طرز تهیه لول کباب (کباب لولی)+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

30 دقیقه

لول کباب یا همان لوله کباب و کباب لولی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه است که اصالت آن به شهر تهران برمی‌گردد. این غذا طعمی نزدیک به کباب تابه‌ای و کباب کوبیده دارد اما وجه تمایز اصلی آن نسبت به این دو نوع غذا، سس آن است. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه لول کباب به همراه نکات و فوت‌وفن‌ های پخت این غذا آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای پخت لول کباب، پیازها را رنده کنید و ۸۰ درصد آب آن را بگیرید. آب، جعفری خرد شده، گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها را خوب با هم ترکیب کرده و ورز دهید. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را در یخچال بگذارید تا ۳۰ ساعت استراحت کند.

پوست گوجه را بگیرید و گوجه و فلفل دلمه را پوره کنید. سپس با کره در ماهیتابه بپزید تا غلیظ شود. کباب‌ها را رول کنید و در ماهیتابه گریل کنید. سپس سس را در یک ظرف بریزید و رول کباب‌ها را روی آن چیده و سرو کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای لول کباب برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کردهنیم کیلوپیاز۲ عدد متوسطجعفری خرد شده۲ قاشق غذاخوریگوجه۴ عدد بزرگفلفل دلمه‌ای قرمز۲ عدد متوسطروغن زیتونبه میزان لازمکره۵۰ گرمنمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، سماق، زردچوبهبه میزان لازمپیاز، جعفری، ریحان (اختیاری)به میزان لازم برای سرو

مرحله اول: آب پیاز را بگیرید

اولین گام این است که پوست پیاز را بگیرید و هر دو پیاز را رنده کنید. بعد از این کار، آب اضافی پیاز را در حد ۸۰ درصد بگیرید.

مرحله دوم: مواد داخل کباب را مخلوط کنید

گوشت را با پیازی که آب آن را گرفتید ترکیب کنید. ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده را به همراه ادویه‌ها به گوشت اضافه کنید و خوب ورز بدهید.

بعد از این که مواد داخل کباب خوب با هم مخلوط شدند، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خوب استراحت کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لقمه تِرونی (کباب قلقلی)

مرحله سوم: پوست گوجه را بگیرید

گوجه‌ها را بشورید. روی قسمت پشتی گوجه یک برش به صورت یک به‌ علاوه ایجاد کنید.

گوجه‌ها را داخل آبجوش بریزید. بگذارید تا ۱۰ دقیقه گوجه‌ها در آبجوش باقی بمانند. سپس پوست آن‌ها را بگیرید.

مرحله چهارم: مواد سس را ترکیب کنید

گوجه‌هایی که پوست آن را گرفتید، به همراه فلفل دلمه‌ای قرمز در بلندر بریزید و میکس کنید تا پوره‌ای کاملا یکدست داشته باشید. این کار را می‌توانید به کمک گوشتکوب برقی هم انجام دهید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: سس را بپزید

یک ماهیتابه پهن انتخاب کنید و کره را در آن ذوب کنید. سس گوجه را که کاملا پوره شده به کره اضافه کنید و به آن ادویه بزنید.

سس را در ماهیتابه تفت دهید تا بپزد و اجازه دهید آبش را بکشد و غلیظ شود.

مرحله ششم: کباب‌ها را رول کنید

کباب‌ها را با دست به اندازه یک وجب و به صورت هم اندازه لوله کنید.

در یک ماهیتابه گریل کمی روغن زیتون بریزید و در صورت تمایل کمی کره هم اضافه کنید. وقتی روغن داغ شد رول کباب‌ها را در ماهیتابه بگذارید.

توجه کنید که مهم است زیاد رول کباب‌ها را پشت و رو نکنید و صبر کنید تا یک طرف آن کاملا سرخ شود، سپس آن را برگردانید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای زعفرانی

مرحله هفتم: لول کباب را سرو کنید

سس را در کف یک ظرف با سطح بزرگتری بریزید. کباب‌های سرخ شده را روی این سس بچینید و رول کباب را با برنج کته یا نان، به همراه پیاز، جعفری و ریحان تازه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لول کباب

در ادامه با بعضی از نکات آشنا خواهیم شد که به کمک آن می‌توانید لول کباب را با توجه به سلیقه و ترجیحات خود به بهترین شکل ممکن آماده کنید:

در صورت تمایل می‌توانید رول کباب‌ها را در سرخ‌کن نیز سرخ کنید.برای این که سس رول کباب طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید فلفل دلمه را گریل کنید و فلفل دلمه‌ای کباب شده را به همراه گوجه پوره کنید.بهتر است هرچند از پودر سیر در پخت رول کباب استفاده می‌کنید، یک عدد سیر را هم ساطوری کرده و در مواد سس رول کباب، استفاده کنید.اگر می‌خواهید سس شما طعم بهتر و دلپذیرتری داشته باشد می‌توانید نصف یک ساقه کرفس و یک پیاز گریل شده را هم به همراه دیگر مواد داخل سس پوره کنید.در صورت تمایل می‌توانید کمی زعفران دم شده هم به سس کباب اضافه کنید. بهتر است زعفران را به مواد داخل لول کباب اضافه نکنید، زیرا این کار باعث می‌شود که مواد داخل لول کباب آب بیندازند و انسجام کافی نداشته باشند.

در این مطلب از بخش سبک زندگی اکالا با طرز تهیه لول کباب و نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه این کباب آشنا شدیم. همان‌طور که اشاره شد این غذا یک غذای سنتی و اصیل تهرانی است اما در صورت تمایل می‌توانید در این غذا به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ و بوقلمون چرخ شده هم استفاده کنید.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

مطالب مفید