طرز تهیه حلوای شیر عسلی خوشمزه؛ برای ماه رمضان
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
40 دقیقه
حلوای شیر عسلی یک حلوای خوشمزه و مخصوص ماه رمضان است که میتوانید از آن برای افزایش انرژی در زمان افطار استفاده کنید. اصالت این حلوا عربی است و روش پخت سادهای دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه حلوای شیر عسلی و همه فوتوفن های درست کردن این حلوای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این حلوا ابتدا باید آرد را روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه روغن را اضافه کنید. آرد و روغن را برای چند دقیقه تفت دهید و سپس پودر هل، گلاب، زعفران و شیر عسلی را اضافه کنید.
مدام حلوا را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. سپس شعله گاز را خاموش کنید. رسپی این حلوای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای حلوای شیر عسلی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشیر عسلی۳۸۰ گرمروغن جامد۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپودر هل۱ قاشق چایخوریزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازمگلاب۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدارآرد گندم۱ و ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدارخلال بادام، خلال پسته و گل محمدی خشک (برای تزیین)به مقدار لازم
مرحله اول: آرد را روی حرارت تفت دهید
برای شروع باید آرد را چند بار الک کنید و در یک ماهیتابه بریزید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته و رنگ آن کمی تیره شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای شکلاتی
مرحله دوم: روغن را اضافه کنید
روغن را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و سپس آرد را برای چند دقیقه با روغن تفت دهید تا آرد و روغن به خوبی با هم مخلوط شود.
مرحله سوم: همه مواد حلوا را مخلوط کنید
بعد از یکدست شدن بافت آرد و روغن باید ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و پودر هل، گلاب، زعفران و شیر عسلی را اضافه کنید. همه مواد را تند تند هم بزنید.
مرحله چهارم: حلوا را آماده کنید
دوباره ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و به سرعت مواد را هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و یکدست شود. زمانی که حلوا به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای نقل دبی (حلوای تافی)
مرحله پنجم: حلوا را سرو کنید
بعد از آماده شدن حلوا، آن را در ظرف مناسب بریزید و سپس این حلوای خوشمزه را با خلال پسته، خلال بادام و گل محمدی خشک تزیین کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
حلوای شیر عسلی با خامه
برای درست کردن این حلوا میتوانید از حدود ۲۰۰ گرم خامه صبحانه نیز استفاده کنید. در این روش باید شکر را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود. صبر کنید تا شکر حالت کاراملی پیدا کند و بعد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید کارامل از حرارت بیفتد.
در ادامه کره نرم شده را به آن اضافه کنید. ترکیب کارامل و کره را هم بزنید و بعد شیر عسلی، وانیل، زعفران دم کرده و مقداری گل محمدی پودر شده به آن اضافه کنید.
مواد را هم بزنید و در انتها خامه را که به دمای محیط رسیده با سایر مواد ترکیب کنید. دوباره ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و حلوا را مدام هم بزنید. زمانی که حلوا به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
حلوای شیر عسلی و خرما
برای درست کردن این حلوا باید از ترکیب ۱۰۰ گرم آرد، ۲۰ گرم آرد نخودچی، ۸۰ گرم کره، ۲۰۰ گرم خرمای بدون پوست و هسته، ۱ قاشق چایخوری پودر هل و ۱۰۰ گرم شیر عسلی استفاده کنید.
برای شروع آرد را تفت دهید و بعد کره را به آن اضافه کنید. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید و خرما را در ماهیتابه بریزید و خوب با آرد و کره مخلوط کنید.
زمانی که مواد حلوا ترکیب شدند، پودر هل و شیر عسلی را اضافه کنید و خوب ورز دهید. در انتها مواد حلوا را قالب بزنید و برای ۲ تا ۳ ساعت در فریزر بگذارید تا آماده شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حلوای شیر عسلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت حلوای شیر عسلی برای رمضان اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای خوشمزهتر شدن این حلوا میتوانید به جای روغن جامد از ترکیب آن با مقداری کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.هر چقدر آرد این حلوا را بیشتر تفت دهید، رنگ حلوای شما تیرهتر خواهد شد.شیر عسلی ترکیب شیر غلیظ گاو با شکر است که به صورت آماده در فروشگاهها به فروش میرسد.برای درست کردن شیر عسلی خانگی میتوانید ۲ پیمانه شیر را با ۲/۳ پیمانه شکر در یک ماهیتابه گود یا قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بجوشانید. زمانی که شکر به طور کامل در شیر حل شد، آن را روی کمترین دمای ممکن تنظیم کنید و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از ۴۰ دقیقه شیر عسلی شما آماده است و میتوانید از آن برای پخت این حلوا یا انواع دسرهای دیگر استفاده کنید.برای درست کردن این حلوای عربی با شیر عسل، حتما از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن زعفران میتوانید آن را با چند قاشق آب جوش و سپس چند قالب یخ ترکیب کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری وانیل برای خوش عطر شدن این حلوا استفاده کنید.برای درست کردن حلوای شیر عسلی قالبی باید مواد حلوا را در قالب بریزید و برای چند ساعت در فریزر قرار دهید. سپس حلوا را از قالب جدا کنید و در ظرف مورد نظرتان بچینید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلوای شیر عسلی برای رمضان و همه فوتوفن های درست کردن این حلوا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این حلوای خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…