طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

60 دقیقه

زمان پخت

90 دقیقه

فسنجان با گوشت قلقلی، یکی از خوشمزه‌ترین انواع این خورشت است که برای درست کردن آن به جای تکه‌های مرغ از گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوش طعم آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورشت ابتدا باید پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی زعفران ترکیب کنید و خوب ورز دهید. سپس مایه گوشتی را به صورت قلقلی درست کنید و در روغن تفت دهید.

پیاز، گردو و چاشنی‌ها را روی حرارت تفت دهید و بعد آب را اضافه کنید. زمانی که گردو به روغن افتاد، رب انار و شکر را اضافه کنید. کمی بعد قلقلی‌ها را در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای فسنجان با گوشت قلقلی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۳۵۰ گرممغز گردو۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۲ عدد متوسطرب انار ملس۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر (اختیاری)به مقدار لازمزعفران دم کرده (اختیاری)به مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله اول: مایه گوشت را آماده کنید

برای شروع باید گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید. یک عدد پیاز را رنده کنید و آن را با دست کمی فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.

سپس پیاز را با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده ترکیب کنید و مواد را خوب هم بزنید.

مرحله دوم: کوفته قلقلی‌ها را آماده کنید

گوشت را برای حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید و بعد به اندازه یک گردو از مواد را بردارید و آن را به صورت گرد حالت دهید. همه مایه گوشت را به صورت قلقلی آماده کنید و در یک سینی بچینید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فسنجان با بادام زمینی

مرحله سوم: کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند.

سپس آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود. بعد از این که قلقلی‌ها را سرخ کردید، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: گردوها را آسیاب کنید

برای درست کردن فسنجان باید از گردوی پودر شده استفاده کنید. برای پودر کردن گردوها می‌توانید آن‌ها را در آسیاب یا چرخ گوشت بریزید و خوب میکس کنید.

در صورت تمایل می‌توانید از هاون‌های دستی نیز برای پودر کردن گردو استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر گردوی خورشت فسنجان را ریزتر خرد کنید، خورشت شما بیشتر روغن می‌اندازد.

مرحله پنجم: پیاز، گردو و چاشنی‌ها را تفت دهید

در این مرحله باید یک عدد پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا سبک شوند.

سپس گردوها را اضافه کنید. بعد از حدود ۳ تا ۴ دقیقه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید.

مرحله ششم: خورشت را آماده کنید

زمانی که بوی ادویه‌ها بلند شد، حدود ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را کمی زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه حرارت را کم کنید. اجازه دهید خورشت برای یک ساعت به آرامی بپزد و روغن بیندازد.

سپس می‌توانید رب انار را اضافه کنید و در صورت تمایل در این مرحله مقداری شکر به خورشت فسنجان اضافه کنید. حدود یک ساعت دیگر خورشت را روی حرارت ملایم بپزید.

در نیم ساعت نهایی، گوشت قلقلی‌ها را در خورشت بریزید و صبر کنید خورشت فسنجان نیم ساعت دیگر بپزد.

بیشتر بخوانید: اگر خورشت فسنجان تلخ شد، چه کار کنیم؟

مرحله هفتم: خورشت فسنجان را سرو کنید

اجازه دهید آب اضافه خورشت تبخیر شود و خورشت به خوبی روغن بیندازد. سپس می‌توانید خورشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و همراه با برنج کته یا آبکش سرو کنید. برای تزیین این خورشت می‌توانید از دانه‌های قرمز انار استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت فسنجان با گوشت قلقلی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای این خورشت فسنجان می‌توانید از گردوهای چرب که اندازه ریزتر و قیمت کمتری نسبت به دیگر گردوها دارند استفاده کنید.برای روغن انداختن خورشت فسنجان می‌توانید در ۱۵ دقیقه آخر پخت غذا، ۲ تکه یخ در قابلمه بیندازید. این کار موجب ایجاد شوک دمایی و روغن انداختن خورشت می‌شود.در برخی رستوران‌ها برای کاهش هزینه پخت فسنجان مقداری کدو حلوایی رنده شده به آن اضافه می‌کنند. این کار موجب افزایش لعاب خورشت می‌شود.برای لعابدار شدن خورشت فسنجان می‌توانید یک عدد سیب را رنده کنید و در آن بریزید.در صورت تمایل می‌توانید به جای گردو در خورشت فسنجان از مقداری بادام و فندق نیز استفاده کنید.برای افزایش ماندگاری خورشت فسنجان می‌توانید آن را در ظروف در بسته بریزید و تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت خورشت فسنجان با گوشت قلقلی از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود.برای انسجام بیشتر مایه گوشتی بهتر است آن را برای چند دقیقه ورز دهید و سپس برای نیم ساعت در یخچال بگذارید.به هیچ عنوان گردو را به مدت طولانی تفت ندهید، زیرا این کار موجب سیاه شدن گردو و تلخ شدن آن می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری دارچین، زنجبیل و هل برای طعم دادن به این خورشت استفاده کنید.برای شیرین شدن خورشت فسنجان می‌توانید به جای شکر از مقداری شیره یا مربای آلبالو یا تمشک نیز استفاده کنید.برای پخت این خورشت خوشمزه و مجلسی بهتر است از رب انار ملس و باکیفیت استفاده کنید.برای درست کردن فسنجان با گوشت چرخ کرده بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای پخت این خورشت به جای گوشت قرمز چرخ کرده از مقداری مرغ چرخ کرده استفاده کنید.برای پخت فسنجان با گوشت قلقلی به روش شمالی باید از رب انار ترش استفاده کنید.برای متعادل شدن طعم این خورشت فسنجان می‌توانید در کنار رب انار از مقداری رب شاتوت یا رب آلو نیز استفاده کنید.اضافه کردن شکر به خورشت فسنجان، علاوه بر متعادل کردن طعم خورشت موجب براق شدن رنگ آن می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید یک عدد پیاز را رنده کنید و به صورت خام در خورشت فسنجان بریزید تا خورش شما لعابدارتر شود.برای پخت خورشت فسنجان باید از گردوی چرب ایرانی استفاده کنید. برای اطمینان از باکیفیت بودن گردو باید یک تکه از آن را با ۲ انگشت فشار دهید. اگر گردو روغن پس داد، یعنی برای پخت فسنجان مناسب است.به منظور درست کردن این خورشت بهتر است از آب سرد استفاده کنید.خورشت فسنجان باید روی حرارت ملایم به مدت طولانی بپزد تا کاملا جا بیفتد و غلیظ شود.برای تیره شدن رنگ خورشت فسنجان و متعادل شدن طعم آن می‌توانید یک تکه شکلات کاکائویی به آن اضافه کنید.در صورتی که گردوی شما کهنه است، بهتر است آن را برای چند ساعت در آب بگذارید و پوست گردو را جدا کنید تا خورشت فسنجان تلخ نشود.برای درست کردن گوشت قلقلی می‌توانید از ترکیب گوشت قرمز و مقداری مرغ چرخ کرده استفاده کنید.اگر خورشت فسنجان تلخ شد، می‌توانید یک عدد سیب، هویج یا مقداری کدوی رنده شده به آن اضافه کنید.برای درست کردن گوشت قلقلی می‌توانید به جای گوشت و مرغ از گوشت بوقلمون و اردک چرخ کرده نیز استفاده کنید.برای درست کردن فسنجان با گوشت قلقلی برای ۸ نفر باید مواد اولیه این غذا را ۲ برابر کنید.قبل از اضافه کردن گوشت قلقلی به خورشت، حتما آن را در روغن سرخ کنید تا از هم نپاشد.اگر مایه گوشتی که برای قلقلی آماده کرده‌اید شل است، می‌توانید مقداری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.در زمان اضافه کردن قلقلی‌ها به خورشت، باید خورشت در حال جوشیدن باشد، در غیر این صورت قلقلی‌ها از هم می‌پاشند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورشت فسنجان خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید