دستور پزشکیان برای ساخت کارخانه در پایتخت جدید ایران / انتقال پادگان نیروهای مسلح به جنوب
به گزارش اقتصادآنلاین، اینروزها موضوع انتقال پایتخت به مکران حسابی داغ شده است. مسعود پزشکیان امروز درجلسهای از لزوم ساخت و توسعه مکران در آینده گفت که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
رئیس جمهور در جلسه توسعه دریامحور، بر ارتقا و استانداردسازی زیرساختهای لازم برای توسعه دریامحور تاکید کرد و گفت: تمامی وزارتخانهها و نهادهایی که در حال توسعه زیرساختهای خود در سواحل و شهرهای جنوبی هستند، باید استانداردهای زیست محیطی و دیگر زیرساختهای مربوط به شهرهای بزرگ را در بالاترین سطح رعایت کنند.
رئیس جمهور مشخصا به زیرساختهای راهسازی اشاره و اظهار کرد: وزارت راه در ساخت کریدورهای ریلی و آزادراهی جنوب کار تملک اراضی را به نحوی انجام دهد که بزرگراهها به عریضترین شکل ممکن در این مسیرها ساخته شوند تا در آینده برای توسعه بزرگراهی مجبور به تملک اراضی مجدد در این مناطق نباشیم.
پزشکیان بر ضرورت توسعه حمل و نقل ریلی در این مناطق تاکید کرد و گفت: بسیاری از محصولاتی که در این مناطق جابجا میشوند، لزوما باید با قطار جابجا شوند لذا زیرساختهای ریلی بنادر جنوب باید به شکل استاندارد تقویت شوند.
ساخت کارخانه در مکران
رئیس جمهور به ساخت کارخانهها و نیروگاهها در مکران پرداخت و تصریح کرد: نیروگاهها و کارخانههایی که ممکن است آلاینده باشند، باید در فاصله و موقعیت مناسب نسبت به شهرها ساخته شوند، تا در آینده با پدیده آلودگی شهرها روبهرو نباشیم. این استانداردها را باید از هم اکنون رعایت کنیم، تا بعدها دچار مشکل نشویم.
درباره اسکان جمعیت در شهرهای جنوبی خاطرنشان کرد: برخی نهادها مثل نیروهای مسلح که ماموریتهای دریایی دارند، میتوانند پادگان و نیروهای خود را به جنوب منتقل کنند.
پزشکیان بر تمرکز همه دستگاههای فعال در مکران و سواحل جنوبی بر روی چشمانداز توسعه این مناطق تاکید و اظهار کرد: لازم است اسناد توسعه این مناطق را با دقت بررسی و بر اساس آنها طرحهای توسعه را اجرایی کنیم؛ بدون سند چشمانداز و ایجاد یک نهاد برای هدایت کلی توسعه این مناطق نمیتوان به خوبی فرآیند توسعه در این مناطق را راهبری کرد.
در این جلسه گزارش نیروی دریایی برای توسعه دریامحور ارائه شد که در آن فرمانده نیروی دریایی پیشنهاد ارائه مجوز بانکرینگ سوخت (سوخترسانی به کشتیها) را مطرح کرد. رئیس جمهور با اشاره به این پیشنهاد دستور بررسی و صدور مجوز به نیروی دریایی ارتش در این زمینه را صادر کرد و افزود: یکی از راههای توسعه اقتصادی در بنادر جنوبی، صدور مجوز صنایع مینیفاینر (پالایشگاههای کوچک مقیاس) است که دستور تسهیل برای تاسیس این صنایع صادر شده است. مینیفاینرها میتوانند جایگزین مناسبی برای پدیده قاچاق سوخت و نیز کمک به اقتصاد محلی باشند، لذا لازم است در این زمینه نقشه عملیاتی تهیه و ارائه شود.
در این جلسه همچنین پیشنهادهایی مبنی بر توسعه گردشگری دریایی از جمله ایجاد تور گردشگری به قطب جنوب نیز مطرح شد که رئیس جمهور دستور داد، پیشنهادها در این زمینه به صورت دقیق بررسی و در جلسه بعد ارائه شود تا تصمیمگیری مناسب صورت گیرد.
در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو و تعاون و کار و رفاه اجتماعی و فرماندهان نیروهای دریایی ارتش و سپاه نیز حاضر بودند و به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.