طرز تهیه روپّا ویِخا؛ غذای محبوب کوبایی برای شام
مناسب برای
8 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت و 10 دقیقه
کسی میخواهد کمی «لباس قدیمی» بخورد؟ روپّا ویِخا غذای ملی کوبا که در اسپانیا، آمریکای لاتین و فیلیپین هم طبخ آن رواج دارد، به زبان اسپانیایی به معنی لباس قدیمی است. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه روپّا ویِخا، این غذای خوشمزه و پرادویه آشنا شویم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این غذا ابتدا گوشت را طعمدار کنید و دو طرف آن را با حرارت زیاد سرخ کنید. سپس آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید. فلفل دلمهای و پیاز خلالی را در ماهیتابه تفت دهید، سپس سیر و ادویهها را اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود.
رب گوجه، پوره گوجه و سرکه را اضافه کنید. گوشت را به همراه هویج، کرفس و برگ بو به ماهیتابه برگردانید و بگذارید تا یک و نیم ساعت با در بسته بپزد. بعد از پخت گوشت، کرفس، هویج و برگ بو را از ماهیتابه بیرون آورید.
گوشت را ریش ریش کنید و همراه با فلفل و زیتون در سس بریزید و اجازه دهید تا با حرارت متوسط بپزد. وقتی سس غذا غلیظ شد حرارت را خاموش و جعفری را اضافه کنید. این غذا را میتوانید با برنج کته و خوراک لوبیا سرو کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای روپّا ویِخا برای ۸ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گاو۹۰۰ گرمپیاز۱ عدد بزرگفلفل دلمهای سبز، زرد و قرمزاز هر کدام یک عددسیر۴ حبهپودر اورگانو۲ قاشق چایخوریپاپریکا۲ قاشق چایخوریپاپریکا دودی۱ قاشق چایخوریپودر زیره سبز۲ قاشق چایخوریادویه آل اسپایس (بهار فلفل)۱/۸ قاشق چایخوریپودر میخک۱/۸ قاشق چایخوریفلفل سیاه تازه۱/۲ قاشق چایخورینمک کوشر۲ قاشق چایخوریسرکه سیب۱/۲ فنجانعصاره مرغ۱ فنجانگوجه فرنگی۵۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریبرگ بو۲ عددهویج۱ عدد بزرگساقه کرفس۱ عدد بزرگزیتون سبز بدون هسته۱۵۰ گرمفلفل قرمز۷۰ گرمفلفل چیلی۲۰ گرمجعفری۲۰ گرم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: گوشت را طعمدار کنید
گوشت را بشویید، خشک کنید و سپس آن را با نمک و فلفل سیاه طعمدار کنید.
بگذارید کمی روغن روی حرارت زیاد داغ شود، سپس هر دو طرف گوشت را روی حرارت بسیار زیاد کاملا سرخ کنید. سپس گوشت را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا تند هندی
مرحله دوم: گوجه را پوره کنید
گوجهها را شسته و در انتهای هر گوجه یک برش ضربدری ایجاد کنید تا پوست آن به راحتی جدا شود.
سپس گوجهها را در ظرفی بریزید و تا روی گوجهها آب جوش اضافه کنید.
بعد از ۱۰ دقیقه پوست گوجهها را جدا کنید و آنها را داخل مخلوط کن بریزید یا با گوشتکوب برقی پوره کنید.
مرحله سوم: سبزیجات را بپزید
پیاز و فلفل دلمهایها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. سپس آنها را در ماهیتابهای بریزید که گوشت را در آن سرخ کردید.
اجازه دهید حدود ۸ دقیقه فلفل و پیاز روی حرارت متوسط تفت خورده و کمی نرم شوند.
سپس سیر را رنده کرده و به محتویات درون ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید یک دقیقه تفت بخورد.
بعد از این مدت رب گوجه و ادویهها را اضافه کنید و هم بزنید تا عطرشان آزاد شود، سپس پوره گوجه و سرکه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله چهارم: اجازه دهید گوشت مغزپخت شود
به ماهیتابه عصاره مرغ را هم اضافه کنید. گوشت را روی پیاز و فلفل دلمهایها بگذارید و اجاره دهید عصاره مرغ روی آن را بپوشاند.
ساقه کرفس و هویج را درشت خرد کنید و به همراه برگ بو در یک گوشه از ماهیتابه بگذارید.
در ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم یک ساعت تا یک ساعت و نیم بپزد و نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساتِی کباب اندونزی
مرحله پنجم: گوشت را ریش ریش کنید
هویج، کرفس و برگ بوها را از ماهیتابه خارج کنید. گوشت را هم در ظرف دیگری بگذارید و به کمک دو چنگال ریش ریش کنید.
گوشتهای خرد شده را به ماهیتابه برگردانید و بگذارید به خوبی با دیگر مواد ترکیب شوند.
زیتون، فلفل قرمز و فلفل چیلی را خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید. بگذارید ماهیتابه روی حرارت متوسط بماند تا سس آن غلیظ شود.
در نهایت زیر ماهیتابه را خاموش کنید و بعد از اندازه کردن نهایی نمک و فلفل، جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.
این غذا را میتوانید کنار برنج کته و به همراه خوراک لوبیا سرو کنید.
نکات و فوتوفنهای طرز تهیه روپا ویخا
در ادامه با بعضی نکات و جایگزینها در طرز تهیه روپا ویخا آشنا خواهیم شد:
ادویه آل اسپایس را میتوانید با نام فلفل فرنگی هم در بازار پیدا کنید.در صورت تمایل میتوانید به جای نمک کوشر، از نمک عادی استفاده کنید.میتوانید به جای عصاره مرغ از عصاره گوشت هم استفاده کنید اما عصاره مرغ طعم بهتری به این غذا میدهد.به جای استفاده از یک فنجان عصاره مرغ، میتوانید از پودر عصاره مرغ استفاده کنید و آن را با یک فنجان آب جوش ترکیب کنید.در بعضی از رسپیها این غذا بعد از سرخ شدن سبزیجات و گوشت، در آرام پز پخته میشود. در این رسپیها، میتوانید تا ۱۰ ساعت به پخت روپا ویخا در آرامپز ادامه دهید تا گوشت آن خوب بپزد و طعمها با هم ترکیب شوند.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه روپا ویخا آشنا شدیم. این غذا، یک غذای سنتی و قدیمی است که در کشورهای مختلف طرفداران زیادی دارد.
علاوه بر کوبا در کشورهای حوزه دریای کارائیب، اسپانیا و فیلیپین این غذای پرادویه و خوشمزه طبخ و سرو میشود. در بعضی مناطق اسم این غذا روپا ویجا تلفظ میشود. آیا شما این غذا را تا به حال امتحان کردهاید؟
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!