طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه (بدون فر) + نکات و فوتوفن ها
مرغ بریان به عنوان یک غذای جهانی، در بسیاری از فرهنگها به روشهای متنوعی طبخ میشود. هر منطقه با استفاده از ادویهها و تکنیکهای خاص خود، طعم و مزهای منحصربهفرد به این غذا میبخشد.
پخت مرغ بریان در قابلمه و بدون فر یکی از روشهای ساده و پرطرفداری است که میتوانید با آن این غذای جذاب را آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت مرغ بریان در قابلمه، ابتدا مرغ را تمیز کنید و در ظرف با آب و سرکه قرار دهید. سپس سیر، پیاز، هویج و فلفل دلمه را خرد کنید. مرغ را با زعفران و سبزیجات معطر مزهدار کنید و مواد داخل شکم آن را با مخلوطی از پیاز تفت داده شده، آجیل و میوههای خشک پر کنید.
پس از سرخ کردن اولیه مرغ تا طلایی شدن، آن را در قابلمه همراه با سبزیجات و ادویهها قرار دهید و با حرارت ملایم بپزید تا کاملاً نرم و آبدار شود. در نهایت، چاشنی مرغ را با آبلیمو تنظیم کنید. مرغ بریان را در ظرف سرو بگذارید و با سبزیجات تازه تزیین و همراه با برنج یا نان سرو کنید.
مواد لازم برای مرغ بریان در قابلمه
مواد لازممقدار مورد نیازمرغ ۱ عدد (۱۲۰۰-۱۵۰۰ گرم)پیاز ۳-۴ عددفلفل دلمه ۲ عددهویج ۲ عددمحلول زعفران به مقدار دلخواهکره ۵۰ گرمروغنمایع به مقدار دلخواهزرشک، کشمش، مغز گردو، آلو، رب انار به مقدار دلخواهنمک و شکر به مقدار دلخواهسرکه ۱ پیمانهآب ۳-۴ پیمانهسیر ۳-۴ حبهآبلیمو ۲-۳ قاشق غذاخوریآب جوش ۲-۳ پیمانه
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
برای آماده سازی این غذا مرغ باید با پوست باشد. مرغ را تمیز بشویید و اضافات آن را جدا کنید. درون شکم مرغ را به خوبی تمیز کنید و بشویید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته مرغ
مرحله دوم: مرغ را در آب و سرکه قرار دهید
سرکه و آب را در کاسه بزرگی بریزید و با هم ترکیب کنید. مرغ را در کاسه قرار دهید به شکلی که آب و سرکه روی آن را بپوشاند.
روی ظرف را بپوشانید و ۳۰-۶۰ دقیقه به مرغ زمان دهید تا در ترکیب فوق بماند. پس از گذشت زمان اعلام شده مرغ را از کاسه خارج کنید و با مقداری آب بشویید.
مرغ را در آبکش قرار دهید تا آب اضافیاش گرفته شود. انجام این مرحله تا حد زیادی بوی زعم مرغ را میگیرد و طعم لذیذتری به آن میبخشد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: سیر، پیاز و فلفل دلمه را آماده کنید
۲ عدد از پیازهای را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت خلالی نازک خرد کنید.
سیر را نیز به همین ترتیب پس از شستن پوست بگیرید و خرد کنید. درون فلفل دلمه را خالی کنید و آن را هم خرد کنید.
پیاز، سیر و فلفل دلمه خلالی خرد شده را در کاسه کوچکی بریزید و با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: مرغ را طعمدار کنید
مرغ را در کاسه بزرگی قرار دهید. با محلول زعفران تمام قسمتهای بیرونی و درونی مرغ را ماساژ دهید تا مرغ حسابی به زعفران آغشته شود.
از ترکیب سبزیجات خرد شده در شکم و اطراف مرغ بگذارید و روی مرغ را با سلفون بپوشانید.
ظرف را ۶-۱۰ ساعتی در یخچال قرار دهید تا مرغ به خوبی طعمدار شود.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار مرغ را زیر و رو کنید و بچرخانید تا مرغ به خوبی طعمدار شود.
مرحله پنجم: مواد درون شکم مرغ را آماده کنید
برای آماده سازی مواد درون شکم مرغ از مواد بسیار مختلفی مناسب با ذائقه خود میتوانید استفاده کنید.
یکی از پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن نگینی خرد کنید. در تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.
پیازها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. آلوهای خیس شده، مغز گردو، زرشک و کشمش را به محتوای درون تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
به دلخواه مقداری نمک، شکر و رب انار به مواد بیفزایید و در حد مخلوط شدن مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله ششم: شکم مرغ را پر کنید
سبزیجات خرد شده را از مرغ جدا کنید. مرغ را در سینی بگذارید و مجدد با مقداری محلول زعفران تمام قسمتهای بیرونی و درون شکم مرغ را ماساژ دهید تا مرغ به خوبی طعمدار شود.
پس از خنک شدن از مواد میانی که آماده کردید درون شکم مرغ بگذارید و با سوزن و نخ تمیزی شکم مرغ را بدوزید تا در زمان پخت مواد میانی از شکم مرغ بیرون نریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ مجلسی با سس زرشک حرفهای
مرحله هفتم: مرغ را سرخ کنید
در تابه بزرگی مقداری روغن و کره بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید تا روغن و کره داغ شوند.
مرغ را به آرامی در تابه بگذارید تا یک سمت آن را به خوبی سرخ کنید تا طلایی و برشته شود. مرغ را به آرامی بچرخانید تا سمتهای دیگرش نیز برشته و طلایی شود.
پس از سرخ شدن مرغ را به آرامی از تابه خارج کنید و در سینی بگذارید.
مرحله هشتم: سس مرغ را آماده کنید
قابلمه بزرگی با اندازه مرغ انتخاب کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید، یکی دیگر از پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید. کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و برشته شوند.
۱ عدد هویج و ۱ عدد فلفل دلمه را نیز خلالی خرد کنید و به پیازهای درون قابلمه اضافه کنید.
مقداری نمک و فلفل به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا عطر سبزیجات به خوبی آزاد شود. این سبزیجات در زمان پخت نیز عطر بسیار خوبی به مرغ میدهند.
مرحله نهم: مرغ را بپزید
آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا مواد به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و مرغ را به آرامی در قابلمه قرار دهید.
درب قابلمه را ببندید حرارت را کم کنید. زمان دهید تا با حرارت کم مرغ ۶۰-۷۰ دقیقه به خوبی بپزد و نرم شود. پس از پخت کامل مرغ باید چاشنی آن را با مقداری آبلیمو به آن بزنید.
مرحله دهم: مرغ را سرو کنید
پس از پخت کامل مرغ را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف سرو بگذارید.
به دلخواه مرغ را با سبزیجات تازه تزیین و با برنج یا نان سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن مرغ بریان در قابلمه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از مرغهای ارگانیک یا مرغهای آزاد پرورشی معمولاً طعم بهتری دارند.پخت آهسته در دمای پایین باعث میشود که مرغ به طور یکنواخت بپزد و گوشت آن نرم و آبدار باقی بماند.پوشاندن قابلمه با درپوش کمک میکند تا بخار درون قابلمه حفظ شود و مرغ به طور یکنواخت پخته شود.بعد از پخت، اجازه دهید مرغ حداقل ۱۰ دقیقه در قابلمه استراحت کند تا آبهای داخل گوشت به طور یکنواخت توزیع شوند و مرغ آبدار باقی بماند.در طول پخت، مرغ را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا از خشک شدن مرغ جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این مرغ بریان در قابلمه خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.