طرز تهیه مربای چغاله بادام+ نکات شکرک نزدن
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
70-80 دقیقه
شاید تا به حال نام مربا چغاله بادام را نشنیده باشید. این مربا با مواد اولیه ساده و در دسترسی به راحتی آماده میشود. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای متفاوت و جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این مربا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مربای چغاله بادام را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی مربا چغاله بادام ابتدا چغاله بادامها را بشویید و کمی با آب جوش بلانچ کنید تا تلخی آنها کاهش یابد. سپس شربت مربا را با ترکیب آب و شکر آماده کنید و چغاله بادامها را به شربت اضافه کنید.
ترکیب فوق را روی حرارت بگذارید تا چغالهها بپزند و مربا به غلظت مناسب برسد. در نهایت، به آن گلاب و آبلیمو بیفزایید تا عطر و طعم بیشتری به مربا بدهید.
رسپی این مربا خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای چغاله بادام برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازچغاله بادام۱ کیلوگرمشکر۱.۵ کیلوگرمآب۱.۵ لیترآبلیمو۱ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: چغاله بادامها را آماده کنید
شاخه و برگهای اضافی چغاله بادامها را جدا کنید. سپس آنها را در کاسه آب سرد بریزید و به خوبی بشویید تا از هر گونه آلودگی و گرد و غباری تمیز شوند.
اگر چغاله بادامها هنوز کمی تلخ هستند، میتوانید آنها را به مدت ۵-۱۰ دقیقه در آب جوش بیندازید تا تلخی آنها کمتر شود. سپس، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: شربت مربا را آماده کنید
قابلمه مناسبی انتخاب کنید، شکر و آب را در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.
منتظر بمانید تا دانههای شکر در آب کاملاً حل شود، شربت به نقطه جوش برسد و کمی غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زعفران
مرحله سوم: چغاله بادامها را اضافه کنید
وقتی شربت کمی غلیظ شد، چغاله بادامها را به قابلمه اضافه کنید. سپس، به آرامی هم بزنید تا چغاله بادامها در شربت غوطهور شوند.
حرارت را کم کنید و ۶۰-۷۰ دقیقهای زمان دهید تا چغاله بادامها در شربت بپزند.
مرحله چهارم: طعمدهندهها را اضافه کنید
پس از این که شربت به غلظت مناسب رسید باید گلاب و آبلیمو را به مربا اضافه کنید.
حرارت را کمی بیشتر کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه دیگر بگذارید مربا بپزد تا غلیظ شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: مربا را خنک کنید
پس از پخت کامل مربا قابلمه را از روی حرارت کنار بگذارید و زمان دهید تا مربا در قابلمه خنک شود.
پس از خنک شدن مربا را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای چغاله بادام
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم مربای چغاله بادام و شکرک نزدن آن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در هنگام پخت مربا، حرارت را زیاد نکنید تا شکر نسوزد.از شیشههای استریل شده برای نگهداری مربا استفاده کنید.اگر میخواهید مربای شما دیرتر فاسد شود، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید.همیشه از قابلمه بزرگ استفاده کنید تا مواد به خوبی در آن ترکیب شوند.اگر مربا بعد از پخت کمی سفت شد، میتوانید کمی آب اضافه کنید.برای عطر بیشتر، میتوانید به مربا هل یا زعفران اضافه کنید.چغاله بادامها باید تازه و نرم باشند تا طعم بهتری در مربا بدهند.برای جلوگیری از تلخی چغاله بادامها، میتوانید آنها را قبل از پخت در آب جوش قرار دهید.میزان شکر بسته به ذائقه شما قابل تغییر است، برای مربای کم شیرینتر میتوانید مقدار شکر را کاهش دهید.زمانی که مربا به قوام رسید، حتماً آن را از روی حرارت بردارید تا نسوزد.اگر دوست دارید مربای شما غلیظتر شود، میتوانید آن را برای مدت طولانیتری بپزید.برای جلوگیری از رسوب شکر، حتماً در طول پخت، مربا را هم بزنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این مربای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مربای چغاله بادام از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمندان به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.