طرز تهیه شیرینی کشمشی با طعم پرتقال+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
10-12 دقیقه
زمان پخت
15-20 دقیقه
شیرینی کشمشی یکی از محبوبترین شیرینیهای سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی آماده میشود. ترکیب طعم این شیرینی با عطر پرتقال طعمی بسیار منحصربهفرد و جذاب دارد. پس اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید، از امتحان کردن طعم این شیرینی کشمشی پرتقالی غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی کشمشی با طعم پرتقال را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای پخت شیرینی کشمشی پرتقالی، ابتدا کره نرم شده را با پودر قند الک شده ترکیب کنید و هم بزنید تا کرمی شود. تخممرغها، وانیل و پوست پرتقال را اضافه و مخلوط کنید.
سپس آب پرتقال و آرد الک شده را به تدریج به مواد بیفزایید تا خمیری یکدست حاصل شود. کشمشهای آردی شده را به خمیر اضافه کنید و خمیر را روی سینی فر با قاشق با کمی فاصله قرار دهید.
شیرینیها را در فر بپزید و پس از خنک شدن سرو کنید. رسپی این شیرینی خوشعطر را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی با طعم پرتقال برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲۹۰ گرمکره۱۵۰ گرمتخم مرغ۲ عددپودر قند۲۵۰ گرمکشمش پلویی۱۲۰ گرموانیل۱/۲ قاشق چایخوریپوست پرتقال رنده شده۱ قاشق غذاخوریآب پرتقال تازه۱ قاشق غذاخوری
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: کره و پودر قند را با هم ترکیب کنید
کره به دمای محیط رسیده را در کاسه مناسبی بریزید. پودر قند را یک بار از الک رد کنید تا ناخالصیهایش گرفته شود.
پودر قند الک شده را به کره اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
سپس با همزن برقی ۳-۴ دقیقهای مواد را به خوبی هم بزنید تا کره بافتی نرم و پفکی به خود بگیرید.
کره را ۳۰ دقیقه قبل از شروع پخت از یخچال خارج کنید تا نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی
مرحله دوم: تخممرغ، رنده پوست پرتقال وانیل را اضافه کنید
تخممرغها را یکییکی به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و پس از هر تخممرغ، مخلوط را برای یک دقیقه هم بزنید.
سپس وانیل و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملاً ترکیب شوند.
مرحله سوم: آرد و آب پرتقال را اضافه کنید
آب پرتقال تازه را به مایه شیرینی اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس آرد را سه بار الک کنید تا نرم و بدون گلوله شود.
آرد الک شده را کم کم و به تدریج به مایه شیرینی اضافه کنید و با لیسک مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیر یکدست و چسبندهای به دست آید.
دقت کنید که خمیر را بیش از حد هم نزنید تا بافت شیرینی نرم باقی بماند.
مرحله چهارم: کشمش را اضافه کنید
کشمشها را بشویید و درون آبکش بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
سپس آنها در کاسه مناسبی بریزید و ۱ قاشق غذاخوری آرد سفید به آنها اضافه کنید.
کشمشها را با آرد به خوبی ترکیب کنید تا تمام قسمتهای کشمش با آرد پوشانده شود.
این کار از تهنشین شدن آنها در خمیر جلوگیری میکند.
کشمشها را به خمیر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به طور یکنواخت در خمیر پخش شوند.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از شروع پخت کیفیت و بافت شیرینی را بیشتر میکند.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی کوئین آمان فرانسوی
مرحله ششم: شیرینیها را در سینی فر قرار دهید
با کمک یک قاشق از خمیر بردارید و به اندازه گردو روی سینی فر با کمی فاصله قرار دهید. زیرا در حین پخت شیرینیها تغییر اندازه میدهند.
برای داشتن شیرینیهای یک اندازه و زیباتر میتوانید مایه شیرینی را در قیف بریزید و با قیف شیرینی را روی سینی پایپ کنید.
مرحله هفتم: شیرینی را بپزید
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و شیرینیها را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید.
زمانی که لبههای شیرینی طلایی شدند، آنها را از فر خارج کنید.
اجازه دهید شیرینیها کمی خنک شوند و سپس از سینی جدا کنید و در ظرف سرو قرار دهید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی کشمشی با طعم پرتقال
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی کشمشی با طعم پرتقال اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از کره با کیفیت بالا طعم و عطر شیرینی را به شدت بهتر میکند.میتوانید از تکههای شکلات یا گردوی خرد شده نیز استفاده کنید.مراقب زمان پخت باشید، زیرا پخت بیش از حد شیرینی را خشک میکند.برای عطر خاصتر، میتوانید چند قطره گلاب به خمیر اضافه کنید.اگر فر ندارید، میتوانید از توستر یا تابه دوطرفه استفاده کنید.الک کردن آرد باعث میشود خمیر شما سبکتر و شیرینیها تردتر شوند.اگر شیرینی کمتری میخواهید، مقدار پودر قند را کمی کاهش دهید.دمای فر را حتماً قبل از قرار دادن شیرینیها تنظیم کنید تا شیرینی به طور یکنواخت بپزد.شیرینیها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا تازه و نرم باقی بمانند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی کشمشی با طعم پرتقال از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.