رازها و ترفندهای جا افتادن انواع خورشتها که باید بدانید
هر چند این روزها با یک سرچ ساده میتوان به هزاران دستور پخت غذا دسترسی داشت اما حقیقت این است که رازها و ترفندهای جا افتادن انواع خورشتها است که باعث میشود طعم بعضی خورشتها در ذهن ما ماندگار شود. در این مقاله از مجله اکالا با رازها و ترفندهای جا افتادن انواع خورشتها آشنا میشویم.
ترفندهایی مثل اضافه کردن عصاره قلم گوساله در خورشت یا استفاده از یخ برای روغن انداختن آن، در این مقاله بررسی میشوند و نگاهی به رازهای پخت خورش قورمه سبزی، قیمه، فسنجان و کرفس خواهیم داشت. پس با ما همراه شوید.
رازهای پخت خورشت قورمه سبزی جا افتاده
قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب در بین ایرانیان است. به خاطر داشته باشید مهمترین نکته برای داشتن یک خورشت خوشمزه و جا افتاده این است که به خورشت خود به قدر کافی وقت دهید تا با حرارت کم بپزد و جا بیفتد.
برای جا افتادن قورمه سبزی تنها کافی است نکات زیر را رعایت کنید:
استفاده از لوبیا چیتی به جای لوبیا قرمز در قورمهسبزی باعث میشود خورشت خوشمزهتر و پرلعابتر شود. علاوه بر این موارد لوبیا چیتی از لوبیا قرمز دیرتر له میشود و این موضوع باعث میشود تا وقتی که خورشت خود را برای جا افتادن، مدت بیشتری طبخ کردید، ظاهر بهتری داشته باشد.رعایت نسبت درست در سبزی قورمه سبزی و خوب سرخ کردن آن یکی از اصلیترین مؤلفهها برای داشتن خورشتی خوشرنگ و لعاب و جا افتاده است. لازم است سبزی قورمه سبزی کاملاً سرخ شود اما باید دقت کافی داشته باشید تا نسوزد و تلخ نشود.بسیاری از افراد تهمزه تلخ خورشj قورمه سبزی را دوست دارند اما اگر این طعم با ذائقه شما سازگار نیست به جای لیموعمانی از گرد لیموعمانی در خورشت خود استفاده کنید.اگر دوست دارید خورشت قورمه سبزی شما طعم کمی ترش داشته باشد، میتوانید در مرحله آخر و هنگامی که زیر خورشت را خاموش کردید کمی آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید.برای این که خورشت طعم بهتری پیدا کند و بیشتر لعاب داشته باشد، تنها کافی است در مدت طبخ خورشت به آن قلم گوساله اضافه کنید. پس از پایان پخت قلم را از خورشت بیرون بیاورید و قورمه سبزی را بدون آن سرو کنید.اگر دوست دارید خورشت شما روغن بیندازد میتوانید در نیم ساعت انتهای پخت به آن چند عدد یخ اضافه کنید. این کار به خورشت شما شوک وارد میکند و باعث میشود روغن بیشتری بیندازد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
رازهای پخت خورشت قیمه جا افتاده
قیمه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است. این غذا را میتوان با رعایت برخی نکات ساده با طعمی به یاد ماندنی و بینظیر طبخ کرد. این نکات را در ادامه مرور خواهیم کرد:
با توجه به این که قیمه محتویات زیادی ندارد لازم است که آن را به شیوهای طبخ کنید که لپههای آن له نشوند. معمولاً مدت لازم برای پخت لپههای مرغوب کمتر از گوشت است به همین دلیل برای جلوگیری از له شدن لپه بهتر است آن را در ظرفی جداگانه طبخ کنید. کمی تفت دادن لپه قبل از پختن آن میتواند به سفت شدن لپه و له نشدن آن در خورشت کمک کند.شاید شنیده باشید که استفاده دست و دلباز از کره راز خوشمزگی غذاهای فرانسوی است اما این موضوع تنها درباره غذای فرانسوی نیست و درباره غذاهای ایرانی هم صدق میکند. اگر میخواهد خورشت شما عطر و طعم بینظیری پیدا کند بهتر است به مخلوط پیاز، گوشت و ادویه علاوه بر روغن کمی کره اضافه کنید تا از طعم بینظیر خورشت قیمه خود شگفتزده شوید.دارچین عطر و طعم بینظیری به خورشت میدهد اما توصیه ما به شما این است که برای جلوگیری از کدر شدن رنگ خورشت، به جای استفاده از پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید. بعد از پایان مدت طبخ، چوب دارچین را از خورشت خارج کرده و دور بیندازید.استفاده از آبلیمو با توجه به اسیدی بودن آن میتواند رنگ و لعاب خورشت شما را خراب کند. پس توصیه میکنیم برای ترشی خورشت از لیمو عمانی یا قره قوروت استفاده کنید.استفاده از گلاب و هل در کنار زعفران دم شده به همراه کمی گوجه رنده شده در خورشت قیمه میتواند به شما کمک کند تا طعمی نوستالژیک به خورشت خود بدهید.استفاده از دیگ مسی برای پخت قیمه میتواند به خوش طعم و جا افتاده شدن این خورشت کمک زیادی کند.
بیشتر بخوانید: اگر خورشت قیمه ترش شد، چه کنیم؟
رازهای پخت خورشت فسنجان جا افتاده
شما فسنجان را با مرغ میپزید یا با گوشت؟ جالب است بدانید که در گیلان فسنجان تنها با مرغ درست میشود. اگر این خورشت به همراه چوچاق و خالواش و با گوشت سرو شود، در گیلان به آن اناربیج میگویند. در ادامه با رازهای داشتن یک فسنجان یا اناربیج جا افتاده آشنا خواهیم شد:
اصلیترین نکته برای پخت فسنجانی خوشمزه استفاده دست و دلبازانه از گردو است. لازم است گردوهای خود را دو بار آسیاب کنید تا به خوبی بپزند و روغن بیندازند.انتخاب رب انار مناسب برای فسنجان بسیار مهم است. اگر دوست دارید فسنجان شما ملس یا شیرین باشد باید از رب انار ملس استفاده کنید. رب انار ترش و جنگلی را برای وقتی کنار بگذارید که میخواهید خورشت شما ترش باشد، زیرا در غیر این صورت مجبورید که برای متعادل کردن طعم خورشت مقدار زیادی شکر به آن اضافه کنید.برای این که فسنجان شما خوب روغن بیندازد چند نوبت در طول مدت پخت خورشت به آن یخ اضافه کنید.در صورتی که قصد پخت اناربیج را دارید استفاده از چوچاق خالواش تازه تأثیر بسیار زیادی در طعم خورشت شما دارد.
بیشتر بخوانید: اگر خورشت فسنجان تلخ شد، چه کار کنیم؟
رازهای پخت خورشت کرفس جا افتاده
خورشت کرفس یکی از خورشتهایی است که علیرغم طعم بینظیرش کمطرفدار است. البته کمتر کسی است که بتواند در برابر خورشت کرفسی جا افتاده که با رعایت نکات زیر آماده شده مقاومت کند. نکات مهم برای پخت خورشت کرفس جا افتاده شامل موارد زیر میشوند:
اولین مؤلفه برای داشتن خورشت کرفسی جا افتاده و خوش رنگولعاب، تازگی و طراوت کرفسهایی است که در این خورشت استفاده میکنید.لازم است آوندهای کرفس را بگیرید. این آوندها مانند نخ در هنگام پاک کردن کرفس حس میشوند و ممکن است در صورتی که آنها را قبل از طبخ جدا نکنید در غذا با مو اشتباه گرفته شوند.گوشت دارای چربی میتواند خورشت شما را بسیار لعابدارتر و خوشمزهتر کند به شرطی که بتوانید بوی زهم آن را به خوبی بگیرید.اضافه کردن قلم گوساله به خورشت کرفس، درست مانند خورشت قورمه سبزی، میتواند به شما کمک کند تا خورشتی جا افتاده و خوشطعم داشته باشید.اضافه کردن یک قاشق رب گوجه سرخ شده به خورشت کرفس رنگ خورشت را بسیار بهتر میکند. لازم نیست نگران حس شدن طعم گوجه در خورشت خود شوید، این مقدار رب عطر و طعم غذا را بهبود میدهد اما به هیچ عنوان طعم غالب نیست و کسی متوجه طعم رب در خورشت شما نخواهد شد.برای ترشی خورشت کرفس، قبل از سرو خورشت به آن کمی آبغوره اضافه کنید. از استفاده از آبلیمو بپرهیزید زیرا رنگ خورشت شما را کدر میکند.
نکات کلی برای جا افتادن خورشت
در نهایت برای داشتن یک خورشت خوشرنگ و لعاب رعایت برخی از نکات به صورت عمومی به شما کمک میکند.
مهمترین نکته این است که باید مدت پخت خورشت به قدر کافی زیاد باشد تا خورشت جا بیفتد.اگر بخواهید خورشت شما روغن بیندازد بهتر است با اضافه کردن یخ به آن شوک دهید.در خورشتهایی که گوشت قرمز دارند اضافه کردن قلم گوساله میتواند به لعابدارتر شدن خورشت کمک کند؛ البته اگر طعم قلم گوساله را دوست دارید و به خوبی میتوانید بوی زهم آن را بگیرید.بهتر است از آبلیمو برای ترشی غذاها استفاده نشود زیرا رنگ خورشت را کمی کدر میکند.برای این که خورشت شما طعم قویتری داشته باشد میتوانید علاوه بر گوشت، عصاره گوشت را هم به غذای خود اضافه کنید.اضافه کردن سیبزمینی به خورشت میتواند شوری اضافه آن را بگیرد و باعث شود که خورشت لعابدارتر هم شود. بعد از پایان مدت پخت سیب زمینی را که به صورت درسته در خورشت خود انداختهاید از آن خارج و سپس آن را سرو کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه یک خورشت جا افتاده آشنا شدیم. امیدواریم بتوانید با کمک این مطلب، خورشتی خوشمزه، جا افتاده و لعابدار بپزید. اگر شما فوتوفنهای دیگری برای پخت خورشت جا افتاده میشناسید، آنها را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!