باید اصالتهای «کانون» را حفظ کنیم/ فعالیتهای ۶۰گانه اصالت ماست/ «بچهها» را باید به «فطرت» خودشان برگردانیم – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دیدار نوروزی با کارکنان، کارِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را حکمرانی و تربیت دانست و گفت: امسال چهار سیاست نوجوانمحوری، مرکزمحوری، مخاطبمحوری و رشد و توانمندسازی را مد نظر قرار دادیم.
به گزارش سینماپرس، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز سهشنبه پنجم فروردین ۱۴۰۴ در دیدار با شماری از کارکنان کانون ضمن آرزوی سالی پر خیر و برکت توام با عزت، پیشرفت و توسعه فردی و اجتماعی گفت: امسال سه بهار داشتیم. بهار قرآن و رمضان، بهار طبیعت و سومین بهار در کانون با نام بهار کتاب است. معاونت فرهنگی کانون اواخر سال پیش به هریک از اعضای کانون ۱۴ عنوان کتاب برای روزهای نخست سال امانت داد که بچهها برای هر روز عید بتوانند هر روز یک کتاب بخوانند.
علامتی با بیان اینکه در هستی دو کار بسیار پیچیده و سخت است که انسان را متحیر میکند، عنوان کرد: این دو کار حکمرانی و تربیت است که در ساختار کانون نیز وجود دارد. ساختار کانون طوری است که پیچیده و اثرگذار است. ما باید خود را برای کارهای سخت آماده کنیم. حکمرانی جدا از حکومتداری است.
او ادامه داد: در حکمرانی اهل فن به جای ۱۰ کار، یک کار انجام میدهند. نمود این مسئله را در جشنواره اسباببازی داشتیم به جای اینکه خود اسباببازی تولید کنیم از تولیدکنندگان حمایت کردیم. راهبری، دادن خط و نشان و ساختار است. خدا در عالم هستی، حکمرانی میکند که داخل آن حکومتهای مختلف است. کار کانون نیز حکمرانی است.
او با اشاره به اینکه تربیت برای خداست، بیان کرد: تربیت به معنی تایید افراد است نه تغییر. بچهها با فطرتی پاک، درست، مودب، با صداقت و خوبی به دنیا میآیند. باید بچهها را تایید کنیم نه تربیت. بچهها در گذر زمان، زمینی میشوند و ساختارهای طبیعی تربیتیشان دفن میشود. بچه با شور آسمانی میآید و در شعور خاکی دفن میشود.
مدیرعامل کانون با بیان اینکه کار کانون حکمرانی و تربیت است، تصریح کرد: در کانون به دنبال تغییر بچهها نیستیم. بچهها را باید به فطرت خودشان برگردانیم و این کار بدون مربی معنا ندارد. محصولات ما اعم از فیلم و کتاب باید در اختیار مخاطبِ کودک و نوجوان باشد.
سهم کانون در تحقق شعار سال، فرهنگسازی است
علامتی ادامه داد: مربی، راهبر کار در کانون است. امسال باید روی مراکز متمرکز شویم و همچنین روی مربیان کار کنیم. تولید را باید انجام دهیم اما همه بعدی پیش رویم و در خدمت مخاطب باشیم. این میسر نمیشود جز با تلاش شبانهروزی و همدلی. امسال سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده و سهم کانون در تحقق این شعار، فرهنگسازی است.
او با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماه تمرین عبودیت است ضمن توصیه به خواندن دعای وداع ماه رمضان در صحیفه سجادیه اظهار داشت: طبق آیهای از سوره تغابن باید بدانیم برای چه خلق شدیم، خدا چه میخواهد و در آن مسیر حرکت کنیم. در حدیثی که به مناسبت عید فطر نازل شده، آمده است: «هر روز که در آن گناه نباشد، عید است.»
مدیرعامل کانون خاطرنشان کرد: خداوند متعال میزبان ما در ماه مبارک رمضان است به همین دلیل خواب ما عبادت محسوب میشود و قرائت یک آیه از قرآن برابر هزار آیه و خواندن یک رکعت نماز معادل هزار رکعت است. آیه «فَاستَبِقوا الخَیرات» به دلیل اختلاف بر سر قبله نازل شد و آیه بعد از آن در مورد قیامت است. این یعنی در کار خیر مسابقه دهیم زیرا شاید دیگر فرصتی نباشد.
چهار سیاست مهم کانون در سال جدید
علامتی با بیان اینکه امسال چهار سیاست نوجوانمحوری، مرکزمحوری، مخاطبمحوری و رشد و توانمندسازی را مد نظر قرار دادیم، گفت: تکرار برخی از سیاستها مانند مرکزمحوری نشانه این است که باید تلاش مضاعفی داشته باشیم. در این مدت توفیقهایی در زمینه کتاب، فیلم و معیشت داشتیم. امسال نیز مساله معیشت کارکنان را با قدرت پیش میبریم.
او اظهار داشت: مشاغل کانون جز مشاغل سیستم اداری استخدامی نبود. سال قبل این مسئله اجرا و حکم مشاغل تخصصی زده شد و چهار پست تعریف شد. برای تقویت مراکز تلاش میکنیم. باید به گونهای عمل کنیم که افراد برای رفتن به مراکز با هم مسابقه دهند. از هیچ کوششی برای بهبود وضعیت شغلی کارکنان دریغ نمیکنیم.
اولویت امسال کانون تولید تئاترهای استانی و حمایت از آنهاست
مدیرعامل کانون اولویت امسال کانون را تولید تئاترهای استانی و حمایت از آنها بیان کرد و افزود: سینمای کانون باید با همین وضعیت پیش رود. هم اکنون سریال «بچه زرنگ» را در کنار تولید چندین فیلم در دست داریم. این اشتباه است که فقط به اعضای کانون خدمات ارائه دهیم. خدمات ما باید برای کل کودکان و نوجوانان باشد. کسی که عضو ما نیست اما کتاب ما را میخواند و فیلم ما را میبیند باید از خدمات ما بهره ببرد.
علامتی تصریح کرد: باید برای ۱۶میلیون دانشآموز و ۲۴میلیون کودک برنامهریزی کنیم. عضو ما باید میلیونی باشد. اینکه بنشینیم کودک سراغ ما بیاید برای دهههای ۵۰ تا ۷۰ جوابگو بود. الان ما باید به سراغ کودکان برویم. کانون را باید به گوشیهای موبایل ببریم. کانونپلاس را باید بالا آوریم.
او با بیان اینکه من به تغییر قانع نیستم بلکه باید تحول ایجاد کنیم، عنوان کرد: با سرعت مطمئنه باید اصالتهای کانون را حفظ کنیم. کتاب و فعالیتهای ۶۰گانه اصالت ماست. باید کانون مدرسه را تقویت کنیم و سپس سراغ پروژههای جدید مثل کانون فناوری رویم.
تلاش کنید کارهای کانون را نشان دهید نه بنده را
علامتی از مدیران عامل پیشین کانون از جمله آقایان کمال خرازی، علیرضا زرین، محسن چینیفروشان، سیدصادق رضایی، علیرضا حاجیانزاده، فاضل نظری و مهدی علیاکبرزاده یاد کرد و گفت: خوشبختانه وزیر فعلی آموزش و پرورش متوجه تربیت و کانون است و همچنین پیگیر اوضاع و تحولات کانون است. وزرای قبلی مانند آقایان علیمراد صحرایی و یوسف نوری نیز همینطور بودند.
مدیرعامل کانون خطاب به روابط عمومی کانون اظهار داشت: تلاش کنید کانون را با کتاب، فیلم، تئاتر و فعالیتهایش بشناسانید. فعالیتها باید مبنای شناسایی نشان کانون باشد.
او از همه معاونان و همکاران خود در حوزههای مختلف تشکر کرد.
در این دیدار امین کمالوندی، معاون توسعه مدیریت و منابع کانون و برخی مدیران و کارشناسان کانون به ارایه گزارشهایی از فعالیتها و تولیدات کانون در سال ۱۴۰۳ و بیان دیدگاههایشان درباره فعالیتهای کانون در سال جدید پرداختند.