طرز تهیه کیک مسقطی؛ دسر خوشمزه و خوش‌عطر ایرانی

مناسب برای

4-5 نفر

زمان آماده‌سازی

50-60 دقیقه

زمان پخت

40-45 دقیقه

کیک مسقطی یکی از دسرهای خوشمزه و خوش‌عطر ایرانی است که اصالت آن به جنوب ایران به‌ ویژه استان هرمزگان و بوشهر برمی‌گردد. این کیک ترکیبی از کیک اسفنجی و مسقطی (نوعی شیرینی سنتی ایرانی) است که بافتی نرم و لطیف دارد. اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این کیک جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک مسقطی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی کیک مسقطی، ابتدا کیک اسفنجی ساده‌ای را آماده کنید و در فر بپزید. در حین پخت کیک، کرم زعفرانی مسقطی را با ترکیب شیر عسلی، زعفران و پنیر خامه‌ای آماده کنید.

در نهایت کیک را برش دهید و با کرم مسقطی ترکیب کنید تا یک دسر فوق‌العاده لذیذ داشته باشید.

رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کیک مسقطی برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ۵ عددآرد۱ و ۳/۴ لیوانشکر۳/۴ لیوانشیر۱/۲ لیوانروغن مایع۱/۲ لیوانبیکینگ پودر۱ قاشق مرباخوریوانیل۱ قاشق چای‌خورینمک۱ پنس

مواد لازم برای کرم مسقطی

مواد لازممقدار مورد نیاززعفران دم‌کرده۱ قاشق غذاخوریشیرعسلی۱/۲ قوطیپنیر خامه‌ای۵ قاشق غذاخوریگلاببه مقدار کافی

مرحله اول: تخم‌مرغ، وانیل و شکر را ترکیب کنید

تخم‌مرغ‌های هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بشکنید.

وانیل و شکر را به آن‌ها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقه مواد را هم بزنید تا کاملاً پفکی و حجیم شوند.

مرحله دوم: شیر و روغن را اضافه کنید

شیر و روغن‌ مایع را به ترتیب به مخلوط درون کاسه اضافه کنید و هر کدام را به مدت ۳۰ ثانیه در حد مخلوط شدن هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شنی شیرعسلی

مرحله سوم: مواد خشک را اضافه کنید

آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را در کاسه ای جداگانه با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید تا ناخالصی‌های آرد گرفته شود.

مواد خشک را کم‌کم به محتوای درون کاسه اضافه کنید.

همزن را خاموش کنید و با لیسک مواد را به صورت دورانی هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.

مرحله چهارم: قالب و فر را آماده کنید

فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از شروع پخت تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت نهایی کیک شما دارد.

کف و دیواره‌های قالب مورد نظر را با کمک براش و کمی روغن مایع چرب و آرد پاشی کنید. سپس مایه کیک را درون قالب بریزید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: کیک را بپزید

قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید. کیک را به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملاً پخته شود.

پس از پخت کیک، یک خلال دندان در آن فرو کنید؛ اگر مایه‌ای به آن نچسبید، کیک آماده است.

سپس قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملاً خنک شود.

مرحله ششم: مسقطی را آماده کنید

زعفران، شیر عسلی و پنیر خامه‌ای را در غذاساز بریزید و کاملاً مخلوط کنید.

گلاب را کم‌کم به کرم اضافه و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مسقطی زعفرانی

مرحله هفتم: کیک را تزیین و سرو کنید

کیک را از قالب خارج کنید و در ظرف مورد نظر بگذارید. کیک را برش بزنید و کرم مسقطی را روی آن پخش کنید.

سپس کیک جذابتان را به دلخواه تزیین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کیک مسقطی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک مسقطی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بهتر است برای سرو، کیک را کمی در یخچال قرار دهید تا کرم بهتر جذب شود.استفاده از پودر هل در کرم، عطر دلپذیری به آن می‌دهد.الک کردن آرد چندین بار، باعث سبک شدن بافت کیک می‌شود.از هم زدن بیش از حد آرد خودداری کنید، زیرا باعث سفت شدن کیک می‌شود.برای جلوگیری از خشک شدن کیک، آن را درون فر از قبل گرم‌شده بپزید.در حین پخت، درب فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.برای بافت بهتر کیک، تخم‌مرغ‌ها را در دمای محیط قرار دهید.برای داشتن کیک نرم‌تر، می‌توان مقداری ماست به مایه کیک اضافه کرد.در صورت نداشتن پنیر خامه‌ای، می‌توانید از خامه صبحانه استفاده کنید.میزان شیر عسلی را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.اضافه کردن مقدار زعفران بیشتر، طعم بهتری به کرم مسقطی می‌دهد.گلاب را کم‌کم اضافه کنید تا عطر آن غالب نشود.می‌توان به کرم مسقطی مقداری خلال بادام یا پسته نیز اضافه کرد.می‌توانید این کیک را در قالب‌های کوچک مافین نیز بپزید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه کیک مسقطی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید