روسیه مقابل عربستان آس رو کرد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، اداره کل گمرک چین اعلام کرد حجم واردات نفت از روسیه شامل واردات از خط لوله و از راه دریا، به ۱۰۸.۵ میلیون تن معادل ۲.۱۷ میلیون بشکه در روز رسید.

پیش‌تر، رویترز گزارش کرده بود واردات نفت روسیه از راه دریا، با تقاضای پالایشگاه‌های خصوصی و غول‌های نفتی دولتی چین و همچنین فرمان دولت برای ذخیره سازی، پشتیبانی شده است.

عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده عضو اوپک است، در سال میلادی گذشته، ۷۸.۶۴  میلیون تن معادل حدود ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد که در مقایسه با ۱.۷۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳، کاهش داشت.

در طول سال ۲۰۲۴، واردات نفت خام از عربستان سعودی به چین، با افزایش سهم نفت ارزان‌تر روسیه و ایران، محدود شد. سهم بازار عربستان سعودی در سه ماهه چهارم، پس از کاهش شدید قیمت‌ها توسط اوپک و محدودتر شدن عرضه ایران، بهبود یافت.

مجموع واردات نفت خام به چین که بزرگترین خریدار نفت خام جهان است، سال گذشته، ۱.۹ درصد کاهش یافت که بدون در نظر گرفتن کاهش در اوج دوران شیوع کرونا، نخستین کاهش سالانه در دو دهه گذشته بود، زیرا رشد اقتصادی ضعیف و حذف بخشی از تقاضا برای سوخت به دلیل رشد استفاده از خودروهای برقی، تقاضای واردات را محدود کرد.

واردات نفت از مالزی که قطب اصلی جابجایی نفت تحریم شده است، در سال میلادی گذشته، ۲۸ درصد افزایش یافت و به ۷۰.۳۸ میلیون تن معادل ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز رسید و این کشور را در رتبه سوم پس از عربستان سعودی قرار داد.

تقریبا همه واردات نفت از ایران به چین، توسط پالایشگاه‌های خصوصی انجام می‌شود که تاسیسات یکپارچه بزرگی دارند. در آمار رسمی، حجم واردات نفت از ایران در کل سال ۲۰۲۴، قید نشده است.

آمار رسمی نشان داد یک محموله ۲۹۰ هزار تنی در دسامبر، از ونزوئلا وارد شد و مجموع واردات از این کشور آمریکای جنوبی را به ۱.۵ میلیون تن معادل ۳۰ هزار تن رساند.

واردات نفت چین از روسیه در سال ۲۰۲۴، به رکورد بالایی در مقایسه با سال ۲۰۲۳ صعود کرد اما خرید از عربستان سعودی، ۹ درصد کاهش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت از برزیل در سال میلادی گذشته، دومین رشد سریع را پس از واردات از مالزی داشت و ۱۷ درصد افزایش یافت؛ در مقابل، واردات از آمریکا، ۳۶ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

مطالب مفید