طرز تهیه کوفته مدیترانه‌ای + نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

کوفته مدیترانه‌ای که به عنوان کوفته قبرسی نیز شناخته می‌شود، یک نوع کوفته سنتی و خوشمزه است که برای درست کردن آن معمولا از ترکیب گوشت قرمز، سیب زمینی و چاشنی‌های مختلف استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کوفته مدیترانه‌ای و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این کوفته خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این کوفته می‌توانید گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی و پیاز رنده شده ترکیب کنید.

در ادامه تخم مرغ، نعنا خشک، دارچین، نمک و فلفل سیاه را نیز در ظرف بریزید. مواد کوفته را ورز دهید و بعد در روغن سرخ کنید. در ادامه کوفته‌های سرخ شده را در کنار گوجه فرنگی سرخ شده سرو کنید.

می‌توانید این کوفته‌ها را در هواپز نیز سرخ کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه کوفته مدیترانه‌ای می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم کوفته مدیترانه‌ای برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازفلفل سیاه۱ قاشق چای‌خورینعنا خشک۱ قاشق چای‌خوریپیاز۱ عددپودر سوخاری۴ قاشق غذاخوریتخم مرغ۱ عدددارچین۱ قاشق چای‌خورینمک۱ قاشق چای‌خوریسیب زمینی۱ عدد بزرگگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمگوجه فرنگی۲ عدد

مرحله اول: سیب زمینی را رنده کنید

برای شروع باید سیب زمینی را بشویید و به صورت ریز رنده کنید. در ادامه سیب زمینی‌های رنده شده را کمی فشار دهید و آب اضافه‌شان را بگیرید.

مرحله دوم: پیاز را رنده کنید

پیاز را بشوید و بعد از جدا کردن پوست به صورت ریز رنده کنید. در ادامه پیازها را فشار دهید و آب اضافه‌شان را بگیرید. این کار از شل شدن مواد کوفته و وا رفتن کوفته‌ها در زمان پخت جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته کباب ترکی خوشمزه

مرحله سوم: مواد کوفته را ترکیب کنید

گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی و پیاز رنده شده ترکیب کنید.

در ادامه تخم مرغ، نعنا خشک، دارچین، نمک و فلفل سیاه را نیز در ظرف بریزید. یک دستکش به دست کنید و مواد کوفته را با دست ورز دهید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.

بهتر است مواد کوفته را چند دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله چهارم: مواد کوفته را در یخچال بگذارید

مواد کوفته را در یک کاسه بریزید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. در ادامه ظرف را برای حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کوفته شما آماده شود. این کار به انسجام بیشتر مواد کوفته و جلوگیری از وا رفتن آن کمک می‌کند.

مرحله پنجم: آرد سوخاری را اضافه کنید

مایه گوشتی را از یخچال خارج کنید. در ادامه مقداری آرد سوخاری به مواد کوفته اضافه کنید. این کار به جذب آب اضافه و بهتر شدن بافت کوفته‌ها کمک می‌کند.

مرحله ششم: به کوفته‌ها فرم دهیم

دست‌هایتان را خیس کنید و مقداری از مایه کوفته را بردارید. در ادامه کوفته‌ها را به شکل دوک مانند یا هر شکلی که دوست دارید فرم دهید و در سینی بچینید. بهتر است همه کوفته‌ها را به یک اندازه و یک شکل درست کنید تا هم زمان بپزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت شاک شوکا تونسی

مرحله هفتم: کوفته‌ها را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد، کوفته‌ها را به آرامی در روغن داغ قرار دهید.

اجازه دهید یک سمت کوفته‌ها بپزد و بعد آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز سرخ شود. به خاطر داشته باشید که در زمان سرخ کردن کوفته‌ها نباید آن‌ها را با فشار در ماهیتابه قرار دهید. این کار موجب وا رفتن کوفته‌ها می‌شود.

بعد از این که کوفته‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از ماهیتابه بردارید و کنار بگذارید.

مرحله هشتم: گوجه‌ها را سرخ کنید

گوجه فرنگی‌ها را بشویید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. گوجه فرنگی‌ها را در روغن سرخ کنید و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن‌ها بزنید تا مزه دار شوند.

مرحله نهم: کوفته‌ها را سرو کنید

کوفته‌ها را در ظرف مناسب بچینید و بعد گوجه‌های سرخ شده را در کنار آن‌ها قرار دهید. می‌توانید از مقداری سیب زمینی سرخ شده نیز در کنار این کوفته‌ها استفاده کنید و این غذای خوش طعم را در کنار برنج یا نان تازه میل کنید.

کوفته مدیترانه‌ای در هواپز

برای درست کردن این کوفته خوشمزه در هواپز باید سبد هواپز را با کمی روغن چرب کنید. کوفته‌ها را در سبد دستگاه بچینید و سپس هواپز را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا برای چند دقیقه بپزند و طلایی شوند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کوفته مدیترانه‌ای

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کوفته مدیترانه‌ای اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این کوفته‌ها باید آب سیب زمینی و آب پیاز را به طور کامل بگیرید.کوفته مدیترانه‌ای باید به صورت بیضی یا دوکی شکل آماده شود.اضافه کردن پودر سوخاری به این کوفته‌ها اختیاری است و موجب منسجم‌تر شدن بافت کوفته‌ها می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری زعفران برای مزه دار کردن کوفته مدیترانه‌ای استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از یک عدد سیب زمینی آبپز و رنده شده برای مزه دار کردن این کوفته استفاده کنید.برای درست کردن سس کوفته قبرسی می‌توانید از ترکیب یک قاشق رب گوجه فرنگی، مقداری سرکه، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید. مواد کوفته را ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید تا سس غلیظ شود.قبل از آماده کردن این کوفته باید همه مواد را برای چند دقیقه ورز دهید.نعنا خشک از اصلی‌ترین چاشنی‌های این کوفته است و به همین دلیل بهتر است آن را حذف نکنید.برای مزه دار کردن این کوفته می‌توانید به جای نعنا از مقداری مرزه و ترخون خشک نیز استفاده کنید.برای درست کردن این کوفته بهتر است از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کنید.استفاده از گوشت خشک و بدون چربی برای پخت این کوفته، موجب وا رفتن مواد آن می‌شود.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این کوفته به جای نعنا از مقداری جعفری تازه خرد شده استفاده می‌شود.اضافه کردن مقداری سیر رنده شده یا پودر سیر طعم فوق‌العاده‌ای به این کوفته می‌بخشد.برای مزه دار کردن این کوفته می‌توانید از مقداری پودر زیره و پاپریکا استفاده کنید.به هیچ عنوان مواد کوفته را بیش از حد ورز ندهید، زیرا این کار موجب سفت شدن بافت کوفته‌ها می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید این کوفته‌ها را در فر بپزید یا با مقدار کمی روغن در ماهیتابه گریل آماده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا به طرز تهیه کوفته مدیترانه‌ای و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

 

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

مطالب مفید