ادامه حملات نیروهای مسلح یمن به اسرائیل

فرارو- همین هفته گذشته بود که ارتش اسرائیل اعلام کرد در پاسخ به حملات موشکی نیروهای انصارالله، فرودگاه بین‌المللی صنعا در یمن را هدف قرار داده است. پس از آن بود که رسانه‌های وابسته به انصارالله نیز حمله به فرودگاه صنعا را تأیید کردند. 

به گزارش فرارو، خالد الشایف، مدیرکل فرودگاه بین‌المللی صنعا پس از این بمباران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این حمله سبب شد تا آخرین هواپیمای غیرنظامی خطوط هوایی یمن نیز از بین برود. 

بنابر اعلام الجزیره، هواپیمایی که هدف حمله اسرائیل قرار گرفت و منهدم شد، قرار بود حجاج بیت الله الحرام را به عربستان سعودی ببرد. 

همچنین پس از این حمله «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ اسرائیل مدعی شد نیروهای اسرائیلی به اهداف تروریستی نیروهای حوثی در فرودگاه صنعا حمله کرده و آخرین هواپیمای باقی‌مانده را نیز منهدم کردند. 

کاتس همچنین در ادامه ادعاهای خود گفت: «این پیامی روشن و ادامه‌دار در خصوص سیاست ماست: هرکس به سوی اسرائیل آتش بگشاید، بهای سنگینی را خواهد پرداخت.» 

پس از این نخست وزیر اسرائیل نیز مدعی شد هرکسی خسارتی را روانه اسرائیل کند، با قدرت (و پاسخی) بزرگتر روبرو خواهد شد. 

ادامه حملات نیروهای مسلح یمن با وجود تهدیدات اسرائیل

اما حملات سنگین اسرائیل و تهدیدات مقامات این رژیم سبب نشد تا نیروهای انصارالله از حمله به مواضع و فرودگاه‌های رژیم صهیونیستی دست بکشند. در تازه‌ترین مورد، رسانه‌های خبری اعلام کردند نیروهای انصارالله یک فروند موشک بالستیک به‌سوی اسرائیل شلیک کرده است. 

طبق اعلام خبرگزاری شینهوای چین، انصارالله یمن دوشنبه شب مسئولیت شلیک یک موشک بالستیک را که فرودگاه بن گوریون در مرکز اسرائیل را هدف قرار داد، بر عهده گرفته است. با این حال ادعا شده است که این موشک بالستیک به وسیله سامانه‌های پدافندی اسرائیل رهگیری شده است. 

شینهوا به نقل از شبکه المسیره یمن گزارش داد: «نیروی موشکی [یمن] یک عملیات نظامی را به انجام رساند که طی آن، فرودگاه بن گوریون در تل آویو با استفاده از یک موشک بالستیک هدف گرفته شده است.» 

یحیی سریع، فرمانده نیروهای مسلح یمن نیز در این باره گفت: «این عملیات با ایجاد اختلال [در روند پروازهای فرودگاه بن گوریون] به هدف خود رسیده و سبب شده است تا میلیونها اسرائیلی به دنبال پناهگاه باشند و ترافیک هوایی فرودگاه بن گوریون را به شکل موقت متوقف کرد.» 

یحیی سریع همچنین گفت که این حمله در پاسخ به جنایات اسرائیل در غزه صورت گرفت. 

به نوشته خبرگزاری شینهوای چین، پس از شلیک موشک بالستیک از سوی یمن، آژیرهای هشدار فعال شد و همچنین پیامهای هشدار به گوشی‌های هوشمند میلونها نفر از ساکنان سرزمینهای اشغالی فرستاده شد تا آن‌ها به پناهگاه‌ها بروند. 

خساراتی که آمریکا را مجبور به توافق کرد

اما این تنها اسرائیل نبوده است که در چند وقت اخیر تلاش کرده تا مانع حملات مکرر نیروهای یمنی به اسرائیل در اعتراض به جنایت این رژیم در غزه شود، بلکه پیشتر نیز آمریکا با انجام عملیاتی گسترده در دریای سرخ تلاش داشت تا یمنی‌ها را از حملاتشان منصرف کند؛ عملیاتی که در آخر سر با تحمیل خسارتهای گسترده به جنگنده‌ها و پهپادهایی آمریکایی روبرو شد و در نهایت آمریکا برای آنکه خسارت بیشتری را متحمل نشوند، مجبور شد با نیروهای مسلح یمن توافقی را به امضا برساند. 

جنگنده‌هایی که یکی پس از دیگری غرق شدند

اما در جریان حملات آمریکا به نیروهای مسلح یمن که با مقاومت نیروهای یمنی روبرو شد، آمریکا سه جنگنده گرانقیمت از نوع اف-۱۸ خود را از دست داد. در همین ارتباط، ماه گذشته پایگاه خبری (The Aviationist) در گزارشی به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان اعلام کرد ناو هواپیمابر آمریکایی یواس‌اس هری ترومن که به منطقه آمده است، سومین جنگنده اف-۱۸ سوپرهورنت خود را نیز از دست داد. 

ماه گذشته شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از برخی منابع گزارش داد یک اف/ای-۱۸ سوپرهورنت دیگر نیز از روی ناو یواس‌اس هری ترومن به دریای سرخ سقوط کرد. با این حال بنابر این گزارش، دو سرنشین این جنگنده توانستند به موقع اجکت کرده و تنها دچار جراح‌های سطحی شدند. 

پایگاه ThE Aviationist همان زمان در گزارش خود اعلام کرد این، دومین جنگنده سوپرهورنتی است که تنها ظرف یک هفته از روی ناو هری ترومن به دریا می‌افتد و سومین جت اف-۱۸ سوپر هورنت متعلق به ناو هری ترومن است که در جریان مقابله با نیروهای یمنی به دریای سرخ سقوط می‌کند. 

این در حالی اس که بنابرگزارشها، قیمت اف-۱۸ سوپرهورنت حدودا ۶۷.۴ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. 

پهپادهایی که یکی پس از دیگری شکار نیروهای یمنی شدند

اما آمریکا در جریان مقابله با نیروهای مسلح یمن تنها دچار خسارت از ناحیه جنگنده‌هایش نشد، بلکه پهپادهای گران‌قیمت این کشور نیز یکی پس از دیگری شکار نیروهای یمنی شدند. 

ماه گذشته خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام آمریکایی فاش کرد آمریکا هفت عدد پهپاد چند میلیون دلاری از مدل‌ام کیو-۹ ریپر را از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) تا کنون از دست داده است. بر اساس این گزارش، سقوط این تعداد پهپاد در یمن آن هم در مدتی کوتاه در حالی است که قیمت هرکدام از این نوع پهپادها، ۳۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. 

وقتی آمریکا با هزینه گزاف مجیور به خروج از یمن شد

اما پس از این خسارتهای سنگین بود که آمریکا مجبور شد با امضای توافق آتش‌بسی با نیروهای انصارالله، ناو هری ترومن خود را از خاورمیانه خارج کند. 

پس از این توافق وزارت خارجه عمان اعلام کرد که رایزنی‌های مستمر مسقط با طرف‌های درگیر (آمریکا و یمن)، به تفاهمی انجامیده که بر اساس آن، هر یک از طرفین از هدف قرار دادن دیگری از جمله ناوها و کشتی‌های آمریکایی خودداری خواهند کرد. 

همچنین بعد از این توافق، ناو آمریکایی هری ترومن نیز مجبور شد بدون آنکه موفقیتی ملموس بدست آورد، با متحمل شدن خسارتهای فراوان خاورمیانه را ترک کند و راهی آبهای دریای مدیترانه شود تا پس از شرکت در رزمایش نظامی ناتو، راهی آمریکا شود. در همین ارتباط، پایگاه آمریکایی بیزنس اینسایدر اعلام کرد ناو هری ترومن پس از از دست دادن سه جنگنده خود در دریای سرخ، درحال رفتن به خانه است.

به نظر می‌رسد پس از شکست آمریکا در متوقف ساختن حملات نیروهای مقاومت یمن، ظاهرا این بار نوبت اسرائیلی‌ها رسیده تا با شکست در برابر یمن، دست از حملات تلافی‌جویانه برداشته و جنگ غزه را نیز متوقف کنند. حمله روز دوشنبه نیروهای مسلح یمن به فرودگاه بن گوریون بار دیگر نشان داد نیروهای مسلح یمن به رغم حملات سنگین آمریکا و اسرائیل همچنان قادر هستند عملیاتهای فرامرزی خود را به دقت به انجام برسانند.

مطالب مفید