طرز تهیه غذای نونی کتلت گوشت چرخ کرده؛ چند نکته برای خوشمزه تر شدن آن- مجله اکالا
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
کتلت گوشت چرخ کرده یکی از محبوبترین و خاطره انگیزترین غذاهای نونی است که برای درست کردن آن از روشهای مختلفی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی خام و پخته و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این کتلت خوشمزه ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده، سیب زمینی خام رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و خوب وز دهید.
در ادامه مایه کتلت را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید و بعد در روغن داغ سرخ کنید. میتوانید این کتلت را با سیب زمینی پخته شده نیز درست کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی خام برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمسیب زمینی۳ عددپیاز۲ عددسیر۱ حبهتخم مرغ۱ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمپودر سوخاری (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: پیاز را رنده کنید
برای شروع باید پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه آنها را به صورت ریز رنده کنید.
سپس پیازها را کمی فشار دهید و آب اضافه آنها را بگیرید.
مرحله دوم: سیب زمینیها را رنده کنید
سیب زمینیها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت متوسط رنده کنید.
اگر سیب زمینیها آب انداختند، بهتر است آب اضافه آنها را نیز مثل پیازها جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت گل کلم با گوشت چرخ کرده
مرحله سوم: مایه کتلت را آماده کنید
پیاز و سیب زمینی رنده شده را در یک کاسه بریزید. در ادامه سیر رنده شده، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
حالا تخم مرغ را به سایر مواد اضافه کنید و مایه کتلت را خوب هم بزنید.
در این مرحله اگر احساس میکنید که مایه کتلت شل است، میتوانید مقداری پودر سوخاری به آن اضافه کنید تا منسجمتر شود.
مرحله چهارم: مایه کتلت را در یخچال بگذارید
در این مرحله باید یک دستکش به دست کنید و مایه کتلت را برای چند دقیقه ورز دهید.
سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید. این کار به انسجام بیشتر مایه کتلت و یکدست شدت بافت آن کمک میکند و مانع وا رفتن کتلتها در زمان سرخ کردن میشود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: کتلتها را سرخ کنید
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود.
در ادامه مقداری از مایع کتلت را بردارد و با دست به آن فرم دهید. سپس آن را در ماهیتابه قرار دهید تا سرخ شود.
برای درست کردن این کتلتها باید آنها را با ضخامت مناسب آماده کنید تا وسط کتلتها خام باقی نماند.
برای فرم دادن به کتلت گوشت میتوانید از قالب نیز استفاده کنید.
مرحله ششم: کتلتها را برگردانید
بعد از این که یک سمت کتلتها سرخ شد، میتوانید به کمک یک چنگال آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود.
تا زمانی که کتلتها سرخ نشدهاند، به هیچ عنوان آنها را جا به جا نکنید. این کار موجب له شدن کتلتها میشود.
برای این که مطمئن شوید کتلت به خوبی پخته است یا نه باید دقت کنید که کنارههای آن طلایی شده باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت مرغ
مرحله هفتم: کتلت گوشت را سرو کنید
بعد از این که کتلتها سرخ شدند، آنها را روی دستمال جاذب روغن یا دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
در ادامه کتلتها را در ظرف مناسب بچینید و همراه با گوجه فرنگی، خیار شور و نان تازه سرو کنید.
کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی پخته
برای درست کردن این کتلت باید سیب زمینیها را با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و آبپز کنید. بعد از این که سیب زمینیها پختند، صبر کنید تا خنک شوند. سپس پوست آنها را جدا کنید.
در ادامه سیب زمینیها را رنده و با سایر ترکیبات مخلوط کنید و سایر مراحل را مثل روش قبل دنبال کنید. به خاطر داشته باشید که کتلت سیب زمینی با گوشت چرخ کرده روغن بیشتری جذب میکند اما بافت تردتر و خوشمزهتری دارد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن کتلت گوشت چرخ کرده اشاره شده است، با ما همراه باشید.
قبل از ترکیب کردن پیاز با سایر مواد کتلت حتما آب اضافه آن را بگیرید تا مایه کتلت شل نشود. برای گرفتن آب اضافه پیاز میتوانید آن را با دست فشار دهید یا از صافی رد کنید.در صورتی که مایه کتلت شل شد، میتوانید مقداری پودر سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید.برای مزه دار کردن این کتلت خوشمزه میتوانید از هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.کتلت گوشت باید روی حرارت ملایم سرخ شود تا داخل آن به خوبی بپزد.میتوانید این کتلتها را با هر سسی که دوست دارید سرو کنید.کتلت گوشت چرخ کرده یک وعده غذایی کامل و خوش طعم برای شام است که میتوانید آن را با نان تازه سرو کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این کتلت از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده میشود.اضافه کردن سیر به این کتلت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف یا به جای آن از مقداری پودر سیر استفاده کنید.از مهمترین دلایل وا رفتن کتلت گوشت چرخ کرده میتوان به جدا نکردن آب پیاز و شل بودن مایه کتلت اشاره کرد.در صورتی که طعم کتلت شما شور شد، میتوانید از مقداری سیب زمینی سرخ شده بدون نمک در کنار آن استفاده کنید.در طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده بهتر است از گوشت کم چرب استفاده کنید. استفاده از گوشت پرچرب موجب میشود تا کتلتها بعد از سرخ شدن شکل خود را از دست بدهند.برای این که کتلت شما تردتر شود و طعم کتلت رستورانی را به خود بگیرد، میتوانید قبل از سرخ کردن، آن را در آرد سوخاری بغلتانید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری پودر زیره برای مزه دار کردن این کتلت استفاده کنید.اضافه کردن مقداری سبزی معطر خشک و تازه طعم بینظیری به این کتلت میبخشد.اگر فرصت کافی برای استراحت دادن به مایه کتلت ندارید، میتوانید آن را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا حالت چسبندهتری پیدا کند.در صورت تمایل میتوانید از مقداری گردوی خرد شده و زرشک نیز در مایه کتلت استفاده کنید.قبل از سرخ کردن کتلت، حتما روغن را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود.اگر دوست دارید طعم کتلت شما تند و تیزتر شود، میتوانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کتلت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.