طرز تهیه شاتو بریان با سس جگر و قارچ (غذای لذیذ فرانسوی)

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

شاتو بریان یک خوراک فرانسوی است که در واقع نوعی استیک به حساب می‌آید. طعم شاتو بریان ساده است و سرو آن با چندین سس مختلف مثل سس جگر و قارچ و سس خامه و قارچ رواج دارد. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه شاتو بریان با سس جگر و قارچ آشنا شویم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت شاتو بریان، در ابتدا گوشت‌ها را مانند گوشت استیک بکوبید و به روغن زیتون و نمک و فلفل آغشته کنید. سپس در یک ظرف دیگر جگر چرخ شده را در کره تفت دهید تا آب آن کشیده شود.

حال باید نیمی از قارچ‌ها را هم چرخ کرده و به جگر اضافه کنید تا آب آن هم کشیده شود. سپس آبگوشت را به سس اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بزنید. بگذارید سس بجوشید و غلیظ شود.

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت سس، به آن قارچ‌های خرد شده را هم اضافه کنید. وقتی سس به غلظت کافی رسید زیر آن را خاموش کنید. فیله گوشت را در ماهیتابه چدنی بپزید و بگذارید هر دو طرف آن سوخاری شود.

سپس آن‌ را در یک ظرف بچینید و روی هر قطعه گوشت کمی از سس بریزید. می‌توانید شاتو بریان را با جعفری و سیب‌زمینی سرخ شده تزئین و سرو کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شاتو بریان با سس جگر و قارچ برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز۴ قطعه گوشت فیله۸۰۰ گرم (هر قطعه حدودا ۲۰۰ گرم)قارچ خرد شده۲۵۰ گرمآب گوشت۱ پیمانهجگر بره یا جگر مرغ۲۰۰ گرمکره۱۰۰ گرمنمک و فلفلبه اندازه کافیروغن زیتونبه میزان کافی

مرحله اول: گوشت‌ها را بکوبید

در ابتدا لازم است ۴ قطعه گوشت را بکوبید تا شکلی گرد و منظم پیدا کند.

سپس به دو طرف قطعات گوشت کمی روغن زیتون و نمک بزنید و گوشت‌ها را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه استیک گوشت 

مرحله دوم: جگر را چرخ کنید

جگر‌ها را بشویید و پاک کنید، سپس آن‌ها را از چرخ گوشت رد کنید.

نیمی از قارچ‌ها را کنار بگذارید و نیمه دیگر آن‌ها را هم بشویید و چرخ کنید.

مرحله سوم: جگر و قارچ را بپزید

کره را در ماهیتابه بریزید و سپس هنگامی که ماهیتابه داغ شد، جگر چرخ شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب جگر کشیده شود.

سپس قارچ‌های چرخ شده را هم با جگر مخلوط کنید و هم بزنید تا آب آن‌ها هم کشیده شود.

در این مرحله آب گوشت را به این ترکیب اضافه کنید و کمی هم نمک و فلفل بزنید. در نهایت بگذارید تا سس کمی غلیظ شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: گوشت‌ها را بپزید

یک ماهیتابه چدنی را روی حرارت زیاد بگذارید تا داغ شود. گوشت‌ها را که بعد از کوبیدن، ضخامت خیلی زیادی ندارند در ماهیتابه سرخ کنید.

لازم است هر دو طرف گوشت کاملا برشته شود. گوشت‌های سرخ شده را در دیس بچینید.

مرحله پنجم: سس را آماده کنید

سس را در ماهیتابه‌ای که گوشت‌ها را در آن سرخ کردید بریزید تا عطر و طعم گوشت هم به آن منتقل شود.

بقیه قارچ‌های خرد شده را به سس اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه بپزد.

اگر این سس خیلی غلیظ شده بود آن را با کمی آب گوشت رقیق کنید، در غیر این صورت بگذارید کمی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاته جگر مرغ به روش فرانسوی

مرحله ششم: سرو شاتو بریان

کمی از سس جگر و خامه را روی هر قطعه گوشت آماده شده بریزید.

در صورت تمایل می‌توانید اطراف گوشت را با جعفری و سیب‌ زمینی سرخ شده تزئین کنید.

سرو شاتو بریان با سس خامه

برای پخت شاتوبریان با سس خامه تنها کافی است که به جای پخت سس جگر و قارچ با آب گوشت، بگذارید فیله‌های گوشت بپزند و سپس ۲۵۰ کرم قارچ را با کره سرخ کنید. سپس روی هر قطعه گوشت کمی از این قارچ‌ها و یک قاشق خامه‌ای که به روش بن‌ماری گرم و رقیق شده، اضافه کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه شاتو بریان با سس جگر و قارچ آشنا شدیم. این غذا یکی از غذاهای خوشمزه و تاریخی فرانسوی است که با گوشت نرم فیله آماده می‌شود. امیدواریم این غذا را بپزید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

مطالب مفید