طرز تهیه مربای بهار نارنج+ نکات گرفتن تلخی و شکرک نزدن
مناسب برای
1 شیشه
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
مربای بهار نارنج از خوش عطر و طعمترین مرباهای فصل بهار است که برای درست کردن آن از شکوفههای معطر نارنج استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای بهار نارنج و همه فوتوفن های درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا باید بهار نارنج را در آب بخیسانید و بعد چند دور در آب بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی آنها گرفته شود. در ادامه شکر و آب را ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید.
بعد از این که شکر در آب حل شد، صبر کنید تا خنک شود و سپس گلبرگهای بهار نارنج را اضافه کنید. حدود یک ساعت صبر کنید تا مربا آماده شود. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت مربا میتوانید آبلیمو را اضافه کنید.
میتوانید این مربا را با عسل، زعفران و همچنین بهار نارنج خشک نیز آماده کنید.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای بهار نارنج
مواد لازممقدار مورد نیازبهار نارنج۴ پیمانهشکر۳ پیمانهآب۴ پیمانهآبلیمو۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: گلبرگهای بهار نارنج را بخیسانید
برای شروع باید گلبرگهای تازه بهار نارنج را از ساقه جدا کنید و با آب سرد بشویید و چند بار آبکشی کنید.
سپس آنها را در یک ظرف آب سرد بریزید و حدود نیم ساعت بخیسانید. برای این که گلبرگها به طور کامل در آب غوطه ور شوند، میتوانید یک آبکش را روی آنها قرار دهید.
در این مدت باید ۴ تا ۵ بار آب بهار نارنجها را دور بریزید و آنها را دوباره در آب سرد بریزید. این کار به از بین بردن تلخی بهار نارنج کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چغاله بادام
مرحله دوم: گلبرگهای بهار نارنج را بجوشانید
یک قابلمه را با آب پر کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد گلبرگهای بهار نارنج را در آب جوش بریزید.
بعد از ۳ تا ۴ دقیقه گلبرگها را آبکش کنید و در آب سرد بریزید تا له نشوند. سپس دوباره این کار را تکرار کنید.
برای گرفتن تلخی بهار نارنج بهتر است ۲ تا ۴ بار این کار را تکرار کنید و هر بار بعد از آبکشی گلبرگها دوباره آنها را در آب سرد بریزید.
مرحله سوم: شهد مربا را آماده کنید
برای درست کردن شهد این مربا میتوانید شکر و آب را با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
به هیچ عنوان شکر را هم نزنید تا به دیواره قابلمه نچسبد و اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود.
بعد از این که شربت آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید تا خنک شود.
مرحله چهارم: مربا را آماده کنید
در این مرحله باید بهار نارنجها را در شربت خنک شده بریزید و قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از این که مربا شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه را به صورت نیمه روی آن بگذارید و حدود یک ساعت صبر کنید تا مربای شما آماده شود و به غلظت مناسب برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست نارنج
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
در زمان پخت مربا باید هر از چند گاهی آن را هم بزنید. بعد از این که مربا به طور کامل پخت و شهد آن غلیظ شد، آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید.
حدود ۱۵ دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه مناسب بریزید.
بعد از این که مربا آماده شد، آن را در یخچال نگهداری کنید.
مربای بهار نارنج زعفرانی
برای درست کردن این مربا باید در ۱۵ دقیقه نهایی پخت مربا و زمانی که آبلیمو را اضافه میکنید، مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. این کار موجب خوشرنگتر شدن مربا میشود و عطر بهتری به آن میبخشد. سایر مراحل پخت این مربا مثل روش قبل است.
مربای بهار نارنج عسلی
در طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی باید شکر را حذف کنید و بعد از گرفتن تلخی بهار نارنج، آن را در آب بجوشانید تا نرم شود. در ادامه برای مزه دار کردن مربا مقداری عسل به آن اضافه کنید. در ۲ دقیقه نهایی پخت مربا نیز میتوانید زعفران و گلاب را اضافه کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مربای بهار نارنج خشک
روش پخت مربای بهار نارنج خشک و تازه هیچ تفاوتی با هم ندارد. برای درست کردن این مربا باید گلبرگهای خشک شده بهار نارنج را بشویید و در آب بخیسانید تا نرم شوند. سپس به روشی که گفته شد تلخی گلبرگها را بگیرید و مربا را آماده کنید.
علت خشک شدن مربای بهار نارنج
خشک شدن مربای بهار نارنج معمولا به چند دلیل ایجاد میشود. استفاده از شکر زیاد برای پخت این مربا و همچنین عدم استفاده از آبلیمو از مهمترین دلایل خشک شدن مربا محسوب میشوند.
در صورتی که این مربا را برای مدت طولانی روی حرارت بجوشانید، شهد آن سفت میشود و مربا بافت خشکی پیدا میکند.
روشهای جلوگیری از شکرک زدن مربای بهار نارنج
در این بخش به چند نکته مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربا اشاره شده است.
برای جلوگیری از شکرک زدن این مربا باید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.بعد از آماده کردن مربا باید درب آن را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. ورود هوا و رطوبت به داخل این مربا موجب کپک زدن و خراب شدن آن میشود.جوشاندن طولانی مدت این مربا موجب شکرک زدن آن میشود.برای درست کردن این مربا حتما از مقدار شکر مناسبی استفاده کنید، در صورتی که مقدار شکر زیاد باشد، مربا شکرک میزند.برای جلوگیری از شکرک زدن مربا میتوانید به جای آبلیمو از مقداری آب نارنج یا جوهر لیمو استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای ریواس و توت فرنگی
گرفتن تلخی مربای نارنج
برای گرفتن تلخی گلبرگهای بهار نارنج باید ابتدا آنها را در آب بخیسانید و بعد چند بار در آب جوش بریزید و آبکش کنید و با آب سرد آنها را بشویید تا تلخی گلبرگها به طور کامل گرفته شود. تعداد دفعات جوشاندن بهار نارنج به مقدار تلخی آنها بستگی دارد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای بهار نارنج
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن مربای بهار نارنج اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای این که مطمئن شوید تلخی بهار نارنج گرفته شده است، بهتر است هر بار بعد از جوشاندن گلبرگها آنها را بچشید و زمانی که دیگر تلخ به نظر نمیرسند، این فرآیند را متوقف کنید.به خاطر داشته باشید که جوشاندن بیش از حد گلبرگهای بهار نارنج موجب از بین رفتن عطر و طعم آنها میشود.اضافه کردن زعفران به این مربا رنگ بهتری به آن میبخشد.هر بار بعد از جوشاندن بهار نارنج باید از آب سرد برای شستن گلبرگها استفاده کنید.اگر به آبلیموی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری آب نارنج برای مزه دار شدن مربا و جلوگیری از خراب شدن آن استفاده کنید.مهمترین دلیل جمع شدن مربای بهار نارنج، استفاده از شکر زیاد، عدم استفاده از اسید لیمو و همچنین اضافه نکردن مقداری پکتین در مربا است.برای درست کردن این مربا حتما چوبها و پرچمهای بهار نارنج را جدا و تنها از گلبرگهای آن استفاده کنید.اضافه کردن گلاب موجب خوش عطرتر شدن این مربا میشود.هر چند بهار نارنج عطر فوق العاده دارد، اما در صورت تمایل میتوانید برای خوش عطرتر شدن این مربا از مقداری هل سبز و چوب دارچین نیز استفاده کنید.برای جلوگیری از کپک زدن این مربا باید درب شیشه را محکم ببندید و آن را یک شب تا صبح به صورت وارونه در آشپزخانه قرار دهید تا هوای اضافه آن خارج شود.علت کدر شدن مربای بهار نارنج جوشاندن بیش از حد گلبرگهای بهار نارنج است.اگر مربای شما شکرک زد، میتوانید آن را همراه با مقداری آبلیمو و نصف لیوان آب در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای بهار نارنج و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.