طرز تهیه ماهی به شکل رولی یا حلزونی؛ برای شب عید

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

15 دقیقه

ماهی رولی یا ماهی حلزونی یک غذای خوشمزه با ظاهری هوس انگیز است که می‌توانید از این روش برای سرو کردن ماهی به روشی متفاوت در شب عید استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ماهی به شکل رولی یا حلزونی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این ماهی خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این ماهی حلزونی خوشمزه باید ماهی را به صورت نواری خرد کنید. پیاز خرد شده را همراه با سیر رنده شده، پاپریکا، پودر فلفل دلمه قرمز، آب لیمو ترش، نمک، زعفران دم کرده، سرکه و روغن زیتون ترکیب کنید و بعد تکه‌های ماهی را به این سس اضافه کنید.

بعد از چند ساعت که ماهی‌ها مزه دار شدند، آن‌ها را به صورت رولی بپیچانید و در روغن فراوان سرخ کنید. می‌توانید برای مزه دار کردن رول ماهی از رب انار نیز استفاده کنید.

رسپی این غذای فانتزی و لذیذ را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ماهی به شکل رولی یا حلزونی برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازماهی قزل آلا۱ عددسیر رنده شده۴ قاشق چای‌خوریآب لیمو ترش تازه۳ تا ۴ قاشق غذاخوریفلفل سیاهبه مقدار لازمزنجبیل۱ قاشق غذاخوریپیاز ۱ عددپودر فلفل دلمه قرمز خشک شده۱ قاشق چای‌خورینمک۱ قاشق چای‌خوریپاپریکا۱ قاشق چای‌خوریزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازمروغن زیتون (بدون بو)۴ قاشق غذاخوریسرکه سفید۲ قاشق غذاخوریروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مرحله اول: ماهی را خرد کنید

برای شروع باید ماهی قزل آلا را بشویید و پوست و استخوان ماهی را به دقت جدا کنید.

برای برداشتن استخوان‌های ریز داخل ماهی می‌توانید از موچین تمیز استفاده کنید.

سپس ماهی را از طول به صورت نواری و به ضخامت یک سانتی‌متری برش دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی زعفرانی

مرحله دوم: سس مخصوص مزه دار کردن ماهی را آماده کنید

برای شروع پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی درشت خرد کنید.

سپس سیر رنده شده را همراه با پاپریکا، پودر فلفل دلمه قرمز، آب لیمو ترش، نمک، زعفران دم کرده، سرکه و روغن زیتون را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید.

در ادامه تکه‌های ماهی را به این سس اضافه کنید و با دست مواد را هم بزنید تا ماهی‌ها به خوبی مزه دار شوند.

مرحله سوم: ماهی‌ها را در یخچال بگذارید

روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بعد آن را برای سه ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید تا همه طعم‌ها به خورد ماهی بروند.

مرحله چهارم: ماهی‌ها را به صورت حلزونی آماده کنید

بعد از این که ماهی‌ها مزه دار شدند، نوارهای ماهی را به صورت حلزونی بپیچید و با خلال دندان فیکس کنید تا شکل آن‌ها در زمان سرخ کردن حفظ شود.

مرحله پنجم: ماهی‌ها را سرخ کنید

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.

حالا رول‌های ماهی را به آرامی داخل ماهیتابه بچینید و اجازه دهید یک سمت ماهی‌ها به طور کامل سرخ شود.

در ادامه ماهی‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیا ماهی

مرحله ششم: ماهی حلزونی را سرو کنید

بعد از این که ماهی‌ها سرخ شدند، آن‌ها را برای چند دقیقه روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود.

در ادامه رول‌های ماهی را در ظرف مناسب بچینید و همراه با سبزی پلو یا برنج زعفرانی سرو کنید.

رول ماهی با رب انار

برای درست کردن ماهی به شکل رولی یا حلزونی با رب انار باید فیله بدون پوست و استخوان ماهی قزل آلا را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران مزه دار کنید.

در ادامه پیازچه، قارچ و گردو را به صورت ساطوری و ریز خرد کرده و در روغن سرخ کنید. رب انار را به این ترکیب اضافه کنید. ماهی‌ها را روی سطح صاف پهن کنید و به اندازه دلخواه برش دهید.

سپس مقداری از سسی که آماده کرده‌اید را روی ماهی بریزید و بعد ماهی را رول و با خلال دندان محکم کنید. در انتها رول‌های ماهی را در روغن داغ سرخ کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ماهی به شکل رولی یا حلزونی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت ماهی به شکل رولی یا حلزونی برای شب عید اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این ماهی می‌توانید از پاپریکای دودی استفاده کنید.به هیچ عنوان سیر را از ترکیبات این ماهی حذف نکنید، زیرا سیر طعم فوق‌العاده‌ای به این ماهی می‌بخشد. اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید از پودر سیر برای مزه دار کردن ماهی استفاده کنید.اگر به روغن زیتون دسترسی ندارید، می‌توانید از روغن مایع نیز استفاده کنید.در زمان سرخ کردن ماهی‌ها به هیچ عنوان درب ماهیتابه را روی آن نگذارید، زیرا این کار موجب آب پز شدن و آب انداختن ماهی‌ها می‌شود.برای سرخ کردن ماهی رولی باید شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید. کم بودن حرارت موجب آب انداختن ماهی‌ها می‌شود.برای خوشمزه‌تر شدن رول ماهی می‌توانید در زمان سرخ کردن، با برس مقداری زعفران و آبلیمو روی ماهی‌ها بکشید.قبل از مزه دار کردن ماهی، حتما آن را با آب سرد و روان بشویید.اگر از ماهی منجمد شده برای پخت این غذا استفاده می‌کنید، صبر کنید تا یخ ماهی‌ها به طور کامل باز شود و بعد آن را مزه دار کنید.شستن ماهی با آب نمک، موجب خوشمزه‌تر شدن ماهی و از بین رفتن بوی بد آن می‌شود.به هیچ عنوان ماهی‌ها را بیشتر از یک شب مزه دار نکنید، زیرا در این صورت طعم طبیعی ماهی از بین می‌رود.بهترین ماهی برای درست کردن این رول ماهی، ماهی قزل آلا است.می‌توانید این رول‌های خوشمزه را به صورت کبابی یا در فر نیز آماده کنید. در این روش باید ماهی‌ها را در فر قرار دهید و برای چند دقیقه با دمای متوسط بپزید یا در سیخ‌های کوچک فرو و روی حرارت ملایم کباب کنید.قبل از رول کردن ماهی حتما پوست و استخوان آن را به طور کامل جدا کنید.اگر طبع شما بلغمی و سرد است، بهتر است ماهی را در کنار غذاها و چاشنی‌های گرم استفاده کنید.برای درست کردن رول ماهی شکم پر می‌توانید از مقداری سبزیجات خرد شده، قارچ و رب انار استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ماهی به شکل رولی یا حلزونی برای شب عید و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید