آیا خانههای نزدیک فرودگاه سلامت افراد را به خطر میاندازد؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، زندگی در نزدیکی فرودگاه میتواند به بستری شدن افراد در بیمارستان به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی شود!
یک مطالعه جدید در بریتانیا خطرات قابل توجه سلامتی ناشی از قرار گرفتن مداوم در معرض سر و صدای هواپیما را بررسی کرده است. این مطالعه برای میلیونها فردی که در سراسر دنیا در نزدیکی فرودگاهها زندگی میکنند، خبرهای بدی به همراه دارد. محققان دانشگاه کالج لندن سوابق سلامتی ۳۶۰۰ فردی که در نزدیکی فرودگاه زندگی میکنند و ۲۱۳۰۰ نفر را که در نزدیکی مسیر پرواز زندگی نمیکنند مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا تأثیرات آشفتگی شدید و متوسط هواپیما را در مقایسه با عدم سر و صدا را بررسی کنند.
به گفته محققان، ساکنانی که به طور مستقیم در معرض پرواز هواپیماها به ویژه در شب بودند، ماهیچههای قلب سفتتر و ضخیمتری داشتند که خطر حمله قلبی، آریتمی قلبی یا سکته مغزی را دو برابر تا چهار برابر میکرد. دکتر گابی کپچر، نویسنده ارشد این مطالعه و متخصص قلب گفت: «مطالعه ما مشاهدهای است، بنابراین نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که سطوح بالای سر و صدای هواپیما باعث ایجاد این تفاوتها در ساختار و عملکرد قلب شده است.» کپچر افزود: «با این حال، یافتههای ما به شواهد رو به رشدی اضافه میکند که سر و صدای هواپیما میتواند بر سلامت قلب و به طور کلی سلامت ما تأثیر منفی بگذارد».
در این مطالعه صدای بالا به صورت فراتر از میانگین ۵۰ دسی بل در طول روز و ۴۵ دسی بل بین ساعت ۱۱ شب و ۷ صبح تعریف شد. ۵۰ دسی بل به طور کلی معادل صدای کار کردن یخچال در نظر گرفته میشود. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند برای جلوگیری از اثرات منفی بر سلامتی، صدای هواپیما در روز را به ۴۵ دسی بل و صدای شب را به ۴۰ دسی بل محدود کنید. به گفته محققان کالج لندن، در مقایسه با صدای جاده یا راه آهن، هواپیماها بلندتر و غیرقابل پیش بینیتر هستند، بنابراین عادت کردن به آنها دشوار است. تحقیقات گذشته سر و صدای ثابت هواپیما را با اختلالات خواب، افزایش استرس، اختلال در فرایندهای شناختی در کودکان، افزایش وزن و خطر بالای فشار خون بالا و بیماری قلبی مرتبط دانستهاند.
محققان کالج لندن بسیاری از تغییرات در ساختار و عملکرد قلب را به چاقی و فشار خون بالا (مخصوصا برای افرادی که در معرض سر و صدای روزانه قرار دارند) نسبت دادند. از میان شرکت کنندگان در مطالعه، ۸ درصد در منطقهای با سر و صدای زیاد در روز و ۳ درصد با سر و صدای زیاد در شب زندگی میکردند. دور شدن از فرودگاه به بهبود سلامت کمک کرد. بر اساس یافتههای منتشر شده در مجله کالج آمریکایی قلب، شرکتکنندگانی که در منطقهای با سر و صدای زیاد ماندند، ۱۰ تا ۲۰ درصد ساختار و عملکرد قلب بدتری نسبت به افرادی که نقل مکان کردند، داشتند.
جیمز لیپر، دستیار مدیر پزشکی بنیاد قلب بریتانیا، گفت: «برای بسیاری از ما، هواپیما به عنوان بلیطی برای استراحت و آرامش شایسته در نظر گرفته میشود. با این حال، این مطالعه تأثیر نامرئی بالقوه را برای کسانی که در نزدیکی برخی از بزرگترین مراکز مسافرتی ما زندگی میکنند را نشان میدهد.»محققان کالج لندن خواستار مطالعات بیشتر در مورد اثرات ماندگار سر و صدای هواپیما بر سلامتی و راه حلهای دولتی و صنعتی برای کاهش قرار گرفتن در معرض آن هستند. دکتر مایکل گویفمن، رئیس قلب و عروق در بیمارستان لانگ آیلند، نکاتی را برای سالم ماندن در میان هیاهوهای روزانه به اشتراک گذاشته است:
عادات خواب خود را تغییر بدهید، مانند خاموش کردن وسایل الکترونیکی در ساعات قبل از خواب و ایجاد یک برنامه خواب ثابت.
اگر نگران سر و صدای بیرون هستید، سعی کنید وقتی پروازهای کمتری انجام میشود بیرون ورزش کنید یا به پارکی دورتر از فرودگاه بروید.
برای کاهش خطر حوادث قلبی عروقی مانند حمله قلبی یا سکته، از یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانهای پیروی کنید،
۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید، استرس را از طریق یوگا یا مدیتیشن کاهش دهید، فشار خون بالا را کاهش دهید و سیگار را ترک کنید.