طرز تهیه آش گشنیز خانگی+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

آش گشنیز یک نوع آش سنتی ایرانی است که طعم بسیار فوق‌العاده‌ای دارد. این آش به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش گشنیز به ۸ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوش طعم آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش خوشمزه با گوشت و آلو ابتدا باید پیاز را با گوشت و زردچوبه تفت دهید و بعد برنج و گشنیز خرد شده را اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند. زمانی که آش به خوبی پخت، می‌توانید آلوها را همراه با آب نارنج اضافه کنید.

برای درست کردن آش گشنیز با ماست باید از ترکیب گشنیز تازه، هویج بزرگ، سیر، ماست ترش، جو پوست کنده و آب گوشت استفاده می‌کنید. می‌توانید این آش را با گوشت تکه‌ای، مرغ یا بدون گوشت و حتی با هویج و اسفناج نیز آماده کنید.

همدانی‌ها از ترکیب عدس و برنج با گشنیز برای درست کردن این آش استفاده می‌کنند. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش گشنیز با گوشت و آلو برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمگشنیز۲۰۰ گرمبرنج۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۲ عددآب نارنج۱ قاشق غذاخوریآلو۸ عددنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مرحله اول: گشنیز را خرد کنید

برای شروع باید گشنیزها را بشویید و بعد در آبکش بریزید تا آب اضافه‌شان خارج شود.

در ادامه آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید و برای پخت آش کنار بگذارید.

مرحله دوم: آلوها را بخیسانید

آلوها را بشویید و بعد در یک کاسه آب بریزید و برای چند ساعت بخیسانید تا به خوبی نرم شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش زیره

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

پیاز را بشویید و بعد به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

سپس پیازها را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.

مرحله چهارم: گوشت و زردچوبه را اضافه کنید

بعد از این که پیازها سبک شدند، مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و برای چند دقیقه آن را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

در ادامه می‌توانید گوشت چرخ کرده را در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: برنج و گشنیز را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. چند دقیقه برنج را تفت دهید و سپس گشنیز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

۵ دقیقه دیگر همه مواد را با هم تفت دهید تا رنگ گشنیزها کمی تغییر کند.

مرحله ششم: آش را بپزید

مقداری آب در قابلمه بریزید و بعد درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن بگذارید.

اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شوربا

مرحله هفتم: آلوها و چاشنی‌ها را اضافه کنید

زمانی که آش جا افتاد و آماده شد، در ۵ دقیقه آخر پخت آش، می‌توانید آلوهای خیس خورده را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.

آب نارنج را به آش اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل سیاه در آش بریزید تا مزه دار شود.

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

حدود ۵ دقیقه بعد از اضافه کردن چاشنی‌ها می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

در نهایت آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با کشک رقیق شده و پیاز داغ فراوان تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.

برای درست کردن آش گشنیز از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه این بخش به محبوب‌ترین روش‌های پخت آش گشنیز اشاره شده است.

آش گشنیز با هویج

برای درست کردن آش گشنیز با هویج باید از ترکیب گشنیز تازه، برنج، گوشت چرخ کرده، عدس، پیاز، هویج، نخود و لوبیا چیتی استفاده کنید. برای شروع باید پیاز را در روغن سرخ کنید. حبوبات را همراه با برنج بپزید و بعد پیاز داغ و عدس را به آن اضافه کنید.

گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، فلفل، نمک و زردچوبه ترکیب کنید و بعد به صورت قلقلی درست کرده و در روغن سرخ کنید. گشنیز تازه خرد شده را همراه با قلقلی‌ها در آش بریزید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید تا آش شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آلو

آش گشنیز تبریزی با ماست

برای درست کردن این آش باید از ترکیب گشنیز تازه، هویج بزرگ، سیر، ماست ترش، جو پوست کنده و آب گوشت یا آب مرغ استفاده کنید. برای پخت این آش ابتدا باید جو پوست کنده را همراه با آب بپزید.

بعد از یک ساعت هویج خرد شده، سیر رنده شده، گشنیز خرد شده و آب مرغ یا آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش شما روی حرارت بپزد.

بعد از نیم ساعت ۲ ملاقه آش را در یک کاسه بریزید و بعد از این که خنک شد، با ماست ترکیب کنید. سپس این ترکیب را به آش اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه آش شما آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

آش گشنیز بدون گوشت

اگر گیاهخوار هستید یا دوست ندارید در آش از گوشت استفاده کنید، می‌توانید گوشت را حذف کنید و این آش را بدون آن آماده کنید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است.

آش گشنیز با گوشت تکه‌ای

برای درست کردن آش گشنیز با گوشت تکه‌ای می‌توانید از ترکیب گوشت آبگوشتی، نخود، گشنیز، بلغور گندم، پیاز، کشک، لوبیا سفید، ماش و نعنا داغ استفاده کنید. به منظور پخت این آش ابتدا باید گوشت را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و بپزید.

گندم خیس خورده و ماش و کشک را جداگانه در قابلمه بریزید و بپزید. در ادامه نعنا داغ، گشنیز خرد شده، نخود و لوبیا را اضافه کنید. اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند.

بعد از این که گوشت پخت، آن را با گوشتکوب برقی یا دستی له کنید و همه مواد آش را ترکیب کرده و برای ۱۵ دقیقه دیگر بجوشانید تا آش شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کلم قمری (داش کلم آشی)

آش گشنیز و اسفناج

برای درست کردن این آش باید از ترکیب گشنیز و اسفناج خرد شده، آب مرغ، برنج، سینه مرغ و پیاز استفاده کنید. پیاز را تفت دهید و بعد سینه مرغ را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سینه مرغ به خوبی بپزد. برنج را همراه با آب بپزید و بعد از این که کاملا له شد، آب مرغ و سبزیجات خرد شده را اضافه کنید. در ادامه سینه مرغ را در آش بریزید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

آش گشنیز با مرغ

برای درست کردن این آش باید به جای گوشت چرخ کرده یا گوشت تکه‌ای یک تکه سینه مرغ در آش بیندازید. اجازه دهید مرغ به خوبی بپزد و بعد آن را ریش ریش کنید و در آش بریزید. سایر مراحل درست کردن این آش مثل روش قبل است.

آش گشنیز همدان

برای درست کردن آش گشنیز همدان باید از ترکیب عدس، آب قلم، گشنیز خرد شده و برنج استفاده کنید. برای شروع برنج را با آب قلم روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.

کمی بعد عدس و گشنیز خرد شده و نمک را اضافه کنید. صبر کنید تا همه مواد به خوبی بپزند و بعد شعله گاز را خاموش کنید. در زمان سرو کردن می‌توانید مقداری ماست یا آبغوره به این آش اضافه کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش گشنیز

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش گشنیز اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این آش می‌توانید بعد از پخت نیز مقداری آب نارنج تازه به آن اضافه کنید.قبل از اضافه کردن ماست به آش گشنیز باید آن را با مقداری آش خنک شده ترکیب کنید و بعد در آش بریزید. به هیچ عنوان ماست را به صورت مستقیم به آش اضافه نکنید، این کار موجب بریده شدن ماست و خراب شدن آش می‌شود.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از مقداری عصاره گوشت یا مرغ استفاده کنید.بعد از اضافه کردن گشنیز به آش بهتر است درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن بگذارید تا آش شما بد رنگ و تیره نشود.برای درست کردن آش گشنیز با ماست باید از ماست ترش استفاده کنید.به منظور درست کردن آش گشنیز با ماست نباید از زردچوبه استفاده کنید.برای پخت آش گشنیز با جو می‌توانید به جای جو پوست کنده از جو پرک نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید انواع آش گشنیز را با آب لیمو ترش تازه یا آبغوره مزه دار کنید.آش گشنیز باید بافت غلیظی داشته باشد، بنابراین اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود.برای درست کردن آش گشنیز می‌توانید بنا به ذائقه خودتان از هر نوع حبوباتی که دوست دارید استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این آش از مقداری پودر تخم گشنیز و زیره سبز نیز استفاده می‌شود.برای درست کردن آش گشنیز برای سرماخوردگی می‌توانید از یک عدد شلغم خرد شده نیز در آش استفاده کنید.برای درست کردن آش گشنیز با هویج می‌توانید هویج را به صورت ریز رنده کنید و در آش بریزید.به منظور لعابدار شدن این آش می‌توانید از یک عدد سیب زمینی خرد شده یا مقداری آرد سفید استفاده کنید.اگر دوست‌ دارید طعم آش شما تند و تیز شود، می‌توانید مقداری پودر فلفل قرمز به آن اضافه کنید.برای پخت آش گشنیز بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن آش گشنیز می‌توانید مقداری آب قلم به آن اضافه کنید.در طرز تهیه آش گشنیز و جعفری می‌توانید در کنار گشنیز خرد شده از مقداری جعفری خرد شده نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش گشنیز و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید