طرز تهیه مربای سیب ساده خوشرنگ با طعمی بی نظیر + نکات کامل
مربای سیب یکی از پر مصرف ترین مرباها در سراسر جهان است که با دستورها و رنگ های متنوعی تهیه می شود. این مربای خوشمزه را می توان با سیب زرد، سیب سبز، سیب قرمز و سیب گلاب درست کرد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مربای سیب ساده در ادامه با سایت پانا مگ همراه باشید.
برای تهیه مربای سیب، ابتدا سیبها را شسته و خرد میکنیم، سپس با ترکیب آب و آبلیمو روی آنها میریزیم تا رنگشان تغییر نکند. شربت را با شکر و آب آماده کرده و سیبها را پس از جوش آمدن شربت به آن اضافه میکنیم. پس از نرم شدن سیبها، زعفران دمکرده را به قابلمه میافزاییم و کفهای شربت را جمع میکنیم. مربا را حدود ۳۰ دقیقه میپزیم تا شفاف شود و غلظت آن را با تست فریزر بررسی میکنیم. در پایان گلاب و مواد دلخواه را اضافه کرده، مربا را خنک کرده و در ظرف شیشهای در یخچال نگهداری میکنیم.
مواد لازم مربای سیبمقدار موادسیب۱ کیلوگرمشکر۹۰۰ گرمگلاب۴ قاشق سوپخوریزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری غلیظآب لیمو ترش تازه۳ قاشق سوپخوری
طرز تهیه مربای سیب
شستن و خرد کردن سیبها
برای تهیه مربای سیب ساده ابتدا سیب ها را به خوبی می شوییم، سپس هسته ها و قسمت های اضافی شان را خارج می کنیم. در ادامه سیب ها را به صورت حبه ای خرد می کنیم و داخل یک کاسه مناسب میریزیم.
ترکیب آب و آب لیمو
در این مرحله آب لیمو ترش را با مقداری آب ترکیب می کنیم و روی سیب ها می ریزیم. توجه داشته باشید که سطح آب بالای یک بند انگشت بالاتر از سطح سیب های باشد. این کار باعث می شود که رنگ سیب ها سیاه نشود.
آمادهسازی شربت
حالا شکر را به همراه ۴ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و بدون اینکه ترکیب شکر و آب را هم بزنیم، اجازه می دهیم شکر به طور کامل درون آب حل شود.
اضافه کردن سیبها به شربت
پس از اینکه شکر به طور کامل در آب حل شد و شربت به نقطه جوش رسید، سیب ها را درون آبکش می ریزیم، بدون اینکه آبی روی آنها بگیریم. در ادامه سیب ها را درون شربت می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی نرم شوند.
افزودن زعفران و جمعآوری کف شربت
پس از گذشت ۲ دقیقه زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم و به آرامی هم می زنیم تا تا به طور کامل با شربت ترکیب شود. در حالی شربت در حال جوشیدن است باید کف های روی سطح شربت را با قاشق جمع کنیم و دور بریزیم.
پخت نهایی و بررسی شفافیت مربا
این کار باعث می شود که رنگ مربا در پایان پخت شفاف تر شود. حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برای پخت سیب ها کافی است. البته اگر از سیب ترش استفاده می کنیم باید زمان بیشتری درون شربت بماند، چون بافت سفت تری دارد.
تست غلظت شربت
برای اینکه متوجه شویم شربت مربا، به غلظت مناسب رسیده است، یک قاشق از شربت را درون یک نعلبکی می ریزیم و ۳ دقیقه در فریزر قرار می دهیم. اگر شربت حالتی کشدار داشته باشد، یعنی به قوام رسیده است.
افزودن گلاب و مواد دلخواه
در مرحله آخر پخت، گلاب را اضافه می کنیم و بعد از ۳۰ ثانیه حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم. در صورت تمایل می توانیم مقداری خلال بادام یا خلال پسته نیز داخل مربا بریزیم. حالا صبر می کنیم تا مربا هم دمای محیط شود.
خنک کردن و نگهداری مربا
پس از اینکه مربا به خوبی خنک شد، آنرا درون ظرف درب دار شیشه ای می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم. این مربا خوشرنگ و خوشمزه را درون ظرف درب دار تا مدت یک سال می توانیم بدون هیچ مشکلی نگهداری کنیم.