۸ فیلم برتر کمدی ایرانی سال 1403 که نباید از دست بدهید

چه پیگیر سینمای ایران باشید و چه نباشید، با تماشای تبلیغات فیلم‌های سینمایی در گوشه و کنار شهر یا در فضای مجازی و شبکه‌های تلویزیونی؛ متوجه می‌شوید که ژانر کمدی در سینمای ایران بسیار پررنگ شده است.

سال گذشته هم از این روند مستثنی نبوده، به همین دلیل در این مقاله از مجله اکالا، ۸ فیلم کمدی ایرانی ۱۴۰۳ که نباید از دست بدهید را به شما معرفی می‌کنیم.

اکنون فرصت خوبی برای نگاهی به خنده‌دارترین فیلم‌های کمدی ایرانی در سال گذشته است و در ادامه این مطلب، شما را با فیلم‌های «پول و پارتی»، «قیف»، «تگزاس۳»، «زودپز»، «تمساح خونی»، «صبحانه با زرافه‌ها»، «خجالت نکش۲» و «هفتاد سی» آشنا می‌کنیم.

۱- پول و پارتی (Pool & Party)

 

سال تولید: ۱۴۰۳کارگردان: سعید سهیلینویسنده: حسام سامری‌زادهبازیگران: ساعد سهیلی، پردیس احمدیه، امیر جعفریژانر: کمدی عاشقانه امتیاز (IMDB): ۲.۷مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقهگروه سنی:

خلاصه داستان

دختر و پسری جوان، هر دو به دنبال فریب یکدیگر و ازدواج با هم هستند؛ زیرا هر کدام در نقشه‌های خودش، فکر می‌کند که این ازدواج به نفعش است و او را به پول و خوشبختی می‌رساند.

این کمدی عاشقانه سرگرم‌کننده با رویکردی اجتماعی به مسائل روز می‌پردازد. این فیلم ماجرای دو جوان فقیر و عاشق است که برای رسیدن به پول، نقش آدم‌های ثروتمند را بازی می‌کنند.

«سعید سهیلی» سعی کرده در این فیلم؛ رقابت‌های اجتماعی، روابط سطحی و بحران‌های هویت میان جوانان را به تصویر بکشد. فیلم سینمایی «پول و پارتی» در سال ۱۴۰۲ ساخته اما در تابستان ۱۴۰۳ به اکران درآمد.

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم «پول و پارتی»

۲- قیف (Ghif)

 

سال تولید: ۱۴۰۱کارگردان: محسن امیریوسفینویسندگان: رضا عطاران، محسن امیریوسفیبازیگران: رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر، فریده سپاه منصورژانر: کمدی، تخیلی، فانتزی امتیاز (IMDB): ۲.۷مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۴ دقیقهگروه سنی:

خلاصه داستان

 

فیلم «قیف» روایت ماجراهایی عاشقانه بین چند انسان و غیرانسان است که موضعی انتقادی به شرایط جامعه دارد. «رضا عطاران» نقش شخصیت اصلی به نام «قیف» را که از سیاره‌ای به نام «هیرکانی» به زمین آمده، بازی می‌کند.

«قیف» شاهزاده هیرکان هست که جهت یافتن عشق واقعی به زمین آمده است. هیرکان، قمر نامرئی سیاره زهره در فضا است و قانون‌های سختی دارد.

«قیف» بعد از مدتی، درگیر تضادهای زندگی زمینی و عاشق یک آدم می‌شود، ولی این عشق به علت تفاوت‌های زیاد بین آنها، معضلات فراوانی به همراه دارد. اما داستان به همین جا ختم نمی‌شود زیرا او گرفتار دشمنان قبیله خود یعنی «هیرکینی‌ها» می‌شود.

فیلم «قیف» در سال ۱۴۰۱ ساخته و در تابستان ۱۴۰۳ به اکران درآمد.

بیشتر بخوانید: معرفی و بررسی فیلم «قیف» + تیزر

۳- تگزاس ۳ (Texas 3)

 

سال تولید: ۱۴۰۳کارگردان: مسعود اطیابینویسنده: حمزه صالحیبازیگران: ژاله صامتی، سام درخشانی، پژمان جمشیدیژانر: کمدی اکشنامتیاز (IMDB): ۳.۷مدت زمان فیلم: ۱۰۰ دقیقهگروه سنی:

خلاصه داستان

«تگزاس ۳» بعد از داستان مجسّمه‌های حاوی کوکائین در «تگزاس ۲» آغاز می‌شود. «ساسان» با بازی «سام درخشانی» و «بهرام» با بازی «پژمان جمشیدی» باید بقیه مجسّمه‌ها را بیابند تا معضلات امنیتی و گروگانگیری برادر «آلیس» با بازی «گابریلا پتری» برطرف شود.

 

«تگزاس ۳» شوخی‌های خوبی دارد و برای بیننده، کسل‌کننده نیست. این فیلم، بیشتر کمدی موقعیت است و شوخی‌های جنسی کمی دارد، بنابراین برای تماشا با خانواده قابل قبول است.

 

دزدیدن نماینده برزیل و جدال با خلافکاران با ماشین آتش‌نشانی، این فیلم طنز را به یک کمدی اکشن تبدیل کرده است. اگر «تگزاس ۲» را ندیده‌اید، مشکلی نیست زیرا باز هم به خوبی متوجه داستان «تگزاس ۳» خواهید شد.

 

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

۴- زودپز (Zoodpaz)

 

سال تولید: ۱۴۰۲کارگردان: رامبد جواننویسنده: محسن تنابنده، مهدی نادری، ابوالفضل کاهانیبازیگران: محسن تنابنده، نوید محمدزاده، گلاره عباسیژانر: کمدیامتیاز (IMDB): ۴.۴مدت زمان فیلم: ۱۰۸ دقیقهگروه سنی: –

خلاصه داستان

قصه فیلم «زودپز» در تهران در سال ۱۳۶۶ در زمان جنگ تحمیلی اتفاق می‌افتد. زمانی که زودپز بالای مغازه پدر خانواده می‌ترکد، او فوت می‌کند.

«شاهین» با بازی «نوید محمدزاده» و «سیروس» با بازی «محسن تنابنده» که نمی‌خواهند مجرم شناخته شوند، می‌خواهند طوری وانمود کنند که انگار پدر خانواده در بمباران عراق شهید شده است.

«سیروس» پیش از انقلاب علاف و ولگرد بوده و بعد از انقلاب همراه باجناقش شاهین، مشغول خلاف‌های کوچک ‌شده است. آنها که همراه با همسران‌شان در خانه پدرزن خود زندگی می‌کنند، به فروش فیلم‌های ویدئو، کارت‌های بازی و چیزهایی از این قبیل می‌پردازند که در دهه شصت ممنوع بودند.

فیلم «زودپز» در سال ۱۴۰۲ ساخته شد و در پاییز ۱۴۰۳ به اکران درآمد.

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم سینمایی «زودپز» + تیزر

۵- تمساح خونی (Alligator Blood)

 

سال تولید: ۱۴۰۲کارگردان: جواد عزتینویسنده: پدرام افشاربازیگران: جواد عزتی، عباس جمشیدی‌فر، الناز حبیبیژانر: کمدی اکشنامتیاز (IMDB): ۵.۲مدت زمان فیلم: ۱۰۶ دقیقهگروه سنی: مناسبِ بالای ۱۵ سال

خلاصه داستان

داستان «تمساح خونی» حول محور «هومن» با بازی «جواد عزتی» و «پیمان» با بازی «عباس جمشیدی‌فر» می‌چرخد که مشکلات شدید مالی دارند.

آنها برای حل مشکلات مالی خود، به قمار روی می‌آورند. این دو جوان که در زندگی‌شان مدام شکست خورده‌اند، این بار به سراغ قماری بزرگ رفته‌اند که آنها را با افراد گردن‌کلفتی در می‌اندازد.

شاید «هومن» و «پیمان»، انسان‌های کم‌خطایی نباشند اما آدم‌های بدی هم نیستند و مخاطب گاهی با آنها هم‌دل می‌شود. آنها برای خلق معجزه پول‌دار شدن، به کازینو روی آورده‌اند.

۶- صبحانه با زرافه‌ها (Sobhaneh Ba Zarafeha)

سال تولید: ۱۴۰۲کارگردان: سروش صحتنویسنده: سروش صحت، ایمان صفاییبازیگران: بهرام رادان، پژمان جمشیدی، هوتن شکیباژانر: کمدی اکشنامتیاز (IMDB): ۶.۴مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۷ دقیقهگروه سنی:

خلاصه داستان

«پویا» با بازی «هوتن شکیبا»، «شاهین» با بازی «بیژن بنفشه‌خواه» و «مجتبی» با بازی «بهرام رادان» به عروسی «رضا» با بازی «پژمان جمشیدی» دعوت شده‌اند.

«رضا» چند سالی دنبال بله گرفتن از خانواده عروس بوده و بالاخره موفق شده بله را بگیرد. خانواده عروس سنتی هستند و «مجتبی» که فامیل نزدیک داماد است به توصیه او به الکل لب نمی‌زند اما دوستانش برای خوش‌گذرانی به استفاده از مواد مخدر مثل کوکائین روی می‌آورند و به «مجتبی» و «رضا» هم پیشنهاد می‌دهند، البته در موتورخونه ساختمون و دور از چشم همه.

برادر عروس مراقب داماد است تا خطایی از او سر نزند، اما وقتی «رضا» اوردوز می‌کند، مراسم عروسی به شبی وحشتناک تبدیل می‌شود. فیلم «صبحانه با زرافه‌ها» در سال ۱۴۰۲ ساخته شده و در پاییز ۱۴۰۳ به اکران درآمد.

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم سینمایی «صبحانه با زرافه‌ها» + تیزر

۷- خجالت نکش ۲ (Don’t Be Embarassed 2)

سال تولید: ۱۴۰۲کارگردان: رضا مقصودینویسندگان: رضا مقصودی، افرا جورابلوبازیگران: شبنم مقدمی، احمد مهران فر، بهاره کیان‌افشارژانر: کمدی عاشقانهامتیاز (IMDB): ۳.۳مدت زمان فیلم: ۱ ساعت و ۳۵ دقیقهگروه سنی:

خلاصه داستان

«قنبر» و «صنم» زندگی روستایی و آرامی با دختر خود به نام «هدیه» دارند. «قنبر» با یک دکتر قلابی در اینستاگرام آشنا می‌شود و معتقد است که علت معضلات زندگی مشترک آن‌ها، نحسی روز عقدشان بوده است.

به توصیه دکتر، آنها باید طلاق گرفته و در روز خوش‌یمنی دوباره ازدواج کنند. ولی بعد از طلاق، اتفاقات طنز و معضلات تازه‌ای برای این زوج رخ می‌دهد که سبب تغییرات فراوانی در زندگی آنها می‌شود.

برخی منتقدان معتقدند که فیلم «خجالت نکش ۲» نسبت به نسخه ۱ آن، در طنز و روایت‌گری داستان، ضعیف‌تر عمل کرده است. این فیلم به بیان مسائل اجتماعی همراه با کنایه‌های سیاسی پرداخته است. فیلم «خجالت نکش ۲» در سال ۱۴۰۲ ساخته و در بهار ۱۴۰۳ به اکران درآمد.

۸- هفتاد سی (Seventy Thirty)

سال تولید: ۱۴۰۲کارگردان: بهرام افشارینویسنده: حمزه صالحیبازیگران: بهرام افشاری، هوتن شکیبا، الهه حصاریژانر: کمدی اجتماعیامتیاز (IMDB): ۵.۱مدت زمان فیلم: ۱۰۰ دقیقهگروه سنی:

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم سینمایی «هفتاد سی» + تیزر

خلاصه داستان

«برات» با بازی «بهرام افشاری» و «پرویز» با بازی «هوتن شکیبا» تلاش می‌کنند که یعقوب با بازی «سیاوش طهمورث» را که برنده جایزه قرعه‌کشی شده، زنده نگه دارند تا او بتواند جایزه‌اش دریافت کند و آنها نیز سهمی از این جایزه ببرند.

اما یک پزشک می‌گوید که «یعقوب» به زودی می‌میرد. اگر او بمیرد، تمام نقشه‌های «برات» و «پرویز» برای پولدار شدن نقش بر آب می‌شوند.

در این مقاله از بخش سبک زندگی مجله اُکالا، در مورد ۸ فیلم کمدی ایرانی ۱۴۰۳ که نباید از دست بدهید، صحبت کردیم. اگر هر کدام از این خنده‌دارترین فیلم‌های کمدی ایرانی در سال گذشته را دیده‌اید، نظر خود را در مورد آن برای ما بنویسید.

آرمان صالحی هستم نویسنده، عضو انجمن روزنامه‌نگاران تهران و مترجم مجله اُکالا

مطالب مفید