طرز تهیه فسنجان با پسته + نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
2 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
3 ساعت
فسنجان با پسته یک غذای خوشمزه است که در کرمان طبخ میشود و برای درست کردن آن به جای گردو از مقداری پسته استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه فسنجان با پسته به ۳ روش و همه فوتوفنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این خورش باید تکههای مرغ را با نمک و فلفل سیاه در روغن سرخ کنید.
در ادامه پودر پسته، رب انار و در صورت تمایل مقداری شکر به سایر مواد اضافه کنید. بعد از چند دقیقه مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
برای خواندن جزئیات طرز تهیه فسنجان با پسته میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای فسنجان با پسته با مرغ برای ۲ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازران و سینه مرغ۴۰۰ گرمروغن مایعبه مقدار لازمپیاز۱ عدد متوسطآببه مقدار لازمرب انار۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارمغز پسته۱۵۰ گرمشکر (اختیاری)۱ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: پستهها را آسیاب کنید
برای شروع باید پوست پستهها را جدا کنید و آنها را در آسیاب برقی بریزید و خوب میکس کنید تا کاملا پودر شوند. اگر به آسیاب دسترسی ندارید، میتوانید از هاون دستی برای پودر کردن پستهها استفاده کنید.
پستهها باید به طور کامل پودر شوند تا روغن آنها راحتتر خارج شود.
مرحله دوم: تکههای مرغ را سرخ کنید
مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهد. تکههای مرغ را در قابلمه قرار دهید و با مقداری نمک و فلفل سیاه سرخ کنید تا سطح مرغها کاملا طلایی شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی
مرحله سوم: پودر پسته را با تکههای مرغ تفت دهید
پودر پسته را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. این کار موجب میشود تا روغن پسته راحتتر خارج شود.
مرحله چهارم: خورش را آماده کنید
در این مرحله از پخت فسنجون پسته با مرغ باید رب انار را در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید.
در ادامه مقداری آب به خورش اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با حرارت ملایم بپزند. خورش فسنجان باید برای حدود ۳ ساعت و به آرامی بپزد تا کاملا جا بیفتد.
اگر دوست دارید طعم خورش شما کمی شیرین شود، میتوانید از مقداری شکر برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید. بعد از این که خورش شما آماده شد، میتوانید آن را با برنج کته یا آبکش سرو کنید.
فسنجان پسته با کوفته قلقلی
برای درست کردن فسنجون قلقلی با پسته میتوانید مقداری گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده و آبگیری شده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کنید.
مایع گوشتی را ورز دهید. خورش را با ترکیب پسته، پیاز، رب انار و آب آماده کنید. کوفته قلقلی ها را آماده و در روغن سرخ کنید. در ادامه کوفتهها را در خورش بیندازید و صبر کنید تا فسنجان آماده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فسنجان با مرغ
فسنجان پسته با گوشت تکهای
برای درست کردن این فسنجان باید به جای مرغ از گوشت گوساله یا گوشت گوسفند تکهای استفاده کنید. در این روش باید گوشت را با پیاز و آب بپزید و بعد در خورش بریزید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه فسنجان با پسته
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت فسنجان با پسته اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اضافه کردن شکر به این خورش اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری شیره انگور به خورش اضافه کنید تا طعم آن ملس شود.اضافه کردن مقداری زعفران به این خورش طعم بهتری میبخشد.در زمان تفت دادن پستهها باید شعله گاز را کم کنید تا طعم آنها تلخ نشود.برای پخت فسنجان میتوانید بنا به ذائقه خودتان از رب انار شیرین، ملس یا ترش استفاده کنید.بعد از تفت دادن پسته بهتر است از آب سرد برای پخت خورش استفاده کنید. این کار با وارد کردن شوک به پستهها موجب روغن انداختن آنها میشود.برای درست کردن فسنجان میتوانید از ران یا سینه مرغ استفاده کنید.یکی از مهمترین ترفندهای روغن انداختن و تلخ نشدن فسنجان در پسته این است که در زمان پخت خورش یک قالب یخ در آن بیندازید تا روغن پستهها راحتتر خارج شود.اگر دوست دارید طعم فسنجان شما ترشتر شود، بهتر است از مقداری آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید یا مقداری رب انار ترش در خروش بریزید.دز زمان پخت خورش فسنجان با پسته باید آن را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.از اضافه کردن آب زیاد به خورشت فسنجان با مغز پسته اجتناب کنید.اجازه دهید فسنجان با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.برای خوشمزهتر شدن خورش فسنجان باید از پستههای روغنی و باکیفیت استفاده کنید.تفت ندادن پسته قبل از پخت این خورش، موجب روشن شدن رنگ فسنجان میشود.مهمترین دلیل تلخ شدن خورش فسنجان پسته استفاده از پسته نامرغوب، کهنه و تلخ است. از طرف دیگر اگر پسته را برای مدت زمان طولانی تفت دهید، ممکن است رنگ آن تیره و مزه پستهها تلخ شود.برای خوش عطر شدن این فسنجان بهتر است در آخرین مرحله از پخت خورش، مقداری زعفران دم کرده غلیظ در آن بریزید.برای لعابدار شدن خورش پسته میتوانید از مقداری کدو حلوایی پخته شده استفاده کنید.فسنجان پسته مثل فسنجان با گردو، روغن زیادی ندارد ولی اگر به روش درستی طبخ شود، این نوع خورش فسنجان نیز روغن میاندازد.اگر نمیدانید خورشت فسنجان پسته غذای کدام استان است باید بگوییم که این خورش از محبوبترین غذاهای کرمان محسوب میشود.برای درست کردن فسنجون با پسته و گردو میتوانید از ترکیب پسته و گردوی میکس شده استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا به طرز تهیه فسنجان با پسته و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…