شیوع تب مالت؛ بیماری هزارچهره بومی
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: روند ابتلا به تب مالت در این شهرستان افزایشی است.
مژگان نوابی، اظهار کرد: بیماری تب مالت به دلیل شرایط زندگی مردم شهرستان یک بیماری بومی است که در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است.
وی با بیان اینکه تب مالت به بیماری هزارچهره معروف است و کنترل و پیشگیری آن نیازمند همکاری بین بخشی است، افزود: تب مالت یکی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است که اغلب حیوانات اهلی را درگیر میکند و انسان بهطور اتفاقی در مسیر این بیماری قرار میگیرد.
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد اضافه کرد: این بیماری بهصورت بومی در منطقه است چون بهعنوان یک بیماری شغلی بهحساب میآید، در نتیجه بیشتر بین دامداران، قصابان و کسانی که به نحوی با دام در تماس هستند مشاهده میشود.
نوابی بیان کرد: بیماری تب مالت یک بیماری پُرعارضه، ناتوانکننده است و درمان آن سخت و طولانی است و بیشترین علت ابتلا مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۰ نفر مبتلا به تب مالت در شهرستان گزارش شده و در جریان بیماری آنها قرار گرفتهایم اما تعداد بیشتر از این رقم است، چون تشخیص این بیماری مقداری سخت است.
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد تصریح کرد: تماس روستائیان با دامها وعدم رعایت نکات بهداشتی و یا مصرف لبنیات غیر پاستوریزه از علل ابتلا به این بیماری است.
نوابی یادآور شد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت دامداران باید برای تماس با دام و قبل از ورود به محل نگهداری دامها از لباس مناسب و ایمن استفاده کنند.
وی اظهار کرد: شیر محلی باید بین سه تا پنج دقیقه جوشانده شود تا میکروبهای آن از بین برود و اگر شیر بیشتر از این جوشانده شود تمام مواد مغذی آن از بین میرود.
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد خاطرنشان کرد: این بیماری همچنین از راه پوست زخمی و تنفس منتقل میشود.
نوابی اضافه کرد: گوشت نباید به صورت تازه مصرف شود و ۲۴ ساعت در یخچال بماند چون از این طریق ۸۰ درصد میکروبها از بین خواهد رفت و ۲۰ درصد باقیمانده با پخت کامل گوشت از بین میرود.
وی بیان کرد: استفاده از بستنی سنتی که از خامه تهیه میشود یکی از عوامل مهم ابتلا به تب مالت است.