طرز تهیه سوفله سیب زمینی برای ناهار+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
8-10 دقیقه
زمان پخت
15-20 دقیقه
سوفله یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفداری است که انواع مختلفی دارد. اصالت این غذا به فرانسه برمیگردد. سوفله سیب زمینی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین نوع سوفله است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوفله سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت سوفله سیب زمینی، ابتدا سیب زمینیها را به صورت حلقهای یا نگینی خرد کنید. قارچها را نیز به شکل اسلایسی برش دهید. در یک قابلمه کره را ذوب کنید. آرد را اضافه و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
سپس شیر را به تدریج اضافه و همزمان هم بزنید تا مایه غلیظ شود. در ادامه ادویهها را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. خامه را به مایه اضافه کنید تا سس یکدست شود.
در ظرف مناسب، لایهای از مایه، سیبزمینی و قارچ را بچینید و با پنیر گودا رنده شده پوشش دهید. در نهایت پودر سوخاری و رزماری را روی سوفله بپاشید و ظرف را در فر پیش گرم شده بپزید.
رسپی کامل این غذای جذاب را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای سوفله سیب زمینی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازقارچ۲۰۰ گرمپنیر گودا۱۰۰ گرمکره۵۰ گرمآرد۲ قاشق غذاخوریشیر۱/۲ پیمانهپودر سیر۱ قاشق چایخوریخامه۱/۵ پیمانهنمک و فلفلبه مقدار لازمپودر سوخاریبه مقدار لازمرزماریبه مقدار لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: سیب زمینی و قارچ را آماده کنید
سیبزمینیها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت حلقهای نازک یا نگینی خرد کنید.
قارچها را نیز پس از شستن به صورت اسلایسی برش بزنید تا با سیبزمینیها هماهنگ شوند.
مرحله دوم: مایه سوفله را آماده کنید
در یک تابه یا قابلمه مناسب کره بریزید.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب شود. آرد سفید را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
در همین مرحله شیر را به تدریج به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا مایه به غلظت خاصی برسد و قوام پیدا کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرامبل سیب زمینی
مرحله سوم: ادویهها را اضافه کنید
پس از این که مایه سوفله به غلظت مطلوبی رسید، نمک، فلفل و پودر سیر را به آن اضافه و مخلوط کنید.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: خامه را اضافه کنید
خامه را به مایه سوفله اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا سسی یک دست و غلیظ حاصل شود.
مرحله پنجم: مواد را در ظرف بچینید
ظرفی که قصد دارید در آن سوفله را بپزید انتخاب کنید.
مقداری از مایه سوفله را در ته ظرف بریزید و با کمک قاشق آن را پخش کنید تا ته ظرف کاملاً پوشیده شود.
سپس یک لایه سیب زمینی خرد شده روی مایه بریزید، قارچها را به ترتیب روی سیب زمینیها بچینید و لایهای از مایه سوفله روی قارچها بریزید.
پنیر گودا را با کمک رنده، رنده کنید. مقداری پنیر گودا رنده شده روی سوفلهها بریزید و به این ترتیب لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
مرحله ششم: پودر سوخاری و رزماری را اضافه کنید
در آخرین مرحله روی سوفله مقداری پودر سوخاری بپاشید و چند برگ رزماری روی آن قرار دهید تا عطر و طعم بینظیری به سوفله بدهد.
مرحله هفتم: سوفله را در فر بپزید
فر را قبل از قرار دادن ظرف، از قبل پیش گرم کنید تا پخت سریعتر و یکنواختتر انجام شود.
ظرف آماده شده را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۶۰-۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا سوفله کاملاً پخته و طلایی رنگ شود.
در زمان پخت سوفله به آرامی بالا میآید و بافتی نرم و لطیف پیدا میکند.
پس از پخت ظرف سوفله را از فر خارج کنید و آن را گرم سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سوفله سیب زمینی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم سوفله سیب زمینی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سیب زمینیها و قارچها را به اندازهای یکسان خرد کنید تا در هنگام پخت یکنواخت نرم شوند.مایه سوفله را به خوبی پخت کنید تا قوام مناسبی داشته باشد و به قاشق بچسبد.خامه باعث نرمتر شدن مایه و ایجاد بافت لطیف در سوفله میشود.پودر سوخاری به سوفله طعم و بافتی ترد میبخشد.در طول پخت، درب فر را باز نکنید تا پخت یکنواخت باشد.ظروف مقاوم در برابر حرارت و با کف ضخیم به پخت یکنواخت کمک میکنند.شما میتوانید در زمان پخت، ظرف را با فویل بپوشانید تا از خشک شدن سطح سوفله جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این سوفله خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه سوفله سیب زمینی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.