طرز تهیه کوکی گردویی خانگی برای عید نوروز
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
10-12 دقیقه
کوکی گردویی به دلیل بافت بسیار نرم و لطیفی که دارد یکی از محبوبترین و خوشمزهترین نوع کوکی است. این کوکی جذاب و پرطرفدار به روشهای بسیار مختلف و متنوعی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کوکی گردویی خانگی برای عید را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی کوکی گردویی خانگی، ابتدا کره و شکر را خوب هم بزنید تا کرمی شود.
در ادامه تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و بعد از آن، مواد خشک شامل آرد، بیکینگپودر و گردوی خرد شده را به مخلوط بیفزایید. پس از استراحت خمیر، آن را شکل دهید و در فر بپزید.
رسپی این کوکی های جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوکی گردویی برای ۴-۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازکره نرم شده۱۲۵ گرمشکر قهوهای۱/۲ پیمانهشکر سفید۱/۴ پیمانهتخممرغ۱ عددوانیل ۱/۲ قاشق چایخوریآرد سفید ۱ و ۱/۴ پیمانهبیکینگپودر ۱/۲ قاشق چایخورینمک ۱/۴ قاشق چایخوریگردوی خرد شده ۱/۲ پیمانه
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: کره و شکر را ترکیب کنید
کره هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بریزید. شکر سفید و شکر قهوهای را به آن اضافه کنید.
ابتدا با لیسک مواد را کمی با هم ترکیب کنید سپس با کمک همزن برقی ۳-۵ دقیقه مواد را هم بزنید تا کره و شکر کاملاً با هم ترکیب شوند و بافتی سبک و کرمی به خود بگیرند.
مرحله دوم: تخممرغ و وانیل را اضافه کنید
تخممرغ هم دمای محیط و وانیل را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و دوباره با هم زن مواد را مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار همزن را خاموش کنید و مواد درون کاسه را دورگیری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی گردویی برای عید
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
در ظرفی جداگانه، آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را از الک رد کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود و در نهایت کوکی شما بافتنی نرم و لطیف به خود گیرد.
مواد خشک را به تدریج به مخلوط کره و شکر اضافه و هم بزنید.
مرحله چهارم: گردو را اضافه کنید
پس از شکل گرفتن خمیر گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی خمیر را ورز دهید تا گردو به طور یکنواخت با خمیر ترکیب شود.
توجه داشته باشید که خمیر کوکی اصلاً نیازی به ورز دادن ندارد.
مرحله پنجم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر را درون پلاستیک بپیچید و حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. استراحت دادن به خمیر موجب پخت بهتر آن در فر میشود.
مرحله ششم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بگذارید.
گرم کردن فر پیش از شروع پخت کوکی یکی از مهمترین مواردی است که کیفیت بافت کوکی شما را چندین برابر میکند.
مرحله هفتم: کوکی ها را بپزید
پس از استراحت خمیر را از یخچال خارج کنید و با دست یا اسکوپ زن بستنی خمیر را به گلولههای یکسانی اندازه گردو شکل دهید.
گلولهها را با کمی فاصله روی سینی فر در کنار هم بچینید. سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه کوکی ها را بپزید تا لبههای آنها طلایی شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی برای عید نوروز
مرحله هشتم: کوکی ها را سرو کنید
بعد از پخت، کوکیها را روی توری خنککننده قرار دهید و زمان دهید تا خنک شوند سپس آنها را در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
توجه داشته باشید که کوکی در اثر مجاورت با هوا خشک میشود پس برای نگهداری طولانیمدتتر بهتر است کوکی ها را در ظرف درب بسته نگهداری کنید.
نکات و فوتوفنهای طرز تهیه کوکی گردویی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کوکی گردویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در صورت تمایل، میتوانید از شکلات چیپسی در کنار گردو استفاده کنید.ترکیب آرد سفید و آرد سبوسدار باعث بهتر شدن طعم کوکی میشود.تخممرغ را قبل از اضافه کردن به مواد، در دمای محیط قرار دهید.از هم زدن بیش از حد خمیر خودداری کنید تا کوکیها بعد از پخت نرم بمانند.اگر دوست دارید کوکیها طعم کاراملی داشته باشند، مقدار کمی عسل به خمیر اضافه کنید.برای داشتن کوکیهای نرمتر، از کره با کیفیت بالا استفاده کنید.از کاغذ روغنی برای جلوگیری از چسبیدن کوکیها به سینی استفاده کنید.اگر کوکیها بعد از پخت بیش از حد خشک شدند، آنها را در ظرف دربسته همراه با یک تکه نان قرار دهید.اگر طعم دارچین را دوست دارید، میتوانید ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین به مواد اضافه کنید.شکر قهوهای باعث مرطوب شدن بافت کوکی میشود، بهتر است آن را حذف نکنید.خمیر را قبل از پخت حتماً در یخچال استراحت دهید تا بافت بهتری پیدا کند.مقدار گردو را میتوانید بر اساس سلیقه خود کم یا زیاد کنید.برای ظاهری جذابتر، میتوانید قبل از پخت مقداری گردوی درسته روی کوکیها بگذارید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا، این کوکی گردویی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کوکی گردویی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.