بررسی آنر ایکس 7 سی ؛ میان رده خوش قیمت و جذاب چینی + ویدیو

ارسال شده توسط: مصطفی معصوم‌پور 09 فروردین 1404 ساعت 21:00

در این مطلب با یک ویدیو به بررسی گوشی میان رده آنر ایکس 7 سی – Honor X7c می‌پردازیم و مزایا و معایب آن را مرور می‌کنیم.

در پاییز سال گذشته، شرکت چینی آنر به‌صورت رسمی از گوشی میان رده و خوش قیمت آنر ایکس 7 سی – HONOR X7c رونمایی کرد. این گوشی با وجود قیمت مناسب 210 دلاری خود، از ویژگی‌های جذابی مانند نمایشگر بزرگ 6.77 اینچی با رفرش ریت 120 هرتزی، استاندارد IP64 برای محافظت در برابر نفوذ آب و گردوغبار، اسپیکرهای استریو، چیپست اسنپدراگون 685 و قابلیت Magic Capsule مشابه داینامیک آیلند گوشی های آیفون بهره می‌برد.

این گوشی اقتصادی و میان رده در رنگ‌های زیبای سبز، مشکی و سفید به بازار عرضه می‌شود و پنل پشتی آن نیز از ظاهر جذابی برخوردار شده است. اما اکنون در این مطلب قصد داریم ویژگی‌های بخش‌های مختلف آنر X7c را بررسی کنیم و نگاهی به مزایا و معایب آن بیندازیم تا ببینیم میان رده اقتصادی جدید چینی چقدر ارزش خرید دارد. در ادامه ابتدا می‌توانید ویدیوی بررسی آنر ایکس 7 سی و جدول مشخصات کامل آن را مشاهده کنید و سپس بخش‌های مختلف این گوشی را بررسی و مرور می‌کنیم.

فهرست مطالب

بررسی ویدیویی گوشی آنر ایکس 7 سی

جدول مشخصات فنی

تاریخ عرضهاکتبر 2024ابعاد166.9 در 76.8 در 8.1 میلی‌متروزن194 گرمسیم کارتدو سیم کارت نانومحافظت در برابر نفوذ آب و گردوغباراستاندارد IP64صفحه نمایش6.77 اینچی TFT LCD با وضوح 720 در 1610 پیکسل، نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 261 پیکسل در هر اینچنسبت صفحه نمایش به بدنه86 درصدسیستم عامل و رابط کاربریاندروید 14 با MagicOS 8تراشهکوالکام اسنپدراگون 685 شش نانومتریپردازندههشت هسته‌ای شامل چهار هسته 2.8 گیگاهرتزی Cortex-A73 و چهار هسته 1.9 گیگاهرتزی Cortex-A53پردازشگر گرافیکیAdreno 610رم و حافظه داخلی6/128 گیگابایت، 8/128 گیگابایت، 4/256 گیگابایت، 8/256 گیگابایت، 8/512 گیگابایتدوربین پشتیدوربین اصلی 108 مگاپیکسلی واید با فاصله کانونی 24 میلی‌متر و دیافراگم f/1.8 و اندازه سنسور 1/1.67 اینچ و فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF)، حسگر 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان با دیافراگم f/2.4سایر ویژگی‌های دوربینفلاش LED، اچ دی آرفیلمبرداریوضوح 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیهدوربین سلفی8 مگاپیکسلی واید با دیافراگم f/2.0، فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم بر ثانیهاسپیکراستریوجک 3.5 میلی‌متری هدفوندارداتصالاتWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Directبلوتوث5.0, A2DP, LEمکان‌یابیGPS, GLONASS, GALILEO, BDSدرگاه یو اس بیتایپ سی 2.0، OTGحسگرهاحسگر تشخیص اثر انگشت در لبه جانبی، شتاب‌سنج، مجاورت، قطب‌نماباتری5200 یا 6000 میلی‌آمپرساعتی (بسته به بازار هدف)شارژ35 وات سیمیرنگ‌بندیمشکی، سبز، سفید

طراحی

آنر ایکس 7 سی با طراحی شیک و زیبا و باریک خود در همان نگاه اول می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند. این گوشی در سه رنگ مشکی، سفید و سبز عرضه می‌شود که به‌خصوص رنگ‌های سبز و سفید با طرح‌های زیبایی که در پنل پشتی دارند، از زیبایی دوچندانی بهره می‌برند.

آنر X7c به‌دلیل برخورداری از نمایشگر بزرگ 6.77 اینچی، ابعاد نسبتا بزرگی دارد؛ اما ضخامت 8 میلی‌متری، طراحی تخت فریم میانی و لبه‌های گرد و البته وزن مناسب 194 گرمی باعث شده‌اند در دست گرفتن گوشی، احساس خوبی را به شما منتقل کند. اگر متریال به‌کار رفته در بدنه را فاکتور بگیریم، آنر سعی کرده در طراحی این گوشی کاملا مطابق با ترند روز جهانی عمل کند و طراحی دوربین‌ها نیز به‌سبک پرچمداران انجام شده است.

بدنه آنر ایکس 7 سی، کاملا از پلاستیک ساخته شده که البته اصلا کیفیت بدی ندارد. کلیدهای پاور و تنظیم صدا در لبه سمت راست گوشی قرار گرفته‌اند و حسگر تشخیص اثر انگشت با دکمه پاور، یکپارچه شده است. درگاه قرارگیری سیم کارت که دو سیم کارت نانو را پوشش می‌دهد در لبه سمت چپ دیده می‌شود و درگاه یو اس بی، میکروفون اصلی و اسپیکر اصلی در لبه پایینی جا خوش کرده‌اند. یک سنسور مادون قرمز و میکروفون حذف نویز و اسپیکر دوم یا اسپیکر مکالمه نیز در بالای گوشی و روی لبه فریم و نمایشگر حضور دارند.

در جلوی گوشی نیز نمایشگر 6.77 اینچی را مشاهده می‌کنیم که حاشیه‌های نسبتا زیادی دارد و تقریبا 86 درصد پنل جلویی را به خود اختصاص داده است. حاشیه‌ها در زیر نمایشگر نیز بیشتر از بخش‌های دیگر هستند. در بالای نمایشگر نیز دوربین سلفی درون یک حفره با اندازه نسبتا بزرگ قرار گرفته است. این گوشی از قابلیت Magic Capsule (کپسول جادویی) بهره می‌برد که مشابه داینامیک آیلند گوشی های آیفون عمل می‌کند. در واقع در این بخش، اطلاعاتی مانند جزئیات آهنگ در حال پخش و نوتیفیکیشن‌ها در کنار حفره دوربین سلفی به نمایش درمی‌آیند و امکان شخصی‌سازی آنها نیز وجود دارد.

در پنل پشتی، یک مربع بزرگ در قسمت بالای سمت چپ دیده می‌شود که چیدمان چهارتایی دوربین‌ها در آن قرار گرفته‌اند. این نوع چیدمان، بسیار عجیب است؛ چرا که آنر ایکس 7 سی فقط یک دوربین 108 مگاپیکسلی دارد. در واقع از بین این چهار حفره‌ای که روی جزیره مربعی‌شکل مشاهده می‌کنید، یکی برای دوربین اصلی، یکی برای حسگر تشخیص عمق میدان و یکی برای فلاش LED هستند و یکی از حفره‌ها کاملا خالی است!

در پایان بخش طراحی باید بگوییم که آنر X7c به استاندارد IP64 برای محافظت در برابر نفوذ‌ آب و گردوغبار مجهز شده است. این استاندارد نشان‌دهنده مقاومت گوشی در برابر نفوذ گردوغبار و پاشش آب است و گوشی اقتصادی آنر، به‌طور کامل ضد آب محسوب نمی‌شود. همچنین بنا بر اعلام آنر، این گوشی موفق شده گواهی پنج ستاره مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع را دریافت کند و در صورت سقوط از ارتفاع 1.5 متری، آسیبی نخواهد دید؛ البته این ادعایی است که آنر مطرح کرده و صحت و سقم آن مشخص نیست.

صفحه نمایش

در پنل جلویی آنر X7c یک نمایشگر بزرگ 6.77 اینچی قرار گرفته است. این پنل از نوع TFT LCD بوده و وضوح 1610 در 720 پیکسل، نرخ تازه‌سازی تصویر یا رفرش ریت 120 هرتزی و تراکم پیکسلی 261 پی پی آی را ارائه می‌دهد. کیفیت تصویر این پنل ال سی دی در حد و اندازه نمایشگرهای AMOLED نیست، اما باز هم به‌خوبی می‌تواند شما را راضی نگه دارد و از نظر کنتراست رنگی نیز عملکرد قابل قبولی از خود ارائه می‌کند. نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتزی نیز عملکرد روان و بدون تاخیر را ارائه می‌دهد که باعث می‌شود بازی کردن با این گوشی، تجربه خوبی را در اختیار شما قرار دهد. تراکم پیکسلی 261 پیکسل در هر اینچ، شاید یکی از معایب نمایشگر آنر ایکس 7 سی باشد که نمره این نمایشگر را پایین می‌آورد؛ چرا که نسبت به استانداردهای امروزی، حتی برای گوشی های میان رده، تراکم پیکسلی قابل قبولی به حساب نمی‌آید.

بنا بر اعلام آنر، حداکثر روشنایی این نمایشگر به 850 نیت و حداقل روشنایی آن به دو نیت در محیط‌های تاریک می‌رسد. این میزان روشنایی می‌تواند قابل قبول باشد، اما ممکن است در زیر نور شدید آفتاب، گاهی اوقات برای مشاهده محتوای به‌نمایش درآمده با مشکلاتی مواجه شوید. روی نمایشگر نیز یک محافظ Tempered Glass قرار گرفته تا از آسیب‌های احتمالی، مانند خط و خش و شکستگی نمایشگر، جلوگیری کند.

باتری

آنر ایکس 7 سی به باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی مجهز شده و البته در برخی بازارها با باتری 5200 میلی‌آمپرساعتی عرضه می‌شود. وجود چنین باتری پرظرفیتی، یکی از مزایای این گوشی اقتصادی محسوب می‌شود و آنر نیز تبلیغات زیادی برای آن کرده است. با این باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی، حتی در صورت استفاده‌های سنگین نیز می‌توانید تا یک روز کامل شارژدهی را داشته باشید و در صورت استفاده‌های معمولی، امکان استفاده از گوشی تا دو روز با هر بار شارژ کامل را خواهید داشت.

آنر ایکس 7 سی از فناوری شارژ سیمی 35 واتی پشتیبانی می‌کند و خبر خوب این است که شارژر 35 واتی درون جعبه به خریداران ارائه می‌شود. مطابق انتظار، در این گوشی اقتصادی از فناوری شارژ بی سیم نیز خبری نیست. شما با استفاده از شارژر 35 واتی می‌توانید در مدت حدود یک ساعت، باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی را از صفر تا صد درصد شارژ کنید که عملکرد خوبی محسوب می‌شود. در مجموع، بخش باتری و سرعت شارژ آنر X7c کاملا نمره قبولی را از ما کسب می‌کند و قطعا یکی از نقاط قوت این گوشی خوش قیمت به‌شمار می‌رود.

سیستم عامل و رابط کاربری

آنر ایکس 7 سی به‌صورت پیش‌فرض با سیستم عامل اندروید 14 و رابط کاربری مجیک او اس 8 به دست مشتریان می‌رسد. آنر قول پشتیبانی نرم افزاری به مدت سه سال را برای این گوشی داده که برای یک گوشی میان رده و اقتصادی، قابل قبول خواهد بود. همچنین با توجه به جدا شدن آنر از هواوی، خبری از تحریم‌ها هم نیست و فروشگاه گوگل پلی استور و تمام سرویس‌های گوگل در این گوشی موجود هستند.

رابط کاربری MagicOS 8 که به‌صورت اختصاصی توسط آنر طراحی و توسعه داده شده، بسیار ساده و روان است و به‌سادگی و به سرعت می‌توانید به آن عادت کنید. امکانات خوبی در این رابط کاربری گنجانده شده و قابلیت‌های شخصی‌سازی متنوعی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. همچنین برخی اپلیکیشن‌های اختصاصی نیز به‌صورت پیش‌فرض روی گوشی نصب شده‌اند. طراحی بصری محیط کاربری و آیکون‌ها نیز بسیار زیبا و متفاوت هستند و در مجموع، بخش نرم افزاری آنر ایکس 7 سی می‌تواند نمره قبولی را دریافت کند.

سخت افزار

چیپست شش نانومتری کوالکام اسنپدراگون 685 به‌عنوان یک تراشه میان رده، قلب تپنده آنر X7c را تشکیل می‌دهد. این تراشه در فروردین 1403 معرفی شد و چیپست نسبتا مدرنی محسوب می‌شود. همچنین اسنپدراگون 685 موفق شده امتیازهای خوبی را دریافت کند و به‌خصوص در زمینه بهینه بودن مصرف انرژی، عملکرد بسیار خوبی دارد، اما در پردازش‌های سخت افزاری، مثلا در اجرای بازی‌های سنگین، عملکرد متوسطی ارائه می‌کند. پردازشگر گرافیکی Adreno 610 نیز آن را همراهی می‌کند و وظایف پردازش‌های گرافیکی را بر عهده دارد.

آنر این گوشی را در پیکربندی‌های مختلفی به بازار عرضه می‌کند که از 6 یا 8 گیگابایت رم و 128 یا 256 یا 512 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی داخلی از نوع UFS 2.2 بهره می‌برند. امکان ارتقای فضای ذخیره‌سازی از طریق کارت حافظه جانبی میکرو اس دی نیز وجود دارد.

با وجود مجهز شدن این گوشی به یک چیپست میان رده، شما می‌توانید روی آن برای اجرای انواع بازی‌های موبایلی حساب باز کنید. حتی در زمان اجرای بازی‌های سنگین و گرافیکی نیز لگ و باگ زیادی مشاهده نمی‌شود و شما به ندرت به مشکل برخورد می‌کنید. این تراشه در گوشی‌های میان رده محبوب دیگری مانند شیائومی ردمی نوت 13 و اوپو رینو 12 نیز به‌کار رفته بود و امتحان خود را به خوبی پس داده است.

بلوتوث 5.0، درگاه یو اس بی تایپ سی 2.0 با قابلیت OTG، جک 3.5 میلی‌متری هدفون و اسپیکرهای استریو از دیگر ویژگی‌های سخت افزاری آنر ایکس 7 سی محسوب می‌شوند. اسپیکرهای استریو این گوشی، کیفیت و حجم صدای خوبی دارند و تفکیک صداهای زیر و بم نیز به‌خوبی انجام می‌شود. همچنین وجود جک 3.5 میلی‌متری هدفون نیز می‌تواند خبر خوبی برای خریداران این گوشی باشد؛ چرا که می‌توانید به‌راحتی هدفون‌های سیمی خود را به این گوشی متصل کنید. در نهایت باید به حسگر اثر انگشت اشاره کنیم که در لبه سمت راست گوشی با دکمه پاور، یکپارچه شده و عملکرد قابل اطمینانی از خود ارائه می‌کند.

دوربین

آنر ایکس 7 سی، فقط دو دوربین اصلی دارد؛ یکی در پشت و یکی در جلو. در پنل پشتی گوشی، یک دوربین قدرتمند 108 مگاپیکسلی با فاصله کانونی 24 میلی‌متر، دیافراگم f/1.8، اندازه سنسور 1/1.67 اینچ و فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF) قرار گرفته و یک حسگر تشخیص عمق میدان 2 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4، آن را همراهی می‌کند. یک فلاش LED نیز در کنار این دوربین‌ها قرار گرفته و همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، یکی از حفره‌های دوربین که در پنل پشتی دیده می‌شود، تنها جنبه تزئینی دارد.

در جلوی گوشی و درون یک حفره در بالای نمایشگر نیز دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. نوآوری جالبی که آنر در این گوشی ارائه کرده، قابلیت Magic Capsule است که مشابه داینامیک آیلند در گوشی های آیفون عمل می‌کند و در کنار دوربین سلفی، مواردی مانند نوتیفیکیشن‌ها، وضعیت سیستم، آهنگ در حال پخش و… را به نمایش می‌گذارد و امکان شخصی‌سازی آن نیز وجود دارد.

دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی در پنل پشتی، عملکرد خوبی، به‌خصوص در نور مناسب، ارائه می‌کند. عکس‌هایی که با این دوربین ثبت می‌کنید، کیفیت خوب و کنتراست بالایی دارند، اما رنگ‌ها کمی حالت اغراق شده به خود می‌گیرند و به‌نظر می‌رسد یک فیلتر روی عکس اعمال شده است. جزئیات تصاویر بسیار بالا هستند و دامنه دینامیکی عکس‌ها نیز مناسب ارزیابی می‌شود. اما در صورت عکاسی در محیط‌های کم نور و در شب‌ها، جزئیات زیادی از دست می‌روند و گاهی اوقات، نویزهای زیادی در تصاویر مشاهده می‌کنید.

عکس‌های پرتره نیز در نمایش رنگ‌ها خیلی خوب عمل نمی‌کنند و کمی حالت آبرنگی پیدا می‌کنند؛ اما جداسازی سوژه از پس زمینه و ایجاد افکت بوکه به خوبی انجام می‌شود. چند حالت عکاسی دیگر نیز در نرم افزار دوربین وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید از آنها استفاده کنید.

دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی نیز به‌معنای واقعی عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و حتی می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. حتی در محیط‌های کم‌نور نیز عکس‌های سلفی شما کیفیت رضایت‌بخشی دارند و در عکس‌های سلفی پرتره نیز جداسازی سوژه از پس زمینه به‌خوبی انجام می‌شود. در زمینه فیلمبرداری هم هر دو دوربین اصلی و دوربین سلفی می‌توانند با وضوح 1080p در نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند و متاسفانه خبری از فیلمبرداری 60 فریم بر ثانیه نیست. کیفیت ویدیوهای ضبط شده نیز بسیار خوب است، اما باید مراقب لرزش دستان خود باشید؛ چرا که لرزش‌گیر قابل اطمینانی برای فیلمبرداری وجود ندارد. همچنین در محیط‌های با نور نامناسب نیز گاها نویزهای زیادی در ویدیوهای شما دیده می‌شوند.

جمع بندی

آنر به‌عنوان یک برند چینی که قبلا زیرمجموعه هواوی بوده، سابقه خوبی در عرضه گوشی های اقتصادی با ویژگی‌های خوب و ارزش خرید بالا داشته است و به همین دلیل توانست طرفداران مخصوص به خود را پیدا کند و جای خود را در بازار ایران پیدا کند. آنر ایکس 7 سی نیز یکی از میان رده‌های جدید این شرکت در بازار کشورمان است که در حال حاضر با قیمت حدود 13 میلیون تومان به فروش می‌رسد و در این رده قیمتی با گوشی‌هایی مانند شیائومی ردمی نوت 13 و سامسونگ گلکسی A16 رقابت می‌کند.

وجود ویژگی‌های خوبی مانند باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی با شارژدهی خوب، شارژ سریع 35 واتی با وجود شارژر درون جعبه، نمایشگر بزرگ با رفرش ریت 120 هرتزی، چیپست قابل اعتماد، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و دوربین سلفی کارآمد می‌توانند ارزش خرید این گوشی را به شدت بالا ببرند. همچنین این گوشی از طراحی زیبایی برخوردار است و مخصوصا رنگ‌های سفید و سبز آن، طراحی ظاهری متفاوت و منحصربه‌فردی دارند. در نقطه مقابل، وضوح نسبتا پایین نمایشگر، تراکم پیکسلی پایین، نسخه قدیمی بلوتوث و نبود دوربین‌های اضافی مانند لنز اولترا واید می‌توانند از جمله معایب آنر X7c باشند.

مزایا و معایب آنر ایکس 7 سی

مزایا طراحی زیبا و مدرن باتری بزرگ با شارژدهی خوب سرعت شارژ مناسب وجود شارژر درون جعبه وجود جک 3.5 میلی‌متری هدفون اسپیکرهای استریو بسته نرم افزاری جذاب دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی دوربین سلفی خوب معایب وضوح نسبتا پایین نمایشگر تراکم پیکسلی پایین نمایشگر نسخه قدیمی بلوتوث نبود دوربین اولترا واید کیفیت ضعیف دوربین اصلی در برخی سناریوها بیشتر بخوانید

مطالب مفید