روش خانگی برای رفع ترک روی دیوار گچی+ نکات مهم

ترک خوردن دیوار یکی از مشکلات رایج در ساختمان‌ها است و از دلایل آن، می‌توان به تغییرات دمایی، نوسانات گرما و سرما یا نشت‌ در ساختمان اشاره کرد. در این مطلب از مجله اکالا، قصد داریم ترفندهای خانگی برای رفع ترک روی دیوار گچی را به شما آموزش دهیم تا ترک‌های دیوار را در ساختمان‌های نوساز و قدیمی ترمیم کنید.

برای ترمیم ترک دیوار، با چاقو لبه‌های ترک را برش داده و نوار درزگیر را متناسب با اندازه ترک برش دهید. ملات گچ را روی ترک کشیده و نوار را قبل از خشک شدن گچ روی آن بچسبانید.

پس از خشک شدن، لایه گچ دیگری روی نوار بکشید و سطح را سمباده بزنید. در صورت نیاز، دوباره گچ‌کاری را انجام دهید و در نهایت قسمت ترمیم شده را تمیز کنید.

روش ترمیم ترک دیوار گچی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

روش‌های رفع ترک روی دیوار گچی

ترک‌ خوردن دیوار می‌تواند تأثیر منفی بر زیبایی و ظاهر خانه داشته باشد. برای حل این مشکل، تا انتهای مطلب، همراه ما باشید.

مرحله اول: ترک دیوار را بتراشید

ابتدا گچ‌های اطراف ترک را آرام فشار دهید تا از استحکام دیوار مطمئن شوید. اگر دیوار محکم بود، با چاقو یا ابزار تیز، لبه‌های ترک را بتراشید. از بزرگتر شدن ترک نترسید، چون این کار سطح چسبندگی گچ را به دیوار افزایش می‌دهد. فقط مراقب باشید در تراشیدن ترک زیاده روی نکنید.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تمیز کردن دیوار با رنگ پلاستیکی

مرحله دوم: نوار درزگیر را برش دهید

برای جلوگیری از چین و چروک یا برآمدگی روی دیوار، نوار درزگیر را متناسب با اندازه ترک با چاقو یا قیچی برش دهید. پس از تراشیدن ترک، با جاروبرقی محل را تمیز کنید.

مرحله سوم: گچ را روی دیوار بکشید

ملات گچ را آماده کنید و با استفاده از ماله، یک لایه نازک از گچ را روی ترک دیوار بکشید. این لایه باید کمی بیشتر از نوار درزگیر باشد تا سطح ترک کاملا پوشش داده شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: نوار را روی ترک بچسبانید

قبل از خشک شدن گچ، نوار را روی گچ بگذارید و آن را صاف کنید تا هیچ چین و چروکی نداشته باشد و هیچ حباب هوایی زیر آن نباشد. دقت کنید نوار را بیش از حد نکشید.

مرحله پنجم: لایه گچ را روی نوار بکشید

بعد از چسباندن نوار، یک لایه دیگر گچ را با ماله روی نوار بکشید و آن را کامل صاف کنید تا سطح گچ هم‌ سطح با دیوار شود. سپس به آن زمان بدهید و اجازه دهید گچ کاملا خشک شود.

بیشتر بخوانید: روش‌های ساده برای از بین بردن رطوبت و نم از خانه

مرحله ششم: سمباده‌کشی کنید

برای صاف کردن برجستگی‌ها، از سمباده استفاده کنید و خیلی آرام سطح را سمباده بزنید. مراقب باشید که سمباده زدن باعث پارگی نوار درزگیر نشود.

مرحله هفتم: محل گچ‌کاری‌شده را تمیز کنید

در آخر، با جاروبرقی محل ترمیم شده و اطراف آن را تمیز کرده و سپس با یک پارچه خشک پاک کنید.

رفع ترک دیوار با غلطک (رولر)

ابتدا ترک‌های دیوار را با گچ پر کرده و سپس بتونه کنید. صبر کنید تا گچ کامل خشک شود. پس از خشک شدن، با استفاده از غلطک رنگ، یک لایه یکنواخت از رنگ روی دیوار بزنید. دقت کنید که رنگ به طور یکنواخت پخش شود و هیچ برآمدگی یا چین و چروکی باقی نماند.

نکات مهم برای ترمیم ترک دیوار گچی

در ادامه به چند نکته کلیدی برای رفع ترک دیوار گچی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بعد از پر کردن ترک‌ها با گچ یا بتونه، اجازه دهید گچ کاملا خشک شود.برای هر مرحله، از ابزارهای مناسب استفاده کنید تا سطح ترمیمی صاف و بدون ایراد باشد.هنگام استفاده از غلطک برای رنگ، دقت کنید که رنگ به ‌طور یکنواخت روی دیوار پخش شود.برای نتیجه بهتر، به جزئیات دقت کنید تا چین و چروک و حباب زیر نوار ایجاد نشود.

در این مقاله از بخش سبک زندگی اکالا، به شما آموزش دادیم با استفاده از روش‌های صحیح ترمیم ترک دیوار، آن‌ها را کاور کنید و زیبایی اولیه را به خانه برگردانید. اگر نظر یا پیشنهاد دیگری در این زمینه دارید، حتما با ما درمیان بگذارید.

مطالب مفید