مرگ دلخراش بیش از ۱۶۰۰ نفر در زلزله میانمار

به گزارش سلام نو، زلزله اصلی میانمار در عمق ۱۰ کیلومتری سطح زمین و در امتداد گسل ساگاینگ رخ داد که بخشی از مرز فعال بین صفحات تکتونیکی هند و سوندا است که سابقه زمین‌لرزه‌های شدید دارد. پس لرزه‌های قدرتمند، از جمله زمین‌لرزه ۶.۴ ریشتری، وخامت شرایط را تشدید کرد.

در میانمار، خسارات گسترده شامل تخریب ساختمان‌ها، شکاف جاده‌ها، فروپاشی یک سد و پل و آسیب به زیرساخت‌های حیاتی مانند بیمارستان‌ها گزارش شده است. مقامات نظامی حاکم بر این کشور وضعیت فوق‌العاده را در شش منطقه اعلام کرده و از جامعه بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه درخواست کرده‌اند.

در تایلند، تمرکز امدادگران بر محل ساختمانی ۳۳ طبقه در بانکوک است که پس از زمین‌لرزه فرو ریخت. احتمال می‌رود تا ۱۰۰ کارگر ساختمانی زیر آوار باشند. به‌رغم گذشت ساعت‌ها از حادثه، نشانه‌هایی از حیات در زیر خرابه‌ها گزارش شده است.

شدیدترین مناطق آسیب‌دیده شامل ماندالی، ساگاینگ و نایپیداو است. علاوه بر تخریب ساختمان‌ها، شبکه‌های برق و ارتباطات نیز مختل شده‌اند که عملیات امداد و نجات را دشوارتر کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای نشان‌دهنده گستردگی خرابی‌ها هستند. تیم‌های امداد همچنان در تلاش برای یافتن بازماندگان زیر آوار هستند، اما کارشناسان معتقدند ارزیابی کامل خسارت ممکن است هفته‌ها طول بکشد.

مردم میانمار برای دومین شب متوالی پس از زمین‌لرزه قدرتمند ۷.۷ ریشتری، به‌دلیل ترس از پس‌لرزه‌ها، در فضای باز خوابیدند. بسیاری از مردم ترجیح دادند در خیابان‌های نزدیک خانه‌های‌شان یا در اردوگاه‌های موقت در کنار یکدیگر بخوابند تا احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

مطالب مفید