرخ کردن گوشت استفاده کنید.نمک را بعد از پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک به قابلمه موجب دیرپز شدن گوشت میشود.اضافه کردن زعفران و برگ بو به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید از چاشنیهای متفاوت برای پخت این غذا استفاده کنید.برای درست کردن چلو گوشت با گوشت خورشتی میتوانید از تکههای گوشت خورشتی استفاده کنید.برای مزه دار کردن چلو گوشت میتوانید از مقداری هل، میخک، جوز هندی، پودر پاپریکای دودی و چوب دارچین استفاده کنید.برای تزیین این غذا میتوانید از مقداری خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه چلو گوشت و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…