طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی)؛ به روش خانگی
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
آش کلم قمری یک نوع آش مخصوص است که معمولا در شهرهایی مثل تبریز، شیراز، اصفهان، تویسرکان و کرمان طبخ میشود. این آش زمستانی طعم بینظیری دارد و در هر شهر به روش متفاوتی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آش کلم قمری به ۷ روش و همه فوتوفن های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن آش داش کلم مخصوص تبریز باید لپهها را بپزید. پیاز داغ را با ادویه و کلم خرد شده تفت دهید. سپس برنج نیم دانه، بلغور گندم و لپه نیم پز شده را همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید.
اجازه دهید مواد نیم پز شوند و بعد آب قلم، گوجه فرنگی خرد شده، تره و جعفری خرد شده و رب گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. میتوانید این آش را با کوفته قلقلی، کرفس یا کشک نیز آماده کنید.
در تویسرکان برای درست کردن این آش از گوشت قیمهای استفاده میشود. شیرازیها این آش را با ماش و مقداری ترخون میپزند. اصفهانیها برای درست کردن این آش از ماش و سبزیجات مختلف استفاده میکنند.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش کلم قمری تبریزی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازترهنیم کیلوگرمجعفرینیم کیلوگرمکلم قمری۲ عدد متوسطبرنج نیم دانه۱ لیوان فرانسوی دستهداربلغور گندم۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارلپه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۲ عدد متوسطگوجه فرنگی۴ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریآب قلم۴ لیوان فرانسوی دستهدارروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمنعنا خشکبه مقدار لازم
مرحله اول: لپه را بپزید
برای شروع باید لپه را برای یک ساعت بخیسانید و بعد همراه با آب در قابلمه بریزید. اجازه دهید لپه روی حرارت ملایم نیم پز شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آبغوره
مرحله دوم: کلمها را خرد کنید
کلم قمریها را به دقت بشویید و بعد به صورت نگینی درشت خرد کنید. در ادامه آنها را آبکشی کنید و در آبکش بریزید تا آب اضافهشان خارج شود.
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله چهارم: کلمها را با پیاز داغ تفت دهید
بعد از این که پیازها طلایی شدند، میتوانید کلم قمریهای خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه با پیازها تفت دهید تا نرم شوند.
در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کلمها اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: مواد آش را ترکیب کنید
در این مرحله باید برنج نیم دانه، بلغور گندم و لپه نیم پز شده را به قابلمه کلمها اضافه کنید و مواد را برای ۲ دقیقه تفت دهید.
سپس ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد نیم پز شوند.
بهتر است بلغور و برنج را نیز برای نیم ساعت تا یک ساعت در آب بخیسانید و بعد به آش اضافه کنید.
مرحله ششم: گوجه فرنگی، سبزیها و آب قلم را اضافه کنید
بعد از این که برنج و بلغور نیم پز شدند، میتوانید آب قلم را اضافه کنید.
گوجه فرنگیها را بشویید و رنده کنید و در قابلمه بریزید و در ادامه سبزیها را نیز اضافه کنید. سپس آش را برای چند دقیقه هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برنج
مرحله هفتم: آش را آماده کنید
اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. زمانی که همه مواد به خوبی پختند، میتوانید رب گوجه را با کمی آب رقیق کنید و در آش بریزید.
میتوانید برای خوشرنگ شدن آش، رب گوجه را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و بعد در آش بریزید.
نیم ساعت دیگر صبر کنید تا آش جا بیفتد و بعد شعله گاز را خاموش کنید.
حالا میتوانید آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعنا داغ یا جعفری تازه خرد شده تزیین کنید.
برای درست کردن آش کلم قمری از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین روشهای درست کردن این آش خوشمزه اشاره شده است.
آش کلم قمری با کوفته قلقلی
برای درست کردن این آش با کوفته قلقلی باید مقداری گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویههایی مثل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. گوشت را به صورت کوفته قلقلی ریز آماده کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس کوفتههای را در روغن سرخ کنید. میتوانید این کوفتهها را بعد از اضافه کردن سبزی به آش اضافه کنید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است.
آش کلم قمری با کرفس
برای درست کردن این آش باید در کنار همه مواد اولیه آش از مقداری برگ کرفس خرد شده نیز استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل آش کلم قمری تبریزی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش عدس
آش قمری تویسرکان
برای درست کردن این آش باید از ترکیب لپه، بلغور گندم، کلم قمری، عصاره گوشت، گوشت قیمهای و پیاز داغ استفاده کنید. برای شروع کلمها را به صورت مکعبی خرد و همراه با زردچوبه در روغن تفت دهید.
حبوبات را همراه با آب و عصاره گوشت در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از این که آب جوشید، کلم قمری خرد شده و گوشت را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید مواد به خوبی بپزند و بعد مقداری پیاز داغ و کشک در آش بریزید و صبر کنید تا آش جا بیفتد. این آش باید به اندازهای بپزد که همه مواد کاملا له شوند.
آش کلم قمری با کشک
برای درست کردن این آش با کشک میتوانید آش را آماده کنید و در ۲۰ دقیقه نهایی پخت مقداری کشک رقیق شده در آن بریزید و در انتها نیز آش را با کشک و نعنا داغ تزیین کنید.
آش کلم قمری شیرازی
برای درست کردن این آش باید از ترکیب برنج نیم دانه، ماش، سبزی آش، پیاز، کلم قمری خرد شده و مقداری ترخون خشک استفاده کنید. برای شروع باید پیاز داغ را با ادویهها تفت دهید.
در ادامه برنج و ماش را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز داغ بپزید. سپس کلم قمری خرد شده و سبزی آش و ترخون خشک را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
آش کلم قمری اصفهان
آش کلم قمری اصفهان که برخی آن را با نام آش ماش و قمری نیز میشناسند، یکی دیگر از انواع آش کلم قمری است. برای درست کردن این آش باید از ترکیب کلم قمری، پیاز، سبزیجاتی مثل تره، جعفری، شوید، نعنا و ترخون، برنج نیم دانه و ماش استفاده کنید.
برای طعم دار کردن آش نیز باید از سبزی خشکهایی مثل مرزه، ترخون، نعنا و شنبلیله استفاده کنید. میتوانید این آش را با مقداری گوشت سردست گوسفندی نیز آماده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش کلم قمری
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش کلم قمری اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن آش کلم قمری میتوانید از مقداری آبغوره استفاده کنید.میتوانید به جای آب قلم از مقداری آب گوشت، آب مرغ یا عصاره گوشت و مرغ نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم آش شما تند و تیز شود، میتوانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید.برای مزه دار کردن این آش میتوانید مقداری پودر پاپریکا به آن اضافه کنید.بهتر است برای پخت این آش از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.برای درست کردن آش کلم قمری تبریزی میتوانید به جای تره و جعفری از ترکیب اسفناج، جعفری و تره استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از گوشت ریش ریش شده نیز در این آش استفاده کنید.برای مزه دار کردن آش کلم قمری میتوانید از مقداری سیر خرد شده یا پودر سیر استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری نخود یا لوبیا نیز در این آش استفاده کنید.برای افزایش غلظت این آش میتوانید در آخرین مرحله پخت مقداری آرد را با آب ترکیب کنید و در آش بریزید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش کلم قمری و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…