طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای خانگی؛ به روش قنادی
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
50-60 دقیقه
شیرینی حلوایی پستهای یکی از شیرینیهای بسیار سنتی و خوشمزهای است که به دلیل بافت لطیف و طعمی دلپذیر طرفداران زیادی دارد. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این شیرینی جذاب غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی شیرینی حلوایی پستهای، ابتدا آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، آرد را با کره و روغن ترکیب کنید. سپس پودر قند، هل و پسته را اضافه کنید و یک خمیر لطیف آماده کنید.
خمیر را به دلخواه در قالبهای سیلیکونی شکل دهید و با مقداری شکلات تزیین و سرو کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی حلوایی پستهای برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی۳ پیمانهروغن جامد۳/۴ پیمانهپودر قند۱ پیمانهکره۲۵ گرمشکلات سکهای شیری۲۰۰ گرمپودر پسته۱/۲ لیوانپودر هل۱ قاشق چایخوری
مرحله اول: آرد را آماده کنید
آرد را ۲-۳ بار الک کنید تا ناخالصی آن گرفته شود. آرد الک شده را در تابه بزرگی بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
مدام آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن کاملاً گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد. تفت دادن آرد با توجه به حرارت و جنس تابه ممکن است ۳۵-۴۵ دقیقهای زمان ببرد.
پس از تفت دادن، آرد را از تابه خارج کنید و آرد تفت داده شده را یک بار دیگر از الک رد کنید. مجدد آرد را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوز پسته یزدی خانگی
مرحله دوم: روغن جامد و کره را اضافه کنید
روغن جامد و کره را به تابه اضافه کنید. روی حرارت ملایم مواد را به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً روغن و کره جذب آرد شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: پودر قند و پودر هل را اضافه کنید
تابه را از روی حرارت بردارید و زمان دهید تا کمی خنک شود. در ظرفی جداگانه پودر قند و پودر هل را با هم ترکیب کنید.
ترکیب آنها را الک کنید تا ناخالصیهای پودر قند گرفته شود.
سپس مواد را به محتوای خنک شده درون تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
مرحله چهارم: شکلات را آماده کنید
شکلات سکهای را در کاسه کوچکی بریزید و به روش بنماری (روی بخار کتری) آن را ذوب کنید. از این شکلات برای تزیین شیرینی استفاده میشود.
میتوانید به دلخواه مقداری از شکلات آبشده درون قالبهای سیلیکونی بریزید و قالب را ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا شکلات سفت شود.
مرحله پنجم: شیرینی را شکل دهید
خمیر حلوا را به دلخواه با دست شکل دهید و در ظرف مناسبی بچینید.
شما میتوانید خمیر را پهن کنید و با کاتر دلخواه برش بزنید یا مقداری از خمیر را در قالبهای سیلیکونی روی لایه شکلات قرار دهید و با دست فشار دهید تا فشرده شود.
سپس شیرینیها را به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر بگذارید تا کاملاً سفت شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی اسکار پستهای
مرحله ششم: شیرینیها را سرو کنید
پس از گذشت زمان اعلام شده، شیرینیها را از یخچال خارج کنید و در ظرف سرو بچینید.
به دلخواه با مقداری پودر پسته، گل محمدی یا شکلات بن ماری شده شیرینیهای حلوایی جذابتان را تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن شیرینی حلوایی پستهای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای داشتن طعمهای متفاوتی از این شیرینی میتوانید به خمیر مقداری محلول زعفران، پودر پسته، پودر گردو یا پودر کاکائو اضافه کنید.هنگام فشرده کردن خمیر در قالب، دقت کنید که حبابهای هوا خارج شوند تا سطح شیرینی صاف و یکدست باشد.اضافه کردن مقدار کمی عسل به مواد باعث انسجام بیشتر بافت شیرینی میشود.برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید مقدار کمی گلاب یا زعفران دمکرده به خمیر اضافه کنید.برای لطافت بیشتر شیرینی، از ترکیب کره و روغن جامد استفاده کنید.این شیرینی را میتوان در دمای محیط نگهداری کرد، اما در فصول گرم بهتر است در یخچال باشد.در صورت تمایل میتوانید مقداری مغز پسته خرد شده را درون خمیر حلوا مخلوط کنید تا بافتی جذابتر داشته باشد.در هنگام اضافه کردن پودر قند، صبر کنید تا خمیر کمی خنک شود تا پودر قند ذوب نشود و بافت آن خراب نشود.اگر خمیر بیش از حد خشک شد، مقدار کمی روغن مایع اضافه کنید تا نرمتر شود.برای تزیین میتوانید از خلال بادام، بادام زمینی یا گردو خرد شده نیز استفاده کنید.اگر شیرینیها را برای مدت طولانی نگهداری میکنید، آنها را در ظرف دربسته و در یخچال قرار دهید.اگر دوست دارید طعم پسته بیشتر احساس شود، میتوانید مقدار پودر پسته را افزایش دهید.حتماً آرد را روی حرارت کم و با حوصله تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.از قالبهای سیلیکونی برای شکلدهی استفاده کنید تا به راحتی از قالب خارج شوند.شکلات را با حرارت غیرمستقیم آب کنید تا کیفیت و بافت آن حفظ شود.برای تنوع در طعم، میتوانید از شکلات تلخ به جای شکلات شیری استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.