طرز تهیه یخنی با چغاله بادام+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

مناسب برای

3-4 نفر

زمان آماده‌سازی

6-7 ساعت

زمان پخت

2-3 ساعت

چغاله این نوبرانه فصل بهار طرفداران بسیار زیادی دارد. شاید تا به حال نام یخنی چغاله بادام را نشنیده باشید؛ اما اگر علاقمند به امتحان کردن غذاهای سنتی با مواد اولیه فصلی هستید، این غذا یک انتخاب بسیار جذاب با طعمی منحصر به فرد برای شما است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه یخنی با چاقاله بادام را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده سازی این یخنی خوشمزه، ابتدا گوشت و نخود را با پیاز و ادویه‌های معطر روی حرارت ملایم بپزید. پس از حدود ۱.۵ ساعت، چغاله‌های شسته‌ شده را اضافه کنید و زمان دهید تا با گوشت جا بیفتند.

در مراحل پایانی، کمی شنبلیله خشک به یخنی اضافه کنید تا عطر و طعمی خاص به غذا بدهد. رسپی این غذای فصلی و خوش‌عطر را در ادامه با جزئیات کامل بخوانید.

مواد لازم برای یخنی با چغاله بادام برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت ۳۰۰ گرمدنبهبه مقدار دلخواهنخود۱ فنجانچغاله بادام تازه۲۰ عددپیاز۱ عددشنبلیله خشک۱ قاشق مرباخوریزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه و نمکبه مقدار لازم

مرحله اول: نخود را بخیسانید

نخود را تمیز کنید و پس از شستن آن را در کاسه مناسبی بریزید. مقداری آب به نخود اضافه کنید و زمان دهید تا نخود به خوبی ۴-۵ ساعتی خیس بخورد.

در این بازه زمانی بهتر است آب روی نخود را چندین بار عوض کنید. خیساندن نخود پیش از پخت موجب گرفتن نفخ آن و کمتر شدن زمان پخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه یخنی لوبیا یا گوشت لوبیا اصفهان

مرحله دوم: پیاز و ادویه‌ها را اضافه کنید

قابلمه مناسبی انتخاب کنید. گوشت‌های تکه شده و شسته شده را در قابلمه بیندازید.

پیاز را بشویید و پس از پوست گرفتن آن را به ۲-۴ قسمت برش بزنید. پیاز را روی گوشت بگذارید.

نخودهای خیسانده شده را نیز به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. در همین مرحله زردچوبه را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: گوشت و نخود را بپزید

قابلمه را روی حرارت بگذارید. ۷-۸ لیوان آب جوش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید و زمان دهید تا مواد درون آن به نقطه جوش برسند. سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.

۱-۲ ساعتی زمان دهید تا با حرارت کم گوشت و نخود به خوبی بپزند و نرم شود.

مرحله چهارم: چغاله بادام را اضافه کنید

بعد از پختن گوشت و نخود، چغاله‌های بادام را که از قبل شسته‌اید، به قابلمه اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید و ۳۰-۴۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا چغاله‌ بادام‌ها به خوبی در آبگوشت بپزند و ترشی ملایمی به کل غذا بدهند.

مرحله پنجم: شنبلیله و طعم‌دهنده‌ها را اضافه کنید

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، شنبلیله خشک، نمک و فلفل را اضافه کنید. دقت کنید شنبلیله زیاد روی حرارت نماند؛ چون طعمش تلخ می‌شود. چند جوش کوچک کافی است تا عطر دل‌انگیزش به غذا منتقل شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه یخنی نخود شیرازی

مرحله ششم: یخنی را سرو کنید

پس از پخت کامل همه مواد آبگوشت، می‌توانید آب آن را جدا کنید و سایر مواد را با گوشتکوب بکوبید.

یخنی چغاله بادام جذابتان را در کنار انواع ترشی و نان سرو و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه یخنی با چاقاله بادام

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم یخنی با چاقاله بادام اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اضافه کردن یک تکه چوب دارچین در مرحله اول پخت، عطر بی‌نظیری به غذا می‌دهد.شنبلیله را در زمان مناسب اضافه کنید؛ زیاد ماندن آن غذا را تلخ می‌کند.اگر غذا زیاد ترش شد، یک عدد سیب‌زمینی کوچک اضافه کرده و اجازه دهید با آن بجوشد.نخود را حتماً از شب قبل خیس کنید و آب آن را عوض نمایید تا نفخ نداشته باشد.پیاز را درسته یا به صورت چهار قاچ داخل غذا بیندازید، خرد کردن آن باعث کدر شدن آب یخنی می‌شود.می‌توانید از نعناع خشک یا کمی جعفری تازه در مراحل آخر استفاده کنید.از گوشت با استخوان استفاده کنید تا طعم یخنی عمیق‌تر شود.غذا را با شعله کم بپزید تا مزه‌ها بهتر ترکیب شوند.برای لعاب بیشتر، کمی دنبه به گوشت اضافه کنید.نمک را در مراحل پایانی اضافه کنید تا گوشت بهتر بپزد.در صورت تمایل، مقدار کمی عدس یا ماش هم می‌توان به نخود اضافه کرد.اگر دوست دارید غذا لعاب‌دارتر باشد، می‌توانید در پایان کمی از مواد را با گوشت‌کوب بکوبید و دوباره داخل قابلمه بریزید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه یخنی با چاقاله بادام از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

مطالب مفید