طرز تهیه ترشی لیته خرمالو+ نکات کپک نزدن

مناسب برای

۸۰۰ گرم

زمان آماده‌سازی

۱ روز

زمان پخت

۵ دقیقه

پاییز بهترین زمان برای آماده کردن ترشی‌ با میوه‌های خوشمزه پاییزی است. اگر از طرفداران طعم خرمالو هستید، ترشی خرمالو یک ترشی خوشمزه و متفاوت است که می‌توانید آن را به سرعت در منزل آماده کنید. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه ترشی لیته خرمالو آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن ترشی لیته خرمالو، خرمالوها را خرد کرده و در یک شیشه بریزید. سرکه، نمک، فلفل، شکر و زنجبیل را روی حرارت بگذارید تا بجوشند، سپس آن را روی خرمالوها بریزید.

در شیشه را ببندید و برای یک روز در یخچال بگذارید تا جا بیفتد. در ادامه با طرز تهیه ترشی لیته خرمالو به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای ترشی لیته خرمالو 

مواد لازممقدار مورد نیازخرمالو5 عدد بزرگسرکه1 ونیم لیوانشکر½ لیوانزنجبیل تازه1 بند انگشتنمک1 قاشق غذاخوریفلفل قرمز½ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه½ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: خرمالو را آماده کنید

پوست خرمالوها را بکنید و آن‌ها را خرد کنید. قطعات خرد شده خرمالو را در یک شیشه تمیز و استریل شده با آب جوش بریزید.

می‌توانید از خرمالوهای خیلی رسیده استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید به جای خرد کردن خرمالوها، آن‌ها را کاملا پوره کنید و بعد در شیشه بریزید.

مرحله دوم: سرکه را روی حرارت بگذارید

سرکه را روی حرارت بگذارید و آن را با نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و شکر مخلوط کنید.

اگر خرمالوهایی که برای ترشی انتخاب کرده‌اید خیلی شیرین هستند، می‌توانید مقدار شکر مورد استفاده را کمتر کنید.

حرارت را روشن کنید تا سرکه بجوشد و شکر و بقیه مواد در آن حل شوند. وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه بندری

مرحله سوم: سرکه را در ترشی بریزید

ترکیب سرکه را روی محتویات ترشی بریزید. زنجبیل را خرد کرده یا رنده کنید و به شیشه اضافه کنید.

در شیشه را ببندید و آن را در یخچال قرار دهید. بعد از ۲۴ ساعت می‌توانید این ترشی را مصرف کنید.

چه موادی را می‌توان به ترشی لیته خرمالو اضافه کرد؟

بنا بر سلیقه خود می‌توانید مواد زیر را هم به ترشی لیته خرمالو اضافه کنید:

۱ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم شده۳ عدد برگه هلو یا زردآلو که در سرکه خوابیده و نرم شده۱/۴ قاشق چایخوری سیاه دانه۱/۲ قاشق چایخوری تخم گشنیز نیم‌کوب۱ قاشق مرباخوری تمبر هندی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی زالزالک لیته و ساده

نکاتی برای کپک نزدن ترشی خرمالو

برای کپک نزدن ترشی خرمالو موارد زیر را رعایت کنید:

به هیچ عنوان در ترشی خرمالو قاشق کثیف فرو نکنید.از قاشق مرطوب برای برداشتن ترشی استفاده نکنید.بعد از بستن در شیشه ترشی می‌توانید آن را در یک قابلمه آبجوش برای ۱۰ دقیقه قرار دهید تا بجوشد و کاملا استریل شود. البته حتما زیر قابلمه شعله‌پخش کن بگذارید و اجازه ندهید شیشه ترشی با کف قابلمه تماس داشته باشد.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه ترشی لیته خرمالو آشنا شدیم. این ترشی طعمی ترش و شیرین دارد و به سرعت آماده می‌شود.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

مطالب مفید