طرز تهیه غذای مخصوص چهارشنبه سوری ۱۴۰۳ / این شام خوشمزه را از دست ندهید!

به گزارش اقتصادآنلاین، چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳ از راه رسیده است؛ شبی که با روشن شدن آتش‌ها و برگزاری آیین‌های کهن، ایرانیان به استقبال سال نو می‌روند. اما در کنار همه این آداب زیبا، یک غذای سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد: رشته‌پلو مخصوص چهارشنبه‌سوری. در این مطلب، طرز تهیه رشته پلو برای چهارشنبه سوری را با تمام فوت‌وفن‌ها و نکات آن آموزش می‌دهیم تا سفره شما رنگ و بوی اصیل ایرانی بگیرد.

چرا رشته‌پلو غذای مخصوص چهارشنبه‌سوری است؟

در فرهنگ ایرانی، رشته‌پلو نماد به‌دست گرفتن “رشته کارها و سرنوشت” است. قدیمی‌ها باور داشتند که با خوردن رشته‌پلو در شب چهارشنبه‌سوری، سال جدید را با خوش‌شانسی، نظم و برکت آغاز می‌کنند. اگر به دنبال یک غذای سنتی برای چهارشنبه‌سوری هستید، بدون شک رشته‌پلو بهترین انتخاب است.

مواد لازم برای رشته پلو مخصوص چهارشنبه‌سوری (برای ۴ نفر)

برنج: ۲ پیمانه

رشته پلویی: ۱ پیمانه

پیاز بزرگ: ۱ عدد

کشمش پلویی: ½ پیمانه

خرما یا زرشک (اختیاری)

گوشت گوسفندی یا مرغ: ۳۰۰ گرم (دلخواه)

کره یا روغن: به مقدار لازم

ادویه‌ها: نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین

طرز تهیه رشته پلو چهارشنبه‌سوری مرحله به مرحله

1. آماده‌سازی برنج

برنج را شسته و با کمی نمک به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. سپس آب را جوش آورده و برنج را داخل آب جوش بریزید. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.

2. تفت دادن رشته پلویی

رشته‌های پلویی را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. مراقب باشید رشته‌ها نسوزند، چون سریع تغییر رنگ می‌دهند.

3. دم کردن برنج و رشته

رشته‌های تفت‌داده‌شده را با برنج آبکش‌شده مخلوط کنید. کف قابلمه روغن بریزید، مواد را لایه‌لایه بچینید و اجازه دهید با حرارت کم دم بکشد.

4. آماده کردن مخلفات خوش‌طعم

پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. کشمش را با کمی کره و دارچین تفت دهید. در صورت تمایل می‌توانید خرما یا زرشک را نیز اضافه کنید.

5. تهیه گوشت یا مرغ (اختیاری)

گوشت یا مرغ را با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید و بپزید. این خوراک خوشمزه را در کنار رشته‌پلو سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه رشته پلو چهارشنبه سوری

حتماً از رشته پلویی مخصوص استفاده کنید، رشته آش مناسب این غذا نیست.

اضافه کردن کمی دارچین به کشمش، عطر فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد.

برای ظاهر زیباتر، زرشک یا خرمای بدون هسته می‌تواند گزینه خوبی باشد.

اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید رشته‌پلو را بدون گوشت تهیه کنید و با مغزها تزیین کنید.

مطالب مفید